Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2023

Print Print this release
30. Elokuuta 2023

Bittiumin uuden sukupolven taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän mahdollistavat tuotteet ja järjestelmät esittelyssä DSEI-messuilla

Bittium Oyj
Lehdistötiedote

Bittiumin uuden sukupolven taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän mahdollistavat tuotteet ja järjestelmät esittelyssä DSEI-messuilla 

Bittium Oyj:n lehdistötiedote 30.8.2023 kello 10:00

Bittium osallistuu puolustus- ja turvallisuusalan DSEI -messuille Lontoossa 12.–15.9.2023 ja esittelee tapahtumassa uuden sukupolven taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän mahdollistavia tuotteitaan ja järjestelmiään. Kyseessä on yksi alan suurimmista tapahtumista, joka tuo yhteen yli 2800 yritystä, eri maiden puolustusvoimien ja hallintojen edustajia, viranomaisia sekä muita alan toimijoita.

Tapahtumassa esittelyssä olevat taktisen tiedonsiirron tuotteet ja järjestelmät mahdollistavat laajakaistaisen IP-pohjaisen tiedonsiirron ja puheen koko taistelukentän kattavasti. Esimerkkinä tästä ovat Bittium Tactical Wireless IP Network™ -ohjelmistoradiojärjestelmä ja Bittium Tough SDR™ -ohjelmistoradiot, joilla voi muodostaa taistelunkestäviä, modulaarisia ja skaalautuvia taktisia tiedonsiirtoverkkoja, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen tilannekuvan välittämisen etulinjan sotilailta prikaatitasolle asti.

Tough SDR -radiot käyttävät kolmea eri aaltomuotoa tiedonsiirtoon: Bittium TAC WIN Waveform, Bittium Narrowband Waveform ja ESSOR High Data Rate Waveform (EHDRWF). Nato-sotilasliitto on tänä keväänä aloittanut a4ESSOR-konsortion (Bittium, Indra, Leonardo, Radmor, Rohde & Schwarz, Thales) kehittämän ja eri maiden puolustusvoimien välisen tiedonsiirron mahdollistavan EHDRWF-aaltomuodon ratifioinnin liittoutuneiden joukkojen aaltomuodoksi ”STANAG 5651”.

Tuotteet ja järjestelmät taktiseen tiedonsiirtoon:

  • Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) on erittäin suorituskykyinen ja laajakaistainen tiedonsiirtojärjestelmä puolustusvoimien erilaisiin käyttötapauksiin.
  • Taktiset Bittium Tough SDR Handheld™ - ja Bittium Tough SDR Vehicular™ -radiot mahdollistavat erinomaisen suorituskyvyn tiedonsiirtoon sekä sotilas- että ajoneuvokäytössä.
  • Monipuolinen Bittium Tough Comnode™ -laite täyttää joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja kenttäparikaapelin toistimena.
  • Bittium Tough VoIP Field Phone™ 2 on uuden sukupolven VoIP-kenttäpuhelin, joka soveltuu monipuolisten liitettävyysominaisuuksiensa, lisävarusteidensa ja virransyöttövaihtoehtojensa ansiosta käytettäväksi niin taistelukentällä, ajoneuvoissa kuin komentopaikoillakin.
  • Hajautettu ja taistelunkestävä Bittium Tough VoIP Service™ -puhepalvelu täydentää kokonaisuutta yhdistämällä tiedonsiirtoverkkojen käyttäjät samaan puhepalveluverkkoon.

Tietoturvallisen viestinnän mahdollistaviin tuotteisiin ja ratkaisuihin lukeutuvat muun muassa tietoturvallinen ja kestävä Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin sekä Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto. Yhdessä Tough Mobile 2 C ja Secure Suite muodostavat älypuhelinratkaisun, joka on saanut Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän (NCSA-FI, TL III), ja sille on haussa myös Nato-sotilasliiton tietoturvalistaus.

Tuotteet ja ratkaisut tietoturvalliseen viestintään:

  • Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin on tarkoitettu vaativaan tietoturvalliseen kommunikaatioon ja siinä yhdistyvät ennennäkemättömät laite- ja ohjelmistopohjaiset tietoturvaominaisuudet ja kestävyys, sekä kaksi täysin eriytettyä käyttöjärjestelmää.
  • Bittium Tough Mobile™ 2 Tactical on sotilaan mobiilikommunikaation mahdollistava kokonaisvaltainen ratkaisu, joka perustuu tietoturvalliseen ja kestävään Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimeen, joka voidaan liittää joko Bittium Tough SDR Handheld™ -radioon tai kolmansien osapuolten taktisiin radioihin.
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa Tough Mobile -älypuhelimien tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet.
  • Bittium Secure Call™ -sovelluksen tietoturva kattaa päästä-päähän salatut ääni- ja videopuhelut, ryhmäpuhelut, viestit liitteineen, ryhmäviestittelyn, push-to-talk -ääniviestit ja ennalta määritellyn ajan jälkeen tuhoutuva viesti -ominaisuuden.

Kaikki Bittiumin tuotteet ovat keskenään yhteensopivia, niissä yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat ja ne tarjoavat monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua Bittiumin osastolla H7-121.

Lisätietoja:

Tommi Kangas
Defense & Security -liiketoimintayksikön johtaja
Puh. 040 344 3507
Sähköposti: [email protected]


Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2022 liikevaihto oli 82,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com