Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
10. Toukokuuta 2022

Tietoturvallinen Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin ja siihen liittyvät tietoturvaratkaisut esillä Cyber Security Nordic -tapahtumassa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 10.5.2022, kello 14.00

Tietoturvallinen Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin ja siihen liittyvät tietoturvaratkaisut esillä Cyber Security Nordic -tapahtumassa

Oulussa, 10.5.2022 – Bittium esittelee tietoturvalliseen viestintään tarkoitettuja tuotteitaan ja ratkaisujaan Cyber Security Nordic -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 12.–13. toukokuuta 2022. Tapahtumassa ovat esittelyssä muun muassa tietoturvallinen Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin sekä siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä. Lisäksi tapahtumassa esitellään tietoturvallisen Bittium Secure Call™ -kommunikaatiosovelluksen käyttöä sekä Bittium SafeMove® Analytics -ohjelmistoa, jolla voidaan kerätä tietoa laitekannan verkkoyhteyksien toimivuudesta kentällä.

Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelin on tarkoitettu vaativaan tietoturva- ja viranomaiskäyttöön. Älypuhelimessa yhdistyvät ainutlaatuiset laitetason tietoturvaratkaisut ja Android™-käyttöjärjestelmään kerroksittain rakennettu tietoturva sekä kaksi täysin erillistä ja kovennettua käyttöjärjestelmää. Bittium Secure Suite -taustajärjestelmä mahdollistaa Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan, sekä laitteen käyttämien datayhteyksien salauksen. Bittium Tough Mobile 2 C ja Bittium Secure Suite yhdessä muodostavat älypuhelinratkaisun, joka on saanut Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän (NCSA-FI).

Lisätietoja Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelimesta: https://toughmobile2.bittium.com/c/ .


Esiteltävät tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin on tarkoitettu viranomaistason vaativaan tietoturvalliseen kommunikaatioon. Älypuhelimessa yhdistyvät ennennäkemättömät laite- ja ohjelmistopohjaiset tietoturvaominaisuudet ja kestävyys, sekä kaksi täysin eritettyä käyttöjärjestelmää: yksityinen ja luottamuksellinen käyttöjärjestelmä, joiden tietoturvatasoa ja muita parametreja on mahdollista muokata Bittium Secure Suite -hallintaohjelmiston avulla käyttäjätarpeiden mukaan. Valvottu ja turvallinen toimitusketju takaa luotettavan ja tietoturvallisen tietojen käsittelyn ja kommunikaation.  
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salattua ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.
  • Bittium Secure Call™ -kommunikaatiosovelluksen tietoturva kattaa päästä päähän salatut ääni- ja videopuhelut, ryhmäpuhelut, viestit liitteineen, ryhmäviestittelyn, Push-to-talk -ääniviestit ja ennalta määritellyn ajan jälkeen tuhoutuvan viesti -ominaisuuden. Bittium Secure Call -kommunikaatiosovellus on saatavilla Bittiumin tietoturvallisiin älypuhelimiin, Android-laitteisiin ja Windows-työasemiin. Käyttäjäorganisaatio voi integroida Bittiumin tietoturvallisen kokonaisratkaisun helposti omaan taustajärjestelmäänsä pitäen päätelaitteet ja niiden välisen viestinnän omassa hallinnassaan.
  • Bittium SafeMove® Mobile VPN -ohjelmisto mahdollistaa liikkuville työntekijöille turvalliset ja saumattomat yhteydet yrityksen sisäverkkoon ajasta, paikasta ja verkosta riippumatta. Ohjelmisto mahdollistaa kaikkien IP-pohjaisten sovellusten ja verkkojen hyödyntämisen turvaamalla työaseman ja palveluiden väliset yhteydet heti laitteen käynnistämisestä lähtien. Tiedon salaus on SafeMove® VPN -tuotteessa alan huippuluokkaa ja älykkyys tekee siitä loppukäyttäjille helppokäyttöisen. Helppokäyttöisyys on tärkeä tietoturvaominaisuus. Kun yhteydet muodostuvat älykkäästi ja aina turvallisesti, ei käyttäjän virheille jää tilaa.
  • Bittium SafeMove® Analytics on verkkoyhteyksien seuranta- ja raportointimoduuli, jonka avulla organisaatiot voivat kerätä tietoja langattomien verkkoyhteyksien toimivuudesta luotettavien yhteyksien turvaamiseksi ja parantamiseksi. Analytics-työkalu kerää jatkuvaa tietoa verkkoyhteyksistä, kuten yhteyden tilasta, yhteyden vahvuudesta, yhteysnopeudesta, yhteystyypistä ja Wi-Fi-verkoista. Lisäksi ohjelmiston uudet tietoturvaominaisuudet osaavat välittömästi raportoida mahdollisista tietoturvapoikkeamista käyttäjien mobiililaitteissa. Tämä mahdollistaa kyberuhkiin reagoimisen ilman viiveitä esimerkiksi sulkemalla poikkeamasta raportoinut laite organisaation verkosta tilanteen selvityksen ajaksi.

Tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua Bittiumin osastolla SI11.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Sähköposti: communications@bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com