Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
07. Tammikuuta 2021

CES 2021: Bittium esittelee Android™ Automotive -alustalla toteutettuja ratkaisuja ajoneuvon käyttöliittymän älykkääseen personointiin ja tietoturvalliseen laite- ja sovellushallintaan

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 7.1.2021 klo 15.00

CES 2021: Bittium esittelee Android™ Automotive -alustalla toteutettuja ratkaisuja ajoneuvon käyttöliittymän älykkääseen personointiin ja tietoturvalliseen laite- ja sovellushallintaan

Bittium demonstroi virtuaalitapahtumassa mukautuvaa, tekoälyllä tehostettua referenssitoteutusta

Oulu, 7.1.2021 – Bittium liittyy yli 1000 ympäri maailmaa saapuvan näytteilleasettajan joukkoon CES 2021 -tapahtumassa, joka järjestetään 11.–14.1.2021 ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisena. Tapahtumassa Bittium esittelee innovaatioitaan seuraavan sukupolven ajoneuvojen tuotekehitykseen, mukaan lukien edistyksellistä Android™ Automotive -referenssitoteutusta älykkäästä tietoviihdekäyttöliittymästä sekä tietoturvallisia ratkaisuja ajoneuvon hallintaan ja liitettävyyteen. Bittium toivottaa tapahtuman osallistujat tervetulleiksi virtuaaliselle tapahtumaosastolleen ja referenssitoteutuksen demonstraatioon 12.–14.1.

"Kehityskumppanina nopeutamme autoteollisuuden tuotekehitystä ja järjestelmien tuontia markkinoille hyödyntämällä vahvaa asiantuntemustamme niin tietoturvasta kuin Android- ja Linux-pohjaisten ratkaisujen kehittämisestä, sekä yli 30 vuoden kokemustamme langattomasta liitettävyydestä", kertoo Tommi Kangas, Bittiumin Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueen johtaja. "Korkealaatuiset ratkaisumme ja palvelumme auttavat autoteollisuuden toimijoita luomaan tietoturvallisia, luotettavia, älykkäitä ja helppokäyttöisiä ajoneuvojen käyttöliittymä- ja tietoviihdejärjestelmiä, jotta kuljettajan ajokokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen."

Bittium CES 2021 -tapahtumassa - kohokohdat

Bittium esittelee tapahtumaosastollaan autoteollisuudelle suunnattuja tuotekehityspalveluitaan:

  • Tietoturvalliset ratkaisut ajoneuvojen hallintaan ja liitettävyyteen - Ajoneuvojen liitettävyysjärjestelmät ovat yhä isommassa roolissa, kun ostetaan uutta ajoneuvoa. Tämä avaa valtavan markkinapotentiaalin järjestelmäsuunnittelijoille ja laitevalmistajille, mutta samalla tietoturvariskit ja tarve tietoturvaosaamiselle lisääntyvät. Bittiumin tietoturvaratkaisut mahdollistavat ajoneuvojen helpon etäseurannan ja -hallinnan sekä käyttäjäturvallisuuden ja -yksityisyyden. Esimerkiksi autoon ladattavien OEM-sovellusten hallinta mahdollistaa autonvalmistajalle visuaalisen brändi-identiteetin hallinnan sekä päivityksen autoissa oleviin ohjelmistotuotteisiin. Ajoneuvojen seurantaan ja hallintaan kehitetty hallintajärjestelmä tukee palveluntarjoajien, kuten logistiikkayritysten ja autovuokraamojen ajoneuvojen hallintaa.
  • Käyttöliittymäkehitys Android Automotive -alustalla: Bittiumin autoteollisuudelle tarjottavien tuotekehityspalvelujen toinen painopistealue on käyttöliittymäkehitys. Tapahtumassa Bittium demonstroi referenssitoteutusta, joka sisältää Rightwaren Kanzi-käyttöliittymätyökaluilla rakennetun digitaalisen mittaristo- ja viihdejärjestelmän. Toteutusta on tehostettu hyödyntämällä Valossa-yrityksen tekoälyyn perustuvia kasvoanalyysityökaluja sekä kehittämällä mukautuva käyttöliittymä tukemaan toimintoja. Kuljettajan seurannan ja mukautuvan käyttöliittymän ansiosta ajoneuvo mukautuu kuljettajan käyttäytymiseen ja tarpeisiin. Tavoitteena on vähentää tarpeettomia häiriötekijöitä ja parantaa liikenneturvallisuutta.
  • Android räätälöinti- ja integrointipalvelut: Bittiumin tuotekehitysasiantuntijat auttavat autoteollisuuden toimijoita kehittämään Android-pohjaisia ratkaisuja huomioiden erilaiset asiakaskohtaiset tarpeet alkaen board-support-package ohjelmiston kehityksestä aina koko järjestelmätason integraatioon asti. Esimerkiksi Bittiumin Android Automotive -referenssitoteutukseen on integroitu langaton Apple CarPlay sekä kuljettajan tunnistus, jonka avulla käyttäjäkokemus voidaan personoida.

Virtuaalinen tapahtumaosasto ja livedemonstraatio

Yritysten virtuaaliset tapahtumaosastot ovat avoinna 12.–14.1. CES-tapahtumaan rekisteröityneet osallistujat ovat tervetulleita vierailemaan Bittiumin osastolla, jossa on mahdollista keskustella ja sopia tapaamisia tai yksityinen demonstraatio Bittiumin asiantuntijoiden kanssa.

Bittium järjestää tapahtumassa kaikille avoimen livedemonstraation Android Automotive -referenssitoteutuksesta. Demonstraatiossa esiteltävät käyttöesimerkit näyttävät kuinka Bittium voi parantaa kuljettajan ajokokemusta ja turvallisuutta käyttäjän tunnistuksen, personoidun käyttäjäkokemuksen ja tietoturvan avulla.

Demonstraation ajankohdat:

  • 12.1. klo 17–18 (klo 10–11 EST) ja klo 23–00 (klo 16–17 EST)
  • 13.1. klo 17–18 (klo 10–11 EST) ja klo 23–00 (klo 16–17 EST)
  • 14.1. klo 17–18 (klo 10–11 EST)

Ilmoittaudu demonstraation: http://bit.ly/automotive-demo .

Lisätietoja Bittiumin tuotekehityspalveluista autoteollisuuden toimijoille: https://www.bittium.com/rd-services/automotive .

Lisätietoja:

Tommi Kangas
Connectivity Solutions tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Android on Google LLC:n tuotemerkki.

Apple CarPlay on Apple Inc:n tuotemerkki, joka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa.