Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2023

Print Print this release
01. Kesäkuuta 2023

Bittiumin tietoturvalliset kommunikaatioratkaisut ovat esillä ISS World Europe -tapahtumassa

Bittium Oyj
Lehdistötiedote

Bittiumin tietoturvalliset kommunikaatioratkaisut ovat esillä ISS World Europe -tapahtumassa

Bittium Oyj:n lehdistötiedote 1.6.2023 kello 15:30

Bittium esittelee tietoturvallisia älypuhelimiaan ja ratkaisujaan ISS World Europe -tapahtumassa 6.–8. kesäkuuta 2023, Prahassa, Tšekissä.

Bittiumin osastolla näytillä ovat Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimet, Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä sekä älypuhelimeen liittyvät lisätarvikkeet. Lisäksi tapahtumassa esitellään tietoturvallisen Bittium Secure Call™ -kommunikaatiosovelluksen käyttöä, ja uusin Bittium Tough Mobile™ 2 Tactical -ratkaisu, joka mahdollistaa tietoturvallisen ja tehokkaan mobiilikommunikaation sotilaille. Ratkaisussa yhdistyvät Tough Mobile 2 -älypuhelin, Bittium Tough SDR™ Handheld -radio tai kolmannen osapuolen taktinen radio, ja kokonaisratkaisua täydentävät tietoturvallisen viestinnän ja tiedonsiirron mahdollistavat ohjelmistot ja sotilaskäyttöön suunnitellut lisävarusteet.

Kestävä ja helppokäyttöinen Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin on tarkoitettu vaativaan tietoturva- ja viranomaiskäyttöön. Älypuhelimessa yhdistyvät ainutlaatuiset laitetason tietoturvaratkaisut ja Android™ -käyttöjärjestelmään kerroksittain rakennettu tietoturva sekä kaksi täysin erillistä ja kovennettua käyttöjärjestelmää. Bittium Secure Suite -taustajärjestelmä mahdollistaa Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimien tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan, sekä laitteen käyttämien datayhteyksien salauksen.

Kaikki tuotteet ovat keskenään yhteensopivia, niissä yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat, ja ne on myös mahdollista liittää kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Lisätietoja Bittium Tough Mobile 2 C -älypuhelimesta: https://toughmobile2.bittium.com/c/ .


Esiteltävät tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin on tarkoitettu viranomaistason vaativaan tietoturvalliseen kommunikaatioon. Älypuhelimessa on kaksi täysin eritettyä käyttöjärjestelmää: yksityinen ja luottamuksellinen käyttöjärjestelmä, joiden tietoturvatasoa ja muita parametreja on mahdollista muokata Bittium Secure Suite -hallintaohjelmiston avulla käyttäjätarpeiden mukaan. Valvottu ja turvallinen toimitusketju takaa luotettavan ja tietoturvallisen tietojen käsittelyn ja kommunikaation.
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile 2 C ja Bittium Secure Suite yhdessä muodostavat älypuhelinratkaisun, joka on saanut Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän (NCSA-FI).
  • Bittium Tough Mobile™ 2 Tactical on sotilaan mobiilikommunikaation mahdollistava kokonaisvaltainen ratkaisu, joka perustuu tietoturvalliseen ja kestävään Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimeen, joka voidaan liittää joko Bittium Tough SDR Handheld™ -radioon tai kolmansien osapuolten taktisiin radioihin. Ratkaisu on yhteensopiva eri taistelunjohtojärjestelmien kanssa, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen ja tehokkaan tilannetietoisuuden jakamisen taktisissa verkoissa. Ratkaisua täydentävät tietoturvallisen viestinnän ja tiedonsiirron mahdollistavat ohjelmistot ja sotilaskäyttöön suunnitellut lisävarusteet.
  • Bittium Tough SDR™ -tuoteperhe koostuu yksittäisen sotilaan käyttöön tarkoitetusta Bittium Tough SDR Handheld™ -käsiradiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Bittium Tough SDR Vehicular™ -ajoneuvoradiosta. Radioiden avulla voidaan tuottaa ja jakaa johtamisjärjestelmien reaaliaikaista tilannekuvaa (paikkatieto, kuva, ääni, video, sensoridata) organisaation kaikilla tasoilla.
  • Bittium Tough Comnode™ -laite täyttää liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja kenttäparikaapelin toistimena. Lisäksi Bittium Tough Comnode -laite mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).
  • Bittium Secure Call™ -kommunikaatiosovelluksen tietoturva kattaa päästä päähän salatut ääni- ja videopuhelut, ryhmäpuhelut, viestit liitteineen, ryhmäviestittelyn, Push-to-talk -ääniviestit ja ennalta määritellyn ajan jälkeen tuhoutuvan viesti -ominaisuuden. Bittium Secure Call -kommunikaatiosovellus on saatavilla Bittiumin tietoturvallisiin älypuhelimiin, Android-laitteisiin ja Windows-työasemiin. Käyttäjäorganisaatio voi integroida Bittiumin tietoturvallisen kokonaisratkaisun helposti omaan taustajärjestelmäänsä pitäen päätelaitteet ja niiden välisen viestinnän omassa hallinnassaan.

Tuotteisiin ja lisätarvikkeisiin voi tutustua Bittiumin osastolla 23.

Lisätietoja Bittiumin tarjonnasta löytyy osoitteesta: https://toughmobile2.bittium.com/ tai ottamalla yhteyttä myyntiimme: https://www.bittium.com/contact-us


Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -liiketoimintayksikön johtaja
Puh. 040 344 3507
Sähköposti: [email protected]
 

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2022 liikevaihto oli 82,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com