Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
10. Maaliskuuta 2022

World Sleep 2022 -kongressi: Bittium esittelee kotikäyttöön tarkoitettua uniapnean testausratkaisua

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 10.3.2022 klo 13.00

World Sleep 2022 -kongressi: Bittium esittelee kotikäyttöön tarkoitettua uniapnean testausratkaisua

Oulu, 10.3.2022 – Bittium osallistuu World Sleep 2022 -kongressiin, joka pidetään Roomassa 11.–16. maaliskuuta 2022. Tapahtuma on kansainvälinen unitutkimuksen ja -lääketieteen alan kongressi. Bittium esittelee tapahtumassa Bittium Respiroa™, joka on nykyaikainen uniapneatutkimuslaite- ja analyysipalveluratkaisu palveluntarjoajille, sairaaloille, klinikoille ja terveyskeskuksille. Ratkaisu keskittyy kotona tehtävään uniapnean testaamiseen (Home Sleep Apnea Testing, HSAT) ja sen tarkoituksena on tallentaa ja analysoida tyypillisiä uneen liittyviä hengityshäiriöitä (yöpolygrafia).

Bittium Respiro™ on mittauslaitteesta, analyysiohjelmistosta ja palvelualustasta koostuva kokonaisratkaisu (end-to-end), joka hyödyntää tekoälyä analysointityön nopeuttamiseksi. Ratkaisu esianalysoi ja muuntaa mittaustiedon visuaalisempaan ja informatiivisempaan muotoon. Tämä helpottaa ja nopeuttaa hoitohenkilökunnan työtä jatkoanalyysin ja diagnoosin tekemisessä. Bittium MedicalSuite™ tarjoaa saman pilvipohjaisen taustajärjestelmän kaikille Bittiumin terveydenhuollon teknologiatuotteille ja -palveluille ja mahdollistaa tietojen analysoinnin sijainnista riippumatta.

Uniapnea on vakava sairaus, ja sen hoitamatta jättämisellä voi olla monia haitallisia terveysvaikutuksia, mukaan lukien sydän- ja verisuonitaudit, aineenvaihdunnan häiriöt, diabetes, kognitiiviset häiriöt ja masennus. Yleisin unenaikainen hengityshäiriö on obstruktiivinen uniapnea (OSA).

"Bittiumilla on yli 35 vuoden kokemus biosignaalien mittaamisesta ja monitoroinnista kardiologian ja neurofysiologian osa-alueilla. Asiantuntemuksemme laajentaminen uusiin diagnostiikkaratkaisuihin on luonnollinen edistysaskel. Olemme panostaneet merkittävästi uniapnean testausratkaisun kehittämiseen, ja sen tuloksena ylpeinä esittelemme Bittium Respiro™ -ratkaisun, joka on vaikuttava yhdistelmä mittauslaitteesta, analyysiohjelmistosta ja palvelualustasta", kertoo Antti Näykki, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Lisätietoja Bittium Respiro -ratkaisusta löytyy osoitteesta www.bittium.com/medical/bittium-respiro tai ottamalla yhteyttä myyntiimme: www.bittium.com/contact-us

Tapahtumaan voi rekisteröityä osoitteessa: https://worldsleepcongress.com .

Lisätietoja:

Antti Näykki
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. 040 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com