Toimitusjohtajan palkitseminen

Toimitusjohtajan palkitseminen koostuu kiinteästä vuosipalkasta, lyhyen aikavälin kannustinohjelmasta ja pitkän aikavälin kannustinohjelmista.

Toimitusjohtajan palkitseminen

(Päivitetty 25.3.2024)

Toimitusjohtajan palkitseminen koostuu kiinteästä vuosipalkasta, lyhyen aikavälin kannustinohjelmasta ja pitkän aikavälin kannustinohjelmista.

Hannu Huttunen, 1.1.2023 – 31.3.2023

Toimitusjohtaja Hannu Huttusen kiinteä peruspalkka oli vuonna 2023 19 930 euroa kuukaudessa, pois lukien luontaisedut (matkapuhelin).

Vuoden 2022 lyhyen aikavälin kannustinjärjestelmän osalta hallitus jakoi tavoitteet tasan kolmen tuote- ja palvelualueen kesken. Näiden osatavoitteiden sisällä suoritusmittareilla oli 10–50 prosentin suhteelliset painoarvot. Suoritusmittareihin kuului sekä taloudellisia tavoitteita (muun muassa liiketulos ja käyttökate) että operatiivisia tavoitteita liittyen tuote- ja palvelualueiden myynnin ja liiketoiminnan kehitykseen. STI-ohjelman perusteella toimitusjohtajalle voitiin maksaa palkkiota enintään 60 prosenttia peruspalkasta. Vuonna 2022 toimitusjohtajan lyhyen aikavälin kannustinpalkkion maksimitaso oli 60 % kiinteästä vuosipalkasta.

Jokaisen pitkän aikavälin kannustinohjelman (PSP1 2020-2022, PSP1 2021-2023 ja PSP1 2022-2024) maksimitaso oli 100 % kiinteästä vuosipalkasta.

Toimitusjohtajan odotettiin kerryttävän osakeomistustaan, kunnes hänen omistamiensa Yhtiön osakkeiden arvo vastasi vähintään 100 % vuosittaisesta bruttopalkasta.

Johan Westermarck, 1.4.2023 – 31.12.2023

Toimitusjohtaja Johan Westermarckin kiinteä peruspalkka oli vuonna 2023 27980 euroa kuukaudessa, pois lukien luontaisedut (matkapuhelin).

Vuoden 2023 lyhyen aikavälin kannustinjärjestelmän osalta hallitus on määrittänyt suoritusmittariksi Yhtiön liikevoiton. 

Lisäksi toimitusjohtajalle perustettiin kertaluontoinen, kiinteämääräinen lisäosakeohjelma. Ohjelman tavoitteena oli osakeomistuksen avulla yhtenäistää toimitusjohtajan intressit Yhtiön osakkeenomistajien intressien kanssa ja siten Yhtiön omistaja-arvon kasvattaminen pitkällä aikavälillä sekä toimitusjohtajan sitouttaminen Yhtiöön. Ohjelma oli kertaluontoinen ohjelma, jossa toimitusjohtajan odotettiin hankkivan Yhtiön osakkeita vähintään 200 000 euron arvosta Nasdaq Helsingin ylläpitämässä julkisessa kaupankäynnissä muodostuvaan hintaan. Hankinnan jälkeen Yhtiö sitoutui suorittamaan toimitusjohtajalle hänen osakesijoituksensa perusteella vastikkeetta lisäosakkeita 100 000 euron arvosta.  Lisäosakkeiden lisäksi Yhtiö sitoutui suorittamaan ohjelman yhteydessä maksettavat ennakonpidätyksen ja muut verot ja veroluontoiset maksut. Ohjelmaa ei ole sidottu Palkitsemispolitiikan mukaisesti lyhyen aikavälin liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseen. Väliaikaisen poikkeaman tarkoituksena on turvata Yhtiön pitkäaikaiset edut ottaen huomioon muun muassa pitkän aikavälin taloudellinen menestys, kilpailukyky ja omistaja-arvon kehitys tilanteessa, jossa Yhtiön toimitusjohtaja on vaihtunut.

PSP2:een ei sisälly Palkitsemispolitiikan määräystä, jonka mukaan enimmäispalkkiomäärän suuruus voi olla enintään kolme kertaa vuosittaisen peruspalkan määrästä. Väliaikaisen poikkeaman tarkoituksena on turvata Yhtiön pitkäaikaiset edut ottaen huomioon muun muassa pitkän aikavälin taloudellinen menestys, kilpailukyky ja omistaja-arvon kehitys tilanteessa, jossa huomattava osa Yhtiön johdosta on vaihtunut. Toimitusjohtajan odotetaan säilyttävän omistuksessaan vähintään puolet Yhtiön osakepalkkiojärjestelmistä saamistaan osakkeista, kunnes hänen osakeomistuksensa arvo Yhtiössä vastaa vähintään hänen kiinteän bruttomääräisen vuosipalkkansa määrää.

Hallitus määrittelee ja hyväksyy toimitusjohtajan palvelussuhteen keskeiset ehdot mukaan lukien toimitusjohtajan palkkion. Palvelussuhteen ehdot on laadittu kirjallisen toimisopimuksen muotoon. Toimitusjohtaja Westermarckin toimisopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja voidaan irtisanoa Yhtiön toimesta kahdentoista (12) ja toimitusjohtajan toimesta kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla.

Toimitusjohtajan eläketurva on lakisääteinen, eikä toimitusjohtajalle makseta lisäeläkettä. Toimitusjohtajan eläkelainsäädännön mukainen alhaisin eläkeikä on tällä hetkellä 65 vuotta 1 kuukausi.