Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
26. Toukokuuta 2020

Bittium MedicalSuite™ -etälausuntopalvelualusta helpottaa lääketieteellisen datan turvallista jakamista

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 26.5.2020 klo 09.00

Bittium MedicalSuite™ -etälausuntopalvelualusta helpottaa lääketieteellisen datan turvallista jakamista

Oulu, 26.5.2020 – Bittium, johtava turvallisen viestinnän, ja liitettävyys- sekä terveysteknologiaratkaisuiden asiantuntija, lanseeraa edistyksellisen langatonta tiedonsiirtoa hyödyntävän Bittium MedicalSuite™ -palvelualustaratkaisun tehostamaan terveydenhuollon etälausuntopalveluja. Bittium MedicalSuite™ on pääasiassa palveluntarjoajille suunnattu web-pohjainen palvelualusta, joka helpottaa tietojen turvallista jakamista ja hallintaa palveluntarjoajien, klinikoiden ja erikoislääkäreiden välillä. Tällä hetkellä järjestelmä tukee sydämen sähköisen toiminnan monitorointipalveluita, mutta samaa teknologiaa voidaan soveltaa mihin tahansa biosignaalimittauksiin, kuten aivojen seurantaan ja kotioloissa suoritettaviin uniapnean testauspalveluihin. Palvelu koostuu älykkäistä tiedonsiirto-, analyysi-, raportointi- ja hallintamoduuleista, joiden toiminnallisuuksia voidaan optimoida asiakkaan tarpeiden mukaan. Helppokäyttöinen verkkokäyttöliittymä mahdollistaa hallintapaneelin räätälöinnin eri käyttäjäryhmille, mikä edistää työnkulun vaivattomuutta ja parantaa tehokkuutta. Tiedonsiirto on turvattu Bittium SafeMove® VPN -ohjelmiston avulla, joka käyttää vahvoja salausalgoritmeja viestinnän luottamuksellisuuden, yksityisyyden ja eheyden takaamiseen.

Bittium MedicalSuite™ -palvelualustan avulla voidaan hallita sydämen sähköisen toiminnan pitkäaikaiseen tallennukseen ja analysointiin tarkoitettuja Holter-palveluja. Alusta on optimoitu myös langattoman HolterPlus-etämonitorointiratkaisun käyttöön. Bittium HolterPlus™ on etämonitorointiratkaisu, joka koostuu Bittium Faros™ EKG -laitteesta, Bittium MedicalSuite™ -mobiililaitteesta sekä pääsystä verkkoportaaliin. Ratkaisu mahdollistaa potilaan aikaisemman kotiuttamisen, sekä potilaan EKG-mittaustiedon langattoman siirron tietoturvallisesti monitorointilaitteelta etälausuntopalvelualustaan. MedicalSuiten analyysityökalujen avulla kardiologi voi tarkastaa potilaan tilanteen päivittäin ja päättää tarvittavan mittausjakson keston saadun tiedon perusteella. Kardiologien tarjoamat etälausuntopalvelut ovat saatavilla asiakasklinikan ja hoitavan lääkärin sijainnista riippumatta, mikä nopeuttaa ja tehostaa potilaiden hoitoa.

Käyttäjien ja laitteiden hallinta sekä raportointi hoidetaan keskitetysti MedicalSuite™ BackOffice -työkalulla. Tilien luomisen ja hallinnoinnin lisäksi yrityskäyttäjätili tarjoaa tarkat tiedot palvelun käytöstä ja asiakastilastot ovat välittömästi saatavilla ennustamista, raportointia ja laitevarastojen hallintaa varten.

"Potilaiden etämonitorointi ja etädiagnostiikka tehostavat terveydenhuollon toimintaa ja resurssien käyttöä ja laskevat kustannuksia, kun erikoislääkäreiden diagnoosit saadaan käyttöön nopeasti ajasta ja paikasta riippumatta", sanoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja. "Etäseuranta voidaan suorittaa täysin kotioloissa, mikä on oivallinen helpotus erityisesti tällä hetkellä vallitsevissa karanteeniolosuhteissa. Etäseurattavuus mahdollistaa myös nopean puuttumisen mahdollisiin ongelmatilanteisiin."

Bittium MedicalSuite™ on suunnattu pääasiassa palveluntarjoajille, kuten sydänseurantaklinikoille ja sairaaloille. Palvelu sisältää lisenssit Bittium MedicalSuite™ -palvelualustaan, Bittium Cardiac Navigator™ -EKG -analyysiohjelmistoon sekä Bittium MedicalSuite™ BackOffice -hallintatyökaluun. Ylläpito ja tuki perustuvat palvelusopimukseen.

Bittium MedicalSuite™ -palvelualusta on heti saatavilla testattavaksi ja asennettavaksi. Lisätietoa ratkaisusta osoitteessa: https://www.bittium.com/medical/bittium-medicalsuite

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. +358 (0)40 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com