Pörssi- ja lehdistötiedotteet 1998

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT AUTOMATION GROUP AIKOO OSTAA OZO:N LIIKETOIMINNAN YHDYSVALLOISSA

Lokakuu 06, 1998

JOT AUTOMATION GROUP AIKOO OSTAA OZO:N LIIKETOIMINNAN YHDYSVALLOISSA


JOT Automation Group Oyj ja OZO Diversified Automation Inc. Ovat tehneet aiesopimuksen liiketoiminnan siirtymisestä JOT Automation Groupin yhdysvaltalaiselle tytäryhtiölle JOT Automation Inc:lle vuoden 1999 alusta alkaen.

Aiesopimuksen mukaan OZOn henkilökunta, tuotekehitys sekä koko valmistus koneineen, laitteineen ja materiaaleineen siirtyisi JOT Automation Inc:lle.Suunniteltu kauppa vaatii vielä OZOn osakkeenomistajien hyväksynnän.

Nyt tehty aiesopimus merkitsee JOT Automation Groupin ja OZOn välisen liiketoiminnan tiivistymistä. "Sopimuksella voimme laajennetaan asiakaskuntaamme ja vahvistaa markkina-asemaamme merkittävänä aihiojyrsinrobottien toimittajana Amerikan markkinoilla", kertoo toimitusjohtaja Jorma Terentjeff, JOT Automation Group Oyj.

Vuonna 1983 perustettu OZO Diversified Automation, Inc. valmistaa

automaattisia aihiojyrsintäsoluja ja piirilevyjen porauslaitteita elektroniikkatuotantoon. Yrityksen robottityöasemat ovat laajassa käytössä auto-, televiestintä- ja kulutuselektroniikkateollisuudessa. Ympäri maailmaa on asennettu yli 400 järjestelmää. Yritys on lisäksi hiljattain laajentanut tuotantonsa ja suunnittelunsa käsittämään myös räätälöityjä automaatioratkaisuja monimutkaisiin materiaalinkäsittelysovelluksiin. Vuonna 1997 OZOn bruttomyynti oli noin 15 miljoonaa markkaa.

"OZOn myynti JOT Automationille edustaa suuria mahdollisuuksia OZOn asiakkaille, henkilökunnalle ja osakkeenomistajille", toteaa David J.Wolenski, OZO toimitusjohtaja." OZO on ylpeä siitä, että se saa toimia yhteistyökumppanina sellaisen huippuluokan yrityksen, kuin JOT Automationin kanssa. Yritys aikoo hyötyä näiden kahden organisaation välillä olevasta monipuolisesta synergiasta".JOT Automation Group on elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konserni. Konsernilla on tytäryhtiöitä seitsemässä maassa sekä niiden toimintaa täydentävä globaali myynti- ja huoltoverkosto. Konsernissa työskentelee noin 390 henkilöä ja sen liikevaihto kuuden ensimmäisen kuukauden aikana vuonna 1998 oli 168 miljoonaa markkaa. Vuonna 1997 liikevaihto oli 183 miljoonaa markkaa. Yhtiön osakkeet on listattu Helsingin Pörssissä.

Lisätietoja internetsivulta http://www.jotgroup.com

Oulunsalo, 06.10.1998

JOT Automation Group Oyj
Hallitus

Jorma Terentjeff
Toimitusjohtaja