Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2000

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT AUTOMATION GROUP OYJ PERUSTI JÄRJESTELMÄTEHTAAN RUOTSIIN

Lokakuu 20, 2000

JOT AUTOMATION GROUP OYJ PERUSTI JÄRJESTELMÄTEHTAAN RUOTSIIN


JOT Automation Group Oyj on perustanut Ruotsiin järjestelmätehtaan. Tehdas sijaitsee lähellä Kumlan kaupunkia sijaitsevassa Laxån kunnassa. Järjestelmätehdas käsittää aluksi vuokratut tuotantotilat, yhteensä noin 750 m². Uudet tuotantotilat - yhteensä 2500 m² - valmistuvat järjestelmätehtaan käyttöön kesällä 2001. Tehtaan johtajaksi on nimitetty Tomas Hartman, joka on aiemmin toiminut Ericssonin tuotantoteknologiasta vastaavana johtajana.

Järjestelmätehtaaseen on lisäksi nimitetty globaalista huoltotoiminnasta vastaavaksi päälliköksi Joakim Torpfeld, tuotannon layout-suunnittelusta vastaavaksi päälliköksi Kåre Karlsson ja testausautomaatiosta vastaavaksi päälliköksi Mikael Nilsson.

Järjestelmätehdas toimii Ruotsissa olevien asiakkaiden järjestelmäratkaisujen kokoajana ja testaajana. Järjestelmätehtaan toiminta käsittää sopimustoimittajilta ja JOT Automation Group Oyj:n tuotetehtailta tulevien komponenttien, tuotteiden ja osakokoonpanojen kokoamisen kokonaisratkaisuiksi, järjestelmien testaamisen, koeajot sekä asiakashyväksynnät. Tehdas vastaa myös ruotsalaisten asiakkaiden huoltopalveluista globaalisti.

Järjestelmätehdas tulee toimimaan yhteistyössä Laxnet Automation AB:n kanssa, josta JOT Automation Group Oyj omistaa 10%. Laxnet Automation AB on lähellä Kumlaa sijaitseva kuuden yhtiön omistama yhteistyöverkosto, joka keskittyy elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaatioon, pääasiassa Ericssonin Kumlan matkapuhelintehtaan toimittajana.

JOT Automation Group Oyj on elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konserni. Konsernilla on tytäryhtiöitä, yhteisyrityksiä sekä edustustoja 14 maassa. 30.6.2000 konsernin palveluksessa oli 747 henkilöä ja sen liikevaihto 1.1. - 30.6.2000 välisenä aikana oli 75,7 milj. euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Helsingin Pörssissä.


Oulunsalo, 20.10.2000

JOT Automation Group Oyj
Hallitus

Jorma Terentjeff
Toimitusjohtaja