Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2001

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - JOT AUTOMATION KOREA LTD YHTEISYRITYKSESTÄ KONSERNIN 100% OMISTAMAKSI TYTÄRYHTIÖKSI

Huhtikuu 18, 2001

JOT AUTOMATION KOREA LTD YHTEISYRITYKSESTÄ KONSERNIN 100% OMISTAMAKSI TYTÄRYHTIÖKSI


JOT Automation Group Oyj on hankkinut omistukseensa Korean tasavallassa toimivan yhteisyrityksensä, JOT Automation Korea Ltd:n, koko osakekannan. Kauppa saatettiin päätökseen 18.4.2001 ja siinä JOT Automation -konserni osti loput 50% yhtiön osakekannasta Korea Mechatek Co., Ltd:ltä sekä kolmelta yksityissijoittajalta yhteensä noin 208.370 euron kauppahintaan.

JOT Automation Korea Ltd. vastaa JOTin järjestelmien ja tuotteiden markkinoinnista ja myynnistä sekä After Sales -palveluiden tuottamisesta Korean Tasavallassa. Yhtiö perustettiin marraskuussa 1999 JOT Automation Group Oyj:n ja Korea Mechatek Co., Ltd:n puoleksi omistamana yhteisyrityksenä. Yhteisyritys tunnetun paikallisen yhtiökumppanin kanssa on mahdollistanut JOTille ja sen tuotteille nopean sisäänpääsyn Korean markkinoille, jonne eurooppalaisten yritysten on perinteisesti ollut vaikea tulla.

Jorma Venäläinen JOT Automation Korea Ltd:n toimitusjohtajaksi

JOT Automation Korea Ltd:n toimitusjohtajaksi ja on nimitetty insinööri Jorma Venäläinen (42). Venäläisellä on yli 16 vuoden kokemus robotiikan ja teollisuusautomaation alalta. Aasiassa hän on toiminut automaatioalan teknisissä ja kaupallisissa tehtävissä aiemmin vuosina 1993-1998.

Jorma Venäläinen toimii myös JOT Automation -konsernin Aasian liiketoiminnasta vastaavana aluepäällikkönä. Korean lisäksi JOTilla on yksiköt Singaporessa ja Kiinassa. Vuonna 2000 Aasia muodosti 20% konsernin liikevaihdosta.


Oulunsalossa, 18.4.2001

JOT Automation Group Oyj
Hallitus

Teijo Fabritius
Toimitusjohtaja


JOT Automation Group Oyj on elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konserni. Konsernilla on tytäryhtiöitä, osakkuusyhtiöitä sekä edustustoja 13 maassa. 31.12.2000 konsernin palveluksessa oli 746 henkilöä ja sen liikevaihto 1.1.- 31.12.2000 välisenä aikana oli 140,1 milj. euroa. Yhtiön osakkeet on listattu Helsingin Pörssissä.