Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2007

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT OYJ (EB) OSTAA 7ID TECHNOLOGIES GMBH:N JA VAHVISTAA WIRELESS SENSOR SOLUTIONS -LIIKETOIMINTAANSA EPCGLOBAL-YHTEENSOPIVILLA RFID-RATKAISUILLA

Kesäkuu 29, 2007

ELEKTROBIT OYJ (EB) OSTAA 7ID TECHNOLOGIES GMBH:N JA VAHVISTAA WIRELESS SENSOR SOLUTIONS -LIIKETOIMINTAANSA EPCGLOBAL-YHTEENSOPIVILLA RFID-RATKAISUILLA


LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 29.6.2007 kello 14.30 (EEST)
 
ELEKTROBIT OYJ (EB) OSTAA 7ID TECHNOLOGIES GMBH:N JA VAHVISTAA WIRELESS SENSOR SOLUTIONS -LIIKETOIMINTAANSA EPCGLOBAL-YHTEENSOPIVILLA RFID-RATKAISUILLA
 
Elektrobit Oyj (EB) on tänään ostanut 100 prosenttia 7iD Technologies GmbH -yhtiön osakekannasta (kauppa). 7iD on radiotaajuiseen etätunnistukseen (RFID) erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa palveluja ja tuotteita järjestelmäintegraattoreille ja RFID-alan yrityksille sekä toimittaa teknologiaa ja kokonaisratkaisuja lääke-, paperi-, lentokone- ja autoteollisuuden toimitusketjujen ja käyttöomaisuuden hallintaan. 7iD on aktiivinen jäsen RFID-tekniikan kansainvälisessä kattojärjestössä EPCglobal Inc:ssä, joka kehittää sähköisten tuotekoodien (EPC) standardeja tukemaan radiotaajuisen etätunnistuksen käyttöä. 7iD:n pääkonttori sijaitsee Grazissa Itävallassa, ja yhtiön palveluksessa on yhteensä 21 työntekijää.
 
Kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta EB:n taseeseen tai tulokseen. Myyjät ovat EOSS Innovationsmanagment GmbH sijoitusyhtiön lisäksi yksityishenkilöitä, ja osapuolet ovat sopineet, että ostohintaa ja muita sopimusehtoja ei julkisteta.
 
Sopimus vahvistaa Wireless-liiketoimintasegmenttiin kuuluvan Wireless Sensor Solutions -liiketoimintayksikön tuotevalikoimaa. 7iD:n keskeisimpiä tuotteita ovat lukijoiden ja lukijajärjestelmien ohjelmistotuotteet sekä RFID-lukijaverkko-ohjaimet ja niihin liittyvät sovelluskohtaiset ohjelmistotuotteet, jotka tukevat ja laajentavat EB:n Identification Network Architecture -tunnistusverkkoarkkitehtuuria.
 
RFID:n käytön laajentuessa RFID-sovellusten hallinta muuttuu haasteellisemmaksi johtuen useista lähekkäin toimivista RFID-lukijalaitteista. Tiheämmät järjestelmäasennukset asettavat uusia vaatimuksia laitteistojen hallinnalle, ja laitteiden ohjaaminen täytyy suorittaa verkkotasolla nykyisten yksittäisten laitteiden ohjaamisen sijasta. EB voi jatkossa toimittaa laajennettavat RFID-verkot  kaikilta osin EPCglobal-yhteensopivina. EB tuottaa asiakkailleen hajautettuun älykkyyteen perustuvaa Identification Network Architecture tunnistusjärjestelmää, jossa älykkyys on sijoitettu sekä RFID-lukijoihin että verkko-ohjaimiin. EB Identification Network Architecture ratkaisu hyödyntää myös EB:n kehittämää Facility Sounding™ -teknologiaa. Ratkaisu auttaa RFID:n tunnistamisesta johtuvan runkoverkon liikenteen vähentämisessä sekä itse verkon virittämisessä siten, että sisäiset ja ulkoiset häiriöt voidaan välttää.
 
"RFID-alan asiakkaat etsivät innovatiivista RFID-lukijaverkkojen toimittajaa, joka pystyy ratkaisemaan haastavien sovellusten ongelmat tunnisteenlukutapahtumista ja verkonhallinnasta aina erilaisiin tuotannonohjausjärjestelmiin luotuihin rajapintoihin saakka. EB:n ostaessa 7iD:n olemme tiellä kohti sellaisia RFID-verkkoja, jotka ovat paitsi tehokkaita myös helpompia toimittaa ja hallita kuin aiemmin. 7iD:n tuotteet ja osaaminen sopivat hyvin yhteen tuotevalikoimamme kanssa", kommentoi kauppaa EB:n toimitusjohtaja Pertti Korhonen.
 
"Olemme todella innostuneita yhdistymisestä EB:n kanssa. Yhdessä EB:n laitteistojen kanssa ohjelmistomme lisää markkinoiden ratkaisuvalikoimaa", kommentoi 7iD:n toimitusjohtaja Manfred Herrmann.
 
29. kesäkuuta 2007
 
Elektrobit Oyj
Pertti Korhonen
Toimitusjohtaja
 
 
LISÄTIETOA:
Pertti Korhonen
Toimitusjohtaja
EB
Puh. 040 344 5148
 
Antti Sivula
Senior Vice President 
EB Wireless Sensor Solutions -liiketoimintayksikkö
Puh. 040 843 5839
 
JAKELU:
OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
 
Elektrobit Oyj, EB
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2006 liikevaihto oli 181,5 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu OMX Helsingin pörssissä. www.elektrobit.com .
 
 
7iD Technologies GmbH, 7iD
7iD on radiotaajuiseen etätunnistukseen (RFID) erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa palveluja ja tuotteita järjestelmäintegraattoreille ja RFID-alan yrityksille sekä toimittaa teknologiaa ja avaimet käteen -kokonaisratkaisuja lääke-, paperi-, lentokone- ja autoteollisuuden toimitusketjujen ja käyttöomaisuuden hallintaan. 7iD on aktiivinen jäsen RFID-tekniikan kansainvälisessä kattojärjestössä EPCglobal Inc:ssä, joka vahvistaa RFID-tekniikan toteutuksille ja käytölle maailmanlaajuiset standardit eri toimialoilla. www.7iD.com .