Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2008

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB:N, ELEKTROBIT OYJ, YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT PÄÄTTYNEET

Toukokuu 08, 2008

EB:N, ELEKTROBIT OYJ, YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT PÄÄTTYNEET


EB, Elektrobit aloitti maaliskuussa yhteistoimintaneuvottelut, jotka liittyivät EB:n Wireless Communications Tools ("WCT") ja Radio Network Solutions ("RNS") -liiketoimintoihin Suomessa. Yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet 8.5.2008.
 
EB luopuu pääosasta WCT:n valmistustoimintaa ydinliiketoimintoihin kuulumattomana ja hankkii valmistuksen jatkossa palveluna kumppaneiltaan. Tämän johdosta käytyjen yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena päädyttiin 40 henkilön irtisanomiseen Oulunsalossa.   WCT:n tuotteiden loppukokoonpano- ja lopputestaustoiminnot on kuitenkin tarkoitus säilyttää EB:ssä jatkossakin.  Yhteistoimintaneuvottelujen alkaessa arvioitiin, että vähennykset koskevat noin 50 henkilöä. Siirrot muihin liiketoimintoihin sekä henkilöstön vaihtuvuus vaikuttivat siihen, että irtisanottavien lukumäärä aleni neuvottelujen aikana.  
 
RNS-liiketoimintaa koskevien yhteistoimintaneuvottelujen aloittaminen johtui odotettua heikommasta kysynnästä ja voimakkaasta hintakilpailusta liiketoiminnan tarjoamissa tuotekehityspalveluissa.  Neuvottelujen tuloksena päädyttiin 19 henkilön irtisanomiseen lähinnä Oulussa ja Kajaanissa. Yhteistoimintaneuvottelujen alkaessa arvioitiin, että vähennykset koskevat noin 40 henkilöä. Siirrot muihin liiketoimintoihin ja hallinnollisista tehtävistä asiakastyöhön sekä henkilöstön vaihtuvuus vaikuttivat siihen, että irtisanottavien lukumäärä aleni neuvottelujen aikana.
 
EB ilmoitti yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä 27.3.2008 osana uudelleenjärjestelytoimia Suomessa.
 
8.5.2008
 
Elektrobit Oyj
Pertti Korhonen
Toimitusjohtaja
 
LISÄTIETOA:
Pertti Korhonen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 344 5148
 
Panu Miettinen
Talousjohtaja
Puh. 040 344 5338
 
JAKELU:
OMX Pohjoismainen Pörssi Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
 
 
EB, Elektrobit Oyj
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2007 liikevaihto oli 144,3 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu OMX Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. www.elektrobit.com