Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2009

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB (ELEKTROBIT), TERRESTAR CORPORATION JA FLEXTRONICS SOPIVAT ENSIMMÄISEN SATELLIITTI- JA MAANPÄÄLLISVERKOSSA TOIMIVAN ÄLYPUHELIMEN, TERRESTAR GENUS:IN, VALMISTUSPALVELUISTA

Joulukuu 02, 2009

EB (ELEKTROBIT), TERRESTAR CORPORATION JA FLEXTRONICS SOPIVAT ENSIMMÄISEN SATELLIITTI- JA MAANPÄÄLLISVERKOSSA TOIMIVAN ÄLYPUHELIMEN, TERRESTAR GENUS:IN, VALMISTUSPALVELUISTA


LEHDISTÖTIEDOTE
Julkaisuvapaa 2.12.2009
EB (ELEKTROBIT), TERRESTAR CORPORATION JA FLEXTRONICS SOPIVAT ENSIMMÄISEN SATELLIITTI- JA MAANPÄÄLLISVERKOSSA TOIMIVAN ÄLYPUHELIMEN, TERRESTAR GENUS:IN, VALMISTUSPALVELUISTA
 
Alansa edistyneimpiä autoteollisuuden ja langattomien järjestelmien sulautettuja teknologiaratkaisuja kehittävän Elektrobit Oyj:n (OMX: EBC1V) tytäryhtiö Elektrobit Inc. (EB) ja matkaviestinpalveluja tarjoava TerreStar Corporation (NASDAQ: TSTR) ovat laajentaneet liikekumppanuuttaan. Jatkossa EB valmistuttaa ja toimittaa TerreStarille TerreStar™ GENUS™-älypuhelimia, jotka perustuvat EB:n TerreStarille suunnittelemaan referenssilaitteeseen. Näiden palvelujen tuottamiseksi EB on solminut alihankintasopimuksen johtavan elektroniikan sopimusvalmistaja Flextronicsin (NASDAQ: FLEX) kanssa.
 
TerreStar GENUS on innovatiivinen älypuhelin, jossa yhdistyvät maanpäällisen langattoman 3G-verkon toiminnot sekä satelliittipohjaiset ääni- ja datapalvelut normaalissa älypuhelinkoossa ja -muodossa. TerreStar GENUS -älypuhelin tarjoaa edistyksellisen loppukäyttäjäkokemuksen pitäen sisällään Windows Mobile® 6.5 -käyttöjärjestelmän, monipuolisia älypuhelintoimintoja ja kehittyneitä ominaisuuksia, kuten kosketusnäyttö, WLAN- ja Bluetooth®-yhteys, GPS, QWERTY-näppäimistö sekä satelliittiyhteys. Puhelimen käyttöalue ulottuu kaikkialle Yhdysvaltoihin, Puerto Ricoon, Yhdysvaltain Neitsytsaarille ja rannikkovesille. TerreStar GENUS on suunniteltu toimimaan käyttäjän päivittäisenä älypuhelimena, jossa on satelliittiyhteysmahdollisuus tarvittaessa.
 
Sovitun valmistus- ja toimituspalvelun tuottamiseksi TerreStarille, EB alihankkii palveluita Flextronicsilta. Alihankintasopimus kattaa tuotteen valmistuksen, logistiikan sekä tuotehuollon tukipalveluja. Tämä yhteistyömalli tarjoaa TerreStarille TerreStar GENUS -älypuhelimen kustannustehokkaan valmistuksen sekä kattavan näkyvyyden toimitusketjuun. Työskentelemällä EB:n ja sen kumppaniverkoston kanssa TerreStar voi sovittaa liiketoiminnalliset tavoitteensa kysynnän, logistiikan ja tuotteen elinkaaristrategian mukaan.
 
"Olemme sitoutuneet uudistamaan käyttäjien kokemuksia matkaviestimistä tuomalla markkinoille kämmenlaitteiden uuden sukupolven, joka tuo mukanaan aidot integroidut matkaviestinpalvelut ja kaikkialla Pohjois-Amerikassa toimivat ääni-, data- ja videoyhteydet matkapuhelin- ja satelliittiverkkojen kautta", toteaa TerreStarin tuotehallintajohtaja Steve AuBuchon. "Yhteistyö EB:n ja heidän alihankintakumppaninsa Flextronicsin kanssa oli strateginen siirto. Kummallakin on laajaa osaamista läpi koko langattoman arvoketjun ja se auttaa TerreStaria toteuttamaan kunnianhimoiset markkinatavoitteensa nopeasti ja kustannustehokkaasti."
 
Flextronics valittiin, koska yhtiöllä on vankka kokemus kustannustehokkaiden valmistus- ja logistiikkapalvelujen toimittamisesta matkaviestinten laitevalmistajille (OEM-valmistajat). Flextronics aloittaa TerreStar GENUS -älypuhelimen valmistuksen aluksi Linköpingin toimipaikassaan Ruotsissa.
 
"Me ymmärrämme TerreStarin tarpeen koota oikea yhdistelmä tuotetoimitukseen tarvittavia voimavaroja, jotta yhtiö voi tuoda markkinoille tämän uuden integroidun satelliitti- ja maanpäällisverkossa toimivan laitekategorian", toteaa Francois Barbier, Flextronicsin globaalit toiminnot -yksikön johtaja. "Meidän tavoitteemme on tehdä läheistä yhteistyötä EB:n kanssa mahdollistaaksemme TerreStarille tehokkaan toimitusketjun tarjoamalla toiminnallisia hyötyjä, jotka perustuvat keskitettyyn toimintaan ja alhaisempiin kustannuksiin. Meidän Special Business Solutions (SBS) -yksikkömme mahdollistaa Flextronicsin skaalautumiskyvykkyyden hyödyntämisen, mikä tukee asiakkaidemme tulevaisuuden liiketoiminnan kasvua. Tämä on jälleen hieno voitto meidän SBS-tiimillemme."
 
TerreStarin kanssa solmittu sopimus perustuu EB:n juuri julkaistuun liiketoimintamalliin, jossa EB tarjoaa asiakkailleen valmiita tuotekokonaisuuksia valmistuskumppaneita käyttäen. Tämä palvelu täydentää EB Wireless Solutions -liiketoiminnan nykyistä palvelutarjontaa, jossa EB yhdistää tuotekehityspalveluitaan, omia ja kolmansien osapuolten teknologioita kehittäen innovatiivisia langattoman teknologian ekosysteemejä.
 
"Olemme tyytyväisiä laajentaessamme pitkäaikaista asiakassuhdettamme TerreStarin kanssa tuotetoimituspalveluihin. Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan jokaiselle asiakkaallemme mahdollisimman paljon lisäarvoa", sanoo Jani Lyrintzis, EB Wireless Solutions. "Toimitamme yhteistyössä kumppaneidemme kanssa ensimmäisen satelliitti-maanpäällisverkossa toimivan älypuhelimen yhdelle maailman tunnustetuimmista mobiilioperaattoreista."
 
Lisätietoa:
 
Ari Virtanen
Wireless Solutions -liiketoiminnasta vastaava johtaja
EB, Elektrobit
Puh. 0400 435 878
 
Jani Lyrintzis
Professional Terminal Solutions -liiketoimintajohtaja
Wireless Solutions
EB, Elektrobit
Puh: +1 425 444 2830
 
Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet
 
 
TerreStar Corporation
TerreStar Corporation on TerreStar Networks Inc.- ja TerreStar Global Ltd.-yhtiöiden enemmistöosakas. Lisätietoja TerreStar Corporation:ista yrityksen internetsivulla www.terrestarcorp.com .
 
TerreStar Networks Inc.
TerreStar Networks (www.terrestar.com ), TerreStar Corporationin (NASDAQ: TSTR) enemmistöomisteinen tytäryhtiö, suunnittelee tarjoavansa luotettavan, turvallisen ja kestävän satelliitti-maanpäällisen mobiililaajakaistaverkon, joka tarjoaa ääni- data- ja videopalveluja auttaen ratkaisemaan hallinnon, poikkeustilaviranomaisten, yritysten ja taajamien ulkopuolisten yhteisöjen kriittisiä viestintä- ja liiketoiminnan jatkuvuushaasteita. TerreStar aikoo tarjota seuraavan sukupolven mobiiliviestintäpalveluja partneriverkon ja palvelutuottajien avulla käyttäjille, jotka tarvitsevat koko Yhdysvallat kattavan verkkoyhteyden.
 
Flextronics
Flextronics, jonka emoyhtiö sijaitsee Singaporessa (Singapore Reg. No. 199002645H), on johtava elektroniikan sopimusvalmistaja, joka keskittyy toimittamaan tuotekokonaisuuksia, tuotekehitys- ja valmistuspalveluja autoteollisuuden, tietotekniikan, kuluttajatuotteiden, teollisuuden tuotteiden, infrastruktuurin, lääke- ja langattoman teollisuuden alkuperäisille laitevalmistajille, OEM:ille. Flextronics auttaa asiakkaitaan suunnittelemaan, kokoamaan, kuljettamaan ja huoltamaan elektronisia tuotteita 30 maassa, neljällä mantereella, sijaitsevien toimitilojensa kautta. Tämä globaali verkosto tuottaa suunnittelu- ja tuotekehitysratkaisuja yhdistettynä elektroniikan valmistus- ja logistiikkapalveluihin sekä toimialakohtaisiin komponenttiteknologioihin ja siten optimoi asiakkaiden liiketoimia alentamalla kustannuksia ja lyhentämällä tuotteen markkinoille tuontiaikaa. Lisätietoja www.flextronics.com .
 
EB, Elektrobit Corporation
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2008 liikevaihto oli 172,3 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com
 
 
Windows Mobile on Microsoft Corporation'in rekisteröity tavaramerkki. Bluetooth on Bluetooth SIG'in rekisteröity tavaramerkki.