Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBIT (EB) KEHITTÄMÄSSÄ TULEVAISUUDEN MATKAVIESTINJÄRJESTELMIEN RADIOKANAVAMALLEJA

Marraskuu 27, 2012

ELEKTROBIT (EB) KEHITTÄMÄSSÄ TULEVAISUUDEN MATKAVIESTINJÄRJESTELMIEN RADIOKANAVAMALLEJA


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 27. marraskuuta 2012 kello 16.00

ELEKTROBIT (EB) KEHITTÄMÄSSÄ TULEVAISUUDEN MATKAVIESTINJÄRJESTELMIEN RADIOKANAVAMALLEJA

Oulu, 27. marraskuuta 2012: Elektrobit (EB) julkisti tänään liittyneensä METIS-tutkimushankkeeseen. METIS (Mobile and wireless communications Enablers for the Twenty-twenty (2020) Information Society) on laaja EU:n yhteisrahoittama tutkimushanke, joka käynnistyy marraskuussa 2012. Hankkeen tavoitteena on vastata vuoden 2020 ja sen jälkeisen ajan yhteiskunnallisiin haasteisiin luomalla perusta seuraavan sukupolven matkaviestinnän ja langattoman viestinnän järjestelmälle. METIS on yhteenliittymä, johon kuuluu 29 kumppania matkaviestintäteollisuudesta, verkko-operaattoreista, autoteollisuudesta ja tiedemaailmasta.

"Tämä on EB:lle loistava mahdollisuus osallistua tulevaisuuden teknologioiden kehittämiseen. Tuomme projektin käyttöön maailmanluokan radiokanavamallinnusosaamisemme. Yhdessä projektipartnereiden kanssa tulemme määrittelemään seuraavan sukupolven radiokanavamallit vastaamaan kasvaviin tiedonsiirtomääriin." toteaa Tommi Jämsä, Senior manager, EB:n testaustyökaluliikentoimintayksiköstä.


METIS-projektin tulisi vastata liikenteen määrän kasvuun lisäämällä kapasiteettia ja parantamalla energian, kustannusten ja taajuuksien käytön tehokkuutta. Laitteiden, käyttötapojen ja vaatimusten moninaisuus edellyttää matkaviestinnän ja langattoman viestinnän ratkaisuja, joiden muunneltavuus ja skaalattavuus ovat paljon nykyistä suurempi. METIS luo perustan tulevaisuuden matkaviestinnän ja langattoman viestinnän "5G"-järjestelmälle, joka koostuu olemassa olevan langattoman tekniikan kehittyneemmistä versioista sekä uusista langattomista tekniikoista, joita tarvitaan verkkoyhteiskunnan toteuttamiseen. METIS kehittää järjestelmän, jossa yhdistyvät tarvittava tehokkuus, muunnettavuus ja skaalattavuus. Hankkeessa tutkitaan järjestelmän keskeisiä teknisiä rakenneosia ja toimintoja. Lisäksi METIS osoittaa järjestelmän toteutettavuuden (proof of concept) simulointien ja testialustojen avulla. Hankkeessa kehitetyt olennaisimmat tekniset rakenneosat osoitetaan toimiviksi erityisten testilaitteistojen avulla.

METISin tarkoitus on mahdollistaa Euroopan johtoasema tulevaisuuden matka- ja langattoman viestinnän järjestelmien kehitystyössä ja varmistaa, että kyseisistä järjestelmistä päästään globaaliin yhteisymmärrykseen. METISillä on tärkeä rooli haettaessa yhteisymmärrystä ulkoisten sidosryhmien kanssa ennen maailmanlaajuisia standardointitoimia. Tämä tehdään työskentelemällä keskeisissä globaaleissa foorumeissa (esim. ITU-R) sekä kansallisissa ja alueellisissa sääntelyelimissä.

METIS on Euroopan komission yhteisrahoittama integroitu ohjelma, joka on osa seitsemättä tutkimuksen ja kehityksen puiteohjelmaa (FP7). Hanke saa 27 miljoonan euron talousarviostaan lähes 16 miljoonaa euroa EU:lta.

Lisätietoa METIS-hankkeesta

Arviolta 80 henkilöä paneutuu täyspäiväisesti METIS-hankkeeseen sen 30 kuukauden keston aikana. Vahvaan konsortioon kuuluu organisaatioita matkaviestintäteollisuudesta, verkko-operaattoreista, autoteollisuudesta sekä tiedemaailmasta: Ericsson, Aalborg University, Aalto Yliopisto, Alcatel-Lucent, BMW Group Research and Technology, Chalmers University of Technology, Deutsche Telekom, NTT DOCOMO, Elektrobit, France Telecom-Orange, Fraunhofer-Gesellschaft, Huawei Technologies GmbH, KTH - Royal Institute of Technology, National and Kapodistrian University of Athens, Nokia Corporation, Nokia Siemens Networks, Oulun yliopisto, Poznan University of Technology, RWTH Aachen, Institut Mines-Télécom, Telecom Italia, Telefónica, University of Bremen, University of Kaiserslautern, ja Universitat Politècnica de València.

METIS Partners

Linkkejä:
Hankkeen internetsivu: http://www.metis2020.com/
FP7: http://cordis.europa.eu/fp7
EU commission DG Connect: http://ec.europa.eu/dgs/connect/
Horizon 2020: http://ec.europa.eu/research/horizon2020

Lisätietoja:
METIS-projektikoordinaattori
Dr. Afif Osseiran, Ericsson AB
Sähköposti: contact(a)metis2020.com

EB:n yhteyshenkilö:
Tommi Jämsä
Senior Manager
Sähköposti: tommi.jamsa(a)elektrobit.com

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2011 liikevaihto oli 162,2 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB Propsim
Ensimmäinen EB Propsim -radiokanavaemulaattori esiteltiin vuonna 1995. EB:n lähtökohta radiokanavatestausratkaisujen kehittämisessä on aina ollut pyrkimys luoda teknologian tehokkuudesta tinkimättä paras mahdollinen emulointitarkkuus ja realistinen etenemisympäristö. EB:n osaaminen radiokanavaympäristön testauslaitteiden valmistajana perustuu pitkäaikaiseen osallistumiseen radiokanavateknologian huippututkimukseen sekä vankkaan kokemukseen uusimpien langattomien tuotteiden ja järjestelmien kehittämisestä. EB kehittää jatkuvasti EB Propsim -radiokanavaemulaattorituoteperhettään ja sen patentoitua teknologiaa, jotta se pystyy tarjoamaan testausratkaisuja uusimpien langattomien teknologioiden kehittämiseen. www.elektrobit.com/ebpropsim