Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB (ELEKTROBIT) TOIMITTAA TAKTISIA TOUGH VOIP -VIESTIJÄRJESTELMIÄ SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE

Lokakuu 15, 2012

EB (ELEKTROBIT) TOIMITTAA TAKTISIA TOUGH VOIP -VIESTIJÄRJESTELMIÄ SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 15. lokakuuta 2012 kello 16.00

EB (ELEKTROBIT) TOIMITTAA TAKTISIA TOUGH VOIP -VIESTIJÄRJESTELMIÄ SUOMEN PUOLUSTUSVOIMILLE

EB Tough VoIP -tuoteportfolio esillä MILCOM 2012 messuilla Orlandossa, Floridassa, 29. lokakuuta - 1. marraskuuta, 2012

 

EB (Elektrobit) on solminut sopimuksen taktisten viestijärjestelmien toimittamisesta Suomen Puolustusvoimien Maavoimille. Sopimus on jatkoa vuoden 2009 pilottitoimituksille, jolloin EB toimitti viestijärjestelmiä Maavoimille laajoihin kenttätestauksiin. Tulevat toimitukset ovat ensimmäinen vaihe Maavoimien pidempiaikaista hankintaohjelmaa, jonka tarkoituksena on tukea tykistön uuditettua verkostoavusteista taistelutapaa korostaen kykyä toimia osana yhteisoperaatiota. EB Tough VoIP -viestijärjestelmiä käytetään varustamaan kenttä- ja mekanisoitua tykistöä, sekä raskasta raketinheitinpatteristoa (MLRS).

"Hankintana tilaus on erityislaatuinen, sillä harvoin päästään ennen varsinaista materiaalihankintaa testaamaan järjestelmää niin monipuolisesti oikeissa käyttötilanteissa kuin tässä tapauksessa on jo pystytty tekemään," sanoi hankintainsinööri Hannu Pohjola, Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunnasta.  

Osana viestijärjestelmiä toimitetaan uuden sukupolven EB Tough VoIP -kenttäpuhelimia ensimmäistä kertaa Puolustusvoimien käyttöön. Uusilla puhelimilla tuodaan laajakaistadatayhteydet ja IP-pohjaiset puhepalvelut maastoon kenttäparikaapeleita hyödyntäen.

"Toimitus on yksi tärkeä askel päämäärässämme olla Puolustusvoimien ensisijainen kumppani taktisten viestijärjestelmien toimittajana," sanoi Mikko Viitaniemi, joka vastaa EB Tough VoIP tuoteperheestä." Lisäksi se todistaa, että tuotteemme on kehitetty vastaamaan puolustussektorin tiukkoja vaatimuksia."

EB esittelee Tough VoIP ja Tactical Wireless IP Network viestijärjestelmiään MILCOM 2012 messuilla Orlandossa, Floridassa, 29. lokakuuta - 1. marraskuuta osastolla numero 223.

EB esittelee messuilla myös taktisen kommunikaation viestijärjestelmiään - EB Tough VoIP ja EB Tactical Wireless IP Network. Lue lisää näistä tuotteista sivulta http://www.elektrobit.com/defense_authorities

Lisätietoja:
Mikko Viitaniemi
Tuotepäällikkö, EB Tough VoIP
Puh: 0403442579
mikko.viitaniemi@elektrobit.com

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

EB, Elektrobit Oyj
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2011 liikevaihto oli 162,2 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB Defense
EB on johtava radio- ja viestintäratkaisujen asiantuntija. EB toimittaa tuotteita ja palveluita langattomaan ja langalliseen taktiseen viestintään, elektroniseen sodankäyntiin ja signaalitiedusteluun. Uusinta teknologiaa edustavat tuotteet on kehitetty ja testattu vastaamaan äärimmäisiä puolustusvaatimuksia.