Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2012

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - EB PROPSIM F8:N KYSYNTÄ KASVOI VOIMAKKAASTI LTE-TESTAUSSRATKAISUJEN VETÄMÄNÄ VUODEN 2011 AIKANA

Helmikuu 22, 2012

EB PROPSIM F8:N KYSYNTÄ KASVOI VOIMAKKAASTI LTE-TESTAUSSRATKAISUJEN VETÄMÄNÄ VUODEN 2011 AIKANA


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 22. helmikuuta 2012 kello 13.00

EB PROPSIM F8:N KYSYNTÄ KASVOI VOIMAKKAASTI LTE-TESTAUSSRATKAISUJEN VETÄMÄNÄ VUODEN 2011 AIKANA

Markkinoiden edistyksellisimmän radiokanavanemulaattorin EB Propsim F8:n kysyntä kasvoi vahvasti LTE-teknologian kaupallistumisen myötä

EB Propsim® F8 LTE -testaustuotteiden kysyntä kasvoi voimakkaasti vuoden 2011 aikana. LTE-tuotteiden kaupallinen kehitystyö ja käyttöönotto ovat lisänneet LTE-testaustyökalujen kysyntää. Kun markkinat siirtyvät vähitellen 3G-teknologiastasta kohti 4G LTE -teknologiaa, langattomien tuotteiden kehittäminen edellyttää joustavia radiokanavan testaustyökaluja, joilla pystytään tarkasti jäljittelemään LTE-verkkojen todellisia olosuhteita.

Vuosi 2011 oli selvästi MIMO-teknologian läpimurtovuosi LTE-testauksessa. Tämä näkyi siinä, että EB:n MIMO OTA -testausratkaisujen toimitukset kolminkertaistuivat. MIMO OTA -testauksen parissa tehty uraauurtava kehitystyö vahvistaa EB:n asemaa markkinoilla ja mahdollistaa kattavan tuotevalikoiman perustason MIMO OTA -ratkaisuista kehittyneeseen 3D-testaukseen. Tämän lisäksi EB:n virtuaalisen kenttätestaustyökalun kysyntä oli ennätyksellinen vuonna 2011. Kyseinen sovellus vähentää LTE-tuotteiden kenttätestauksen tarvetta merkittävästi, sillä se mahdollistaa todenmukaisen testauksen laboratorio-olosuhteissa. EB:n tarjoamat kehittyneet testausratkaisut auttavat langattomien verkkojen ja laitteiden valmistajia sekä operaattoreita kehittämään ja valitsemaan suorituskyvyltään parhaat tuotteet.

"Valmistajat kehittävät jatkuvasti uusia, yhä kehittyneempiä 4G-tablettitietokoneita, älypuhelimia ja verkkoelementtejä, joten he tarvitsevat luotettavan testausratkaisun, joka emuloi todellista langatonta ympäristöä", kertoo EB:n testaustyökaluista vastaava johtaja Janne Kolu. "Me olemme ylpeitä siitä, että EB Propsim F8 on ollut merkittävässä roolissa uuden teknologian käyttöönotossa. Yhdeksän kymmenestä suurimmasta TD-LTE-teknologiaa tarjoavasta verkko-valmistajista on valinnut meidän tuotteemme, mikä todistaa, että olemme LTE-teknologian kehityksen ja siihen liittyvän standardoinnin eturintamassa. Me toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja autamme heitä luomaan menestyviä tuotteita. Läheiset asiakassuhteet yhdessä alan edistyksellisimmän emulaattoriteknologian kanssa on tuonut meille vahvan markkina-aseman LTE-testausalalla. Hyvä esimerkki EB:n kehittyneestä teknologiasta on EB Propsim F8, joka vastaa jo nyt seuraavan sukupolven LTE:n, eli LTE-Advanced-teknologian testaustarpeita."

EB Propsim F8 -radiokanavaemulaattorissa kohtaavat markkinoiden laajin RF-kaistanleveys, paras kanavalineaarisuus, suurin kanavamäärä ja puhtain spektri. Ne takaavat nopean ja luotettavan testauksen sekä toistettavat testaustulokset. EB Propsim F8:n vakiintuneiden standardien mukaiset kanavamallit mahdollistavat luotettavan ja helpon testauksen aloittamisen. Joustava asiakastuki takaa, että EB Propsim F8 on turvallinen investointi ja että asiakkaamme pysyvät mukana radiokanavamallinnuksen uusimmissa kehityssuunnissa. Tämä on välttämätöntä entistä parempien LTE-tuotteiden kehittämisen kannalta.

EB Propsim F8 on osa EB:n langattoman liiketoiminnan tuotevalikoimaa.

Lisätietoja:
Joakim Granholm
EB:n Wireless-liiketoimintasegmentti
Email: joakim.granholm@elektrobit.com
Puh. +358 40 344 3733

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

EB Propsim
Ensimmäinen EB Propsim -radiokanavaemulaattori esiteltiin vuonna 1995. EB:n lähtökohta radiokanavatestausratkaisujen kehittämisessä on aina ollut pyrkimys luoda teknologian tehokkuudesta tinkimättä paras mahdollinen emulointitarkkuus ja realistinen lähetysympäristö. EB:n osaaminen radiokanavaympäristön testauslaitteiden valmistajana perustuu pitkäaikaiseen osallistumiseen radiokanavatekniikan huippututkimukseen sekä vankkaan kokemukseen uusimpien langattomien tuotteiden ja järjestelmien kehittämisestä. EB Propsim -radiokanavaemulaattorin jatkuva kehitystyö, patentoidut teknologiat sekä aktiivinen osallistuminen langattoman tietoliikenneteknologian kehittämiseen takaavat, että EB pystyy jatkossakin vastaamaan uusimpien teknologioiden asettamiin haasteisiin.

EB, Elektrobit Oyj
EB, Elektrobit Oyj on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2011 liikevaihto oli 162,2 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com