Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2013

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - ELEKTROBITIN (EB) UUSIN VERSIO AUTOJEN KÄYTTÖLIITTYMIEN KEHITYSTYÖKALUSTA EB GUIDE 5.5 TUKEE AJONEUVOJEN VERKKO-OMINAISUUKSIEN KEHITTÄMISTÄ

Lokakuu 16, 2013

ELEKTROBITIN (EB) UUSIN VERSIO AUTOJEN KÄYTTÖLIITTYMIEN KEHITYSTYÖKALUSTA EB GUIDE 5.5 TUKEE AJONEUVOJEN VERKKO-OMINAISUUKSIEN KEHITTÄMISTÄ


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 16. lokakuuta 2013 kello 11.00

ELEKTROBITIN (EB) UUSIN VERSIO AUTOJEN KÄYTTÖLIITTYMIEN KEHITYSTYÖKALUSTA EB GUIDE 5.5 TUKEE AJONEUVOJEN VERKKO-OMINAISUUKSIEN KEHITTÄMISTÄ

Autojen käyttöliittymien kehitysalustan EB GUIDE:in uusi versio tukee dynaamista puheentunnistusta ja sisältää parannettuja 3D-ominaisuuksia sekä integrointikerroksen HTML5-standardin mukaisille web-sovelluksille.

Baden-Baden, Saksa, 16.10.2013 - Elektrobitin EB GUIDE autojen käyttöliittymien kehitysalustan tuorein versio sisältää runsaasti kuluttajatuotteiden, kuten älypuhelimien, inspiroimia ominaisuuksia: esimerkiksi 3D-sisällön tuonnin, vaikuttavat grafiikka-animaatiot ja tehosteet, dynaamisen puheentunnistuksen sekä käyttöliittymän vuorovaikutteisuutta lisäävän monikosketus- ja eletunnistuksen.

EB GUIDE 5.5:n avulla autonvalmistajat ja toimittajat voivat luoda HTML5-pohjaisella sisällöllä rikastettuja multimodaalisia käyttöliittymiä.

 "Autoteollisuus pyrkii tarjoamaan kuljettajille samanlaisen saumattoman kokemuksen kuin mitä nämä ovat tottuneet odottamaan älypuhelimiltaan ja muilta kulutuselektroniikan tuotteiltaan," totesaa Martin Schleicher, joka vastaa EB:n viihde- ja viestintäjärjestelmistä ja -strategiasta. "EB GUIDE 5.5:n sisältämien uusien ominaisuuksien, kuten dynaamisen puheentunnistuksen ja HTML5-tuen, avulla autonvalmistajat voivat tuoda verkkopohjaiset sovellukset autoon. EB GUIDE:n avulla autonvalmistajat voivat integroida uusimmat kuluttajasovellukset ajoneuvoihinsa heikentämättä kuljettajan keskittymistä itse ajamiseen. Tuloksena on turvallinen, miellyttävä ja erinomainen ajokokemus."

EB:n HMI-kehitysalustan uusin versio julkaistaan tänään (16.10.) Baden-Badenin kansainvälisessä "Ajoneuvojen elektroniikkajärjestelmät" -konferenssissa. EB GUIDE 5.5 sisältää prosessienvälisen kommunikaatioratkaisun (IPC), joka mahdollistaa HTML5-hiekkalaatikon tai muun vastaavanlaisen teknologian integroimisen järjestelmään. HTML5-integraatio perustuu EB GUIDE:n Graphic Target Framework (GTF) -ohjelmaan sekä HTML5:ttä tukevaan selainmoottoriin, joka tuodaan ydinkäyttöliittymään HTML5-pohjaisen widget-sovelluksen avulla. Sovelluskehittäjien käytettävissä oleva API-rajapinta (ohjelmointirajapinta) luodaan suoraan EB GUIDE Studio -kehitystyökalusta, jolloin HTML5-sisällölle on helpompi myöntää valvottu kanava ajoneuvodatan käyttämiseksi.

Ydinkäyttöliittymä hallitsee ponnahdusikkunoita siten, että ne eivät häiritse kuljettajan ajosuoritusta. Autonvalmistajat voivat näin mallintaa käyttöliittymän kokonaisuudessaan, mukaan lukien ulkoisten sovellusten oikeudet, ja varmistaa, että laite pysyy ajan tasalla auton koko käyttöiän ja että siihen voidaan ladata uutta sisältöä kuljettajaa varten.

EB GUIDE:n uusin versio tarjoaa käyttöön myös DirectXRenderer-sovelluksen, joka mahdollistaa EB GUIDE GTF:n käytön Microsoft Windows 8 RT -alustalla. EB GUIDE Studiossa voidaan suoraan käyttää ulkoisia kielioppitiedostoja, minkä ansiosta sovelluskehittäjät voivat luoda monipuolisempia puheohjauskäyttöliittymiä. Lisäksi versiossa 5.5 voidaan käyttää dynaamisia sanastoja: puheentunnistus voidaan sovittaa esimerkiksi MP3-listoja, osoitekirjoja tai radioasemia varten. EB tarjoaa myös näkymiä tulevaisuuden tekniikoihin, joista yksi on luonnollisempien puheohjausjärjestelmien toteuttaminen tilastollisten kielimallien (SLM) avulla.

EB GUIDE 5.5 sisältää parannetun tuen japanilaisille asiakkaille: EB GUIDE Studion käyttöliittymä ja dokumentaation ensimmäinen osa ovat nyt saatavilla myös japaniksi.

EB GUIDE on yksi maailman johtavista integroiduista autojen käyttöliittymäohjelmistoalustoista. Sitä ovat käyttäneet monet suuret autonvalmistajat ja ajoneuvojärjestelmien toimittajat ympäri maailman jo vuodesta 2005 lähtien. Se on kattava ohjelmistoratkaisu, joka mahdollistaa suuremman joustavuuden, lyhentää markkinoilletuloaikaa ja alentaa käyttöliittymien kehityskustannuksia.

Lisätietoja:

Philipp Hanke
EB:n puolesta Weber Shandwick
Puh. +49 89 380179-48
Email: phanke@webershandwick.com

Larry Weis
EB:n puolesta AutoCom
Puh. +1 248 647 8621
Email: lweis@usautocom.com or cminer@usautocom.com

Manuela Papadopol
Markkinointijohtaja
EB Automotive-liiketoimintasegmentti
Puh. +1 425 444 2771
Email: Manuela.Papadopol@elektrobit.com

EB:n lehdistötiedotteet: www.elektrobit.com/uutta/porssi-_ja_lehdistotiedotteet  

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2012 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 185,4 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut autoteollisuudelle
EB:n Automotive-liiketoiminta on vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä autoteollisuuden sulautettujen ohjelmistoratkaisujen tuottajista. Innovatiivisten tuotteiden kehittämisen ohella se on myös erikoistunut autoteollisuuden palveluihin ja konsultointiin. Se toteuttaa monenlaisia ohjelmistoratkaisuja AUTOSAR- ja FlexRay-järjestelmiin sekä viihde- ja viestintäjärjestelmiin, navigointi-, HMI- ja kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. http://automotive.elektrobit.com