Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) on saanut Puolustusvoimilta tilauksen Tactical Wireless IP Network -järjestelmän tuotteista

Heinäkuu 15, 2014

Elektrobit (EB) on saanut Puolustusvoimilta tilauksen Tactical Wireless IP Network -järjestelmän tuotteista


Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 15. heinäkuuta 2014 kello 11.30

Elektrobit (EB) on saanut Puolustusvoimilta tilauksen Tactical Wireless IP Network -järjestelmän tuotteista

Puolustusvoimien johtamisjärjestelmien tiedonsiirtoverkkojen uudistaminen jatkuu EB:n ohjelmistoradioilla

Elektrobit (EB) on saanut Puolustusvoimilta tilauksen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetuista Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) -järjestelmän eli langattoman runkoverkon tuotteista. Puolustusvoimilla on tilaukseen liittyen myös lisähankintavaraus, joka mahdollistaa tuotteiden jatkotilauksen. Tilaus ja lisähankintavaraus ovat jatkoa syyskuussa 2011 solmitulle hankintasopimukselle sekä hankintasopimusta seuranneille tuotetoimituksille, jotka on aloitettu joulukuussa 2012. Hankintasopimuksen mukaisesti EB kehittää Puolustusvoimille langattoman runkoverkon sekä toimittaa siihen kuuluvia ohjelmistoradioita.

"Hankittavat laitteistot edustavat uusinta taktisen ympäristön kommunikaatioteknologiaa: ne mahdollistavat Internet-tyyppisten tietoverkkojen käytön maavoimien liikkuvien joukkojen johtamisessa. Järjestelmä on taistelunkestävä, riippumaton ulkopuolisista tietoverkoista sekä erittäin pitkälle automatisoitu. Ohjelmistopohjaisuus mahdollistaa myös kustannustehokkaan kehitystyön sekä muokattavuuden järjestelmän koko elinkaaren aikana. Langaton runkoverkko tarjoaa korkeatasoisen tiedonsiirtoratkaisun niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin." sanoo maavoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö, viestitarkastaja eversti Harri Virtanen.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että EB:n ja Puolustusvoimien hyvä yhteistyö Puolustusvoimien taktisten tiedonsiirtojärjestelmien uudistamisen saralla jatkuu. Lukuisten vuosien viestintä- ja radioteknologia osaamisemme ja kokemuksemme myötä tuotteiden ominaisuudet ja suorituskyky on kehitetty yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa korkealle tasolle. Tactical Wireless IP Network -järjestelmä on uuden sukupolven laajakaistainen langaton runkoverkko, jota voidaan ominaisuuksiensa johdosta soveltaa Puolustusvoimien käyttötarkoitusten lisäksi myös esimerkiksi viranomaisviestintään hätätilanteissa." sanoo EB:n puolustusliiketoiminnan johtaja Harri Romppainen.  

EB Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Se on yhteensopiva nykyisten kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa. Järjestelmän ydin on ohjelmistoradioteknologiaan perustuva taktinen reititin, joka on monikäyttöinen, helppo mukauttaa erilaisiin tarpeisiin ja ohjelmistoilla päivitettävissä tulevia tarpeita varten. Taktisella reitittimellä voidaan muodostaa vapaasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia tiedonsiirtoyhteyksiä. Järjestelmään kuuluvilla kolmen eri taajuusalueen radioyksiköillä voidaan muodostaa joustavasti erilaisia verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin. Kaikki järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin ja järjestelmän käyttöönotto on automaattisten toimintojen ansiosta nopeaa.

EB:n nyt saama tilaus on arvoltaan 6,8 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Tilauksella ei ole merkittävää vaikutusta EB:n liikevaihtoon, liiketulokseen tai taseeseen. Tilaus ei muuta yhtiön tammi-maaliskuu 2014 osavuosikatsauksessa 30.4.2014 julkistamaa vuoden 2014 näkymää, jota koskeva ohjaus säilyy ennallaan. Puolustusvoimien lisähankintavaraus tuotteiden jatkotilaukseen on arvoltaan 5,7 miljoona euroa (arvonlisäveroton hinta).

Lisätietoja:
Harri Romppainen
EB:n Defense -liiketoiminnan johtaja
Puh. 040 344 2000
defense(a)elektrobit.com

EB:n lehdistötiedotteet ovat osoitteessa
www.elektrobit.com/uutta/porssi-_ja_lehdistotiedotteet .

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB:n tuotteet ja palvelut puolustusmarkkinoille
EB on johtava radio- ja viestintäratkaisujen asiantuntija. EB toimittaa tuotteita ja palveluita langattomaan ja langalliseen taktiseen tiedonsiirtoon ja signaalitiedusteluun. Uusinta teknologiaa edustavat tuotteet on kehitetty ja testattu vastaamaan äärimmäisiä vaatimuksia.