Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2014

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) tuotteistaa Android-pohjaisen tuotealustansa älykellomarkkinoille

Tammikuu 17, 2014

Elektrobit (EB) tuotteistaa Android-pohjaisen tuotealustansa älykellomarkkinoille


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 17. tammikuuta 2014 kello 19.30

Elektrobit (EB) tuotteistaa Android-pohjaisen tuotealustansa älykellomarkkinoille

Elektrobit (EB), alansa kärkeen kuuluvien autoteollisuuden ja langattoman viestinnän sulautettujen ratkaisujen kehittäjä, esittelee älykelloteknologiaversion palkitusta EB Specialized Device Platform (SDP) -tuotealustastaan. Tämä Android-pohjainen räätälöitävä tuotealusta mahdollistaa kokonaisratkaisujen toimituksen yrityksille, jotka haluavat laajentaa tuotemerkkiensä kattavuutta ja tarjontaansa älykellomarkkinoille. EB:llä on pitkä kokemus langattomien tuoteratkaisujen kehittämisestä ja käytössään laaja-alaisesti teknologiaresursseja. Tämä mahdollistaa ainutlaatuisten, räätälöityjen tuotteiden tuomisen markkinoille nopeammin ja pienentää tuotekehitysriskejä. Marraskuussa 2013 julkaistu adidas miCoach SMART RUN -älykello on EB:n tuotealustaan perustuva laite.

NextMarket Insights -tutkimusyhtiön mukaan kiinnostus älykellomarkkinoihin kasvoi selvästi vuonna 2013. EB oli yksi edelläkävijöistä älykellojen kehittämisessä toteuttaessaan täysin toimivan 2G/3G-älykelloprototyypin jo vuonna 2010. Nyt EB on tuotteistanut Android-pohjaisen Specialized Device Platform -alustansa yrityksille, jotka haluavat päästä älykellomarkkinoille. Älykellomarkkinoihin liittyvän liiketoiminnan ei ennakoida tuovan merkittävää liikevaihtoa EB:lle kuluvan tilikauden aikana eikä vaikuttavan merkittävästi yhtiön taloudelliseen asemaan tai kannattavuuteen.

"Me helpotamme asiakkaiden pääsyä älykellomarkkinoille", toteaa myyntijohtaja Hanna Savolainen EB:stä. "Asiakkaamme voivat keskittyä ydinosaamiseensa, olipa se sitten tuotemäärittely, muotoilu, käyttöliittymäsuunnittelu tai lisäarvopalvelujen kehittäminen. Me vastaamme tuotteen kehityksestä ja asiakkaan halutessa myös tuotteen toimituksesta käyttäen uusimpia teknologioita ja kattavaa osaamistamme. Tiivis yhteistyömallimme ja ketterät toimintatapamme varmistavat saumattoman yhteistyön tuotehallinnan ja -kehityksen välillä. Tuloksena on ainutlaatuisia älykelloja, jotka täyttävät niin asiakkaiden brändiin kohdistuvia odotuksia kuin alan standardien vaatimukset."

 "Valitsimme EB:n päätuotekehityskumppaniksemme, koska heillä on kokemusta älykellojen kehittämisestä ja kyky hallita tuotekehitysprosessin kaikki osa-alueet, jotka liittyvät adidaksen miCoach SMART RUN -kellon kaltaisten innovatiivisten tuotteiden kehitykseen", sanoo adidas miCoach-liiketoimintayksikön johtaja Simon Drabble. "Halusimme toteuttaa markkinoiden edistyneimmän ja intuitiivisimman ranteessa pidettävän juoksuvalmennuslaiteen. EB oli meille ihanteellinen valinta, koska heillä on tarvittava kokemus langattomista teknologioista sekä tuotealusta, jonka avulla SMART RUNin kehitystyö saatiin hyvin liikkeille."

EB:n Specialized Device Platform:
EB:n Specialized Device Platform on monipuolinen tuotealusta, joka hyödyntää massamarkkinoille tarkoitettujen ohjelmisto- ja laitteistoratkaisujen mukanaan tuomia mittakaavaetuja. Laitealustan avulla yritykset pystyvät pienentämään tuotekehitysriskiään ja tuomaan markkinoille täysin räätälöityjä mobiililaitteita (esim. moduuli-, älypuhelin-, tabletti- ja älykellosegmenteissä) entistä nopeammin. Wireless Innovation Forum myönsi SDP-alustalle "Technology of the Year" -palkinnon vuonna 2011. Alusta on tuotteistettu viranomais-, turvallisuus-, teollisuus- ja älykellomarkkinoille.

Lisätietoja osoitteesta
 http://www.elektrobit.com/what_we_deliver/wireless/offering/specialized_device_platform

adidas miCoach:
miCoach on interaktiivinen valmennussovellus kaikille, jotka haluavat harjoitella suosikkilajiaan, kuntoillakseen tai omaksi ilokseen. miCoach tarjoaa käyttäjille reaaliaikaiset valmennuspalvelut ja välineet urheilusuoritusten mittaamiseen ja edistyksen seurantaan tuomalla adidaksen huippuvalmentajien osaamisen ja kokemuksen kaikkien ulottuville. miCoach tarjoaa ilmaisen verkkopalvelun, harjoitteluyhteisön, satoja vapaasti käytettäviä harjoitusohjelmia, ilmaiset mobiilisovellukset iOS-, Android- ja Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmille sekä laajan valikoiman laitteita suoritusten mittaukseen ja seurantaan niin pelissä kuin harjoituksissakin. Lue lisää: www.micoach.com .

Lisätietoja:

US: Jani Lyrintzis
EB, Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh: +1 (425) 444-2830
Email: jani.lyrintzis@elektrobit.com

EMEA, APAC: Hanna Savolainen
EB, Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh: +358 40 344 3440
Email: hanna.savolainen@elektrobit.com

Lisätietoa EB:n tarjonnasta älykellojen kehitykseen:
http://www.elektrobit.com/what_we_deliver/wireless/offering/smart_watch_development

Lisätietoa adidas miCoach SMART RUN tuotteesta:
http://micoach.adidas.com/us/smartrun

EB:n lehdistötiedotteet: www.elektrobit.com/uutta/porssi-_ja_lehdistotiedotteet  

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit (EB)
EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Vuoden 2012 liikevaihto jatkuvista toiminnoista oli 185,4 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.elektrobit.com