Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) ja CS esittelevät yhdessä taktisen viestinnän ja ohjauksen ratkaisujaan Paris Air Show -ilmailunäyttelyssä

Kesäkuu 17, 2015

Elektrobit (EB) ja CS esittelevät yhdessä taktisen viestinnän ja ohjauksen ratkaisujaan Paris Air Show -ilmailunäyttelyssä


Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 17.6.2015, kello 11.00

Elektrobit (EB) ja CS esittelevät yhdessä taktisen viestinnän ja ohjauksen ratkaisujaan Paris Air Show -ilmailunäyttelyssä

Pariisi, 17.6.2015 - Elektrobit (EB), edistyneitä viestintä- ja teknologiaratkaisuja tarjoava suomalaisyritys ja CS, kriittisten järjestelmien suunnittelija, integraattori ja operaattori, esittelevät yhdessä taktista viestintä- ja ohjausratkaisua (C2, communication and control) 15.-20. kesäkuuta pidettävässä Paris Air Show 2015 -ilmailunäyttelyssä. Nykyinen yhteistyö laajentaa yritysten jo olemassa olevaa kumppanuutta. Aiemmin tänä vuonna EB ja CS esittelivät Mobile World Congress 2015 -tapahtumassa CS Monolithen, nopean ja tehokkaan tietojen ja äänen salausratkaisun integroinnin EB Tough Mobile -älypuhelimeen.

Paris Air Show -ilmailunäyttelyssä pidettävä esittely perustuu CS:n STARLINX Tactical Data Link (TDL) -järjestelmään ja EB:n taktiseen langattomaan runkoverkkoon (EB Tactical Wireless IP Network). EB:n taktinen langaton runkoverkkoratkaisu mahdollistaa nopean ja automaattisen langattoman laajakaistaisen IP-verkon muodostamisen kentälle. Ratkaisu on myös yhteensopiva olemassa olevan kiinteän ja langattoman infrastruktuurin kanssa. CS-konsernin STARLINX-tuote on toiminnallinen multi-link -järjestelmä, joka tarjoaa välittömän ja itsenäisen TDL-ominaisuuden kaikenlaisille alustoille ja tietolinkkityypeille (L11, L11b, L16, JREAP, L22), joita käytetään laivastossa ja ilmavoimissa. Demonstraatiossa on mukana myös EB Tough VoIP -päätelaitteita (Voice over Internet Protocol) ja EB Tough Mobile -älypuhelimia.

Yhdessä EB:n ja CS:n tuotteet mahdollistavat täydellisen C2-ratkaisun (viestintä ja ohjaus), joka voidaan räätälöidä laivaston, ilmavoimien ja maavoimien erityistarpeisiin sopivaksi. Paris Air Show -näyttelyssä yhtiöt esittelevät tätä ratkaisua luomalla valvonta- ja puolustuskuplan esittelyalueelle. Tarkasteltavia tapausesimerkkejä on kaksi:

  • Hitaasti etenevä lentokone Seine Baystä lähestyy Paris Air Show -ilmailunäyttelyä ilman lupaa tai radioyhteyttä. Järjestelmä havaitsee ja tunnistaa tuntemattoman lentokoneen ja lähettää lentoreitin rajoittamista ja näyttelyalueen välttämistä koskevan tutkintakäskyn Rafale-hävittäjälle.
  • Ranskan tiedustelupalvelun havaitsema epäilyttävä ajoneuvo ajaa A1-valtatietä (eteläinen) pitkin. Ajoneuvoa tulisi valvoa tarkoin sen kulkiessa lähellä Pariisin aluetta. Ranskan sisäisestä turvallisuudesta vastaavan poliisin pyynnöstä miehittämätön kauko-ohjattu ilma-alus suorittaa kohteen tutkimuksen.

"Tämän vuoden Paris Air Show -ilmailunäyttely edustaa CS:n kanssa tehtävässä yhteistyössä uutta virstanpylvästä. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön CS:n kanssa ja sen ansiosta voimme nyt esitellä kattavan ja tehokkaan C2-ratkaisun sotilaskäyttöön", kertoo Jari Sankala, EB:n Wireless-liiketoimintasegmentin myynti- ja markkinointijohtaja.

 "Olemme tyytyväisiä tästä uudesta mahdollisuudesta työskennellä yhdessä EB:n kanssa, jonka kanssa olemme jo aiemminkin saaneet tehdä hyvää yhteistyötä. Tämä taktisen viestinnän globaali ratkaisu sisältää sekä IP-infrastruktuurin että taktisia tietolinkkejä, ja se laajentaa C2-ratkaisujen portfoliotamme entisestään. Nopeasti toteutettava ja erittäin hyvin puolustukseen soveltuva ratkaisu on ideaali voimavara tapahtumien turvaamisessa ja erityisjoukkojen interventioissa", kertoo CS:n toimitusjohtaja Yazid Sabeg.

Esitys pidetään Paris Air Show -ilmailunäyttelyssä joka päivä CS:n Statique A6 -osastolla. 

Lisätietoja:

Jari Sankala
Myynti- ja markkinointijohtaja
EB Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh. 040 344 3507
Email: sales.wireless(a)elektrobit.com

Frédérique Vigezzi
CS mediaosasto
frederique.vigezzi@gootenberg.fr
+33 (0) 1 43 59 29 84 / +33 (0) 6 10 82 64 30

Barbara Goarant
CS PR- ja markkinointipäällikkö
barbara.goarant@c-s.fr
+ 33 (0) 1 41 28 46 94

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2014 liikevaihto oli 224,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 16,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com

EB Tactical Wireless IP Network
EB Tactical Wireless IP Network (TAC WIN) on sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Se on yhteensopiva nykyisten kiinteiden ja langattomien verkkoinfrastruktuurien kanssa. Järjestelmän ydin on ohjelmistoradioteknologiaan perustuva taktinen reititin, joka on monikäyttöinen, helppo mukauttaa erilaisiin tarpeisiin ja ohjelmistoilla päivitettävissä tulevia tarpeita varten. Taktisella reitittimellä voidaan muodostaa vapaasti sekä langallisia että langattomia laajakaistaisia tiedonsiirtoyhteyksiä. Järjestelmään kuuluvilla kolmen eri taajuusalueen radioyksiköillä voidaan muodostaa joustavasti erilaisia verkkorakenteita erilaisiin viestintätarpeisiin. Kaikki järjestelmän tuotteet on suunniteltu vaativiin kenttäolosuhteisiin ja järjestelmän käyttöönotto on automaattisten toimintojen ansiosta nopeaa.

Tietoja CS:stä:
CS on kriittisten järjestelmien suunnittelun, integroinnin ja toiminnan johtava toimija. Turvaratkaisujen suunnittelijana ja integroijana CS on nyt Ranskan ainoa yritys, joka voi tarjota täydellisen valikoiman korkealaatuisia, Ranskassa suunniteltuja ja kehitettyjä turvatuotteita. Salaustuotteet ja verkkojen turvalaitteet (Monolith), autentikoinnin, sertifioinnin, sähköisen allekirjoituksen ja todistusarvovarastoinnin verkkopalvelut (Trusty) sekä SIEM (PRELUDE) muodostavat yhdessä innovatiivisen ratkaisukokonaisuuden, joka noudattaa korkeimpiakin kansainvälisiä standardeja. CS on listattu Euronext Paris Compartiment C:hen (osakkeet: Euroclear 7896 / ISIN FR 0007317813).
Lisätietoja: www.c-s.fr