Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2015

Print Print this release
Elektrobit Group Oyj - Elektrobit (EB) tuo tietoturvaratkaisun EB IoT Device Platform -laitealustaansa

Helmikuu 27, 2015

Elektrobit (EB) tuo tietoturvaratkaisun EB IoT Device Platform -laitealustaansa


Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 27. helmikuuta 2015 kello 11:45

Elektrobit (EB) tuo tietoturvaratkaisun EB IoT Device Platform -laitealustaansa

Tietoturvallinen laitealusta mahdollistaa turvalliset yhteydet IoT-laitteesta asiakkaan pilvipalveluihin

OULU, 27.2.2015 - Elektrobit (EB) on jatkanut panostuksiaan EB IoT Device Platform -laitealustaansa tuomalla siihen tietoturvaratkaisun. Marraskuussa julkaistun kompaktin ja tehokkaan laitealustan pohjalta voi kehittää monenlaisia langattomalla yhteydellä ja erilaisilla sensoreilla varustettuja tuotteita puettavien laitteiden (Wearable), terveysteknologian, koneiden välisen viestinnän ja teollisen internetin markkinoille. Laitealustaan lisätty tietoturvaohjelmisto turvaa laitteet verkkohyökkäyksiltä sekä suojaa yhteydet laitteiden ja palveluiden välillä. Tämä kokonaisratkaisu mahdollistaa turvallisen langattoman sensoriverkon rakentamisen niin teollisuudessa, terveydenhoidossa kuin älykkäissä rakennuksissa.

Elektrobitin tietoturvallinen EB IoT Device Platform -laitealusta mahdollistaa mm.

  • reaaliaikaisen kaksisuuntaisen turvallisen yhteyden laitteiden ja palvelujen välillä myös sisäverkon ulkopuolella
  • päästä päähän -salauksen, joka takaa IoT-laitteen ja palvelun välisen viestinnän luottamuksellisuuden ja eheyden
  • laitteiden todennuksen, jonka avulla voidaan estää järjestelmän hakkerointi ja väärennettyjen laitteiden/sensoreiden tuominen mukaan järjestelmään
  • laitetiedon analysoinnin, jonka avulla voidaan valvoa ja analysoida langattomien verkkojen suorituskykyä. Saatua informaatiota voidaan hyödyntää esimerkiksi vianmäärityksissä.

Tietoturvallinen EB IoT Device Platform -ratkaisu esitellään ensimmäisen kerran Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa 2.-5. maaliskuuta EB:n messuosastolla Hallissa 5, osastolla 5D32. Ratkaisua esitellään myös CeBIT-messuilla Hannoverissa 16.-20. maaliskuuta.

Linkkejä:

EB IoT Device Platform
EB IoT Device Platform on monipuolinen ja helposti räätälöitävä laitealusta, joka tarjoaa asiakkaille uusinta teknologiaa edustavan, kustannusoptimoidun ja nopean tavan laajentaa tuotetarjontaansa IoT-markkinoille. Alustan tietoturvaohjelmisto turvaa laitteet verkkohyökkäyksiltä sekä suojaa yhteydet laitteiden ja palveluiden välillä. Eri käyttöjärjestelmiä (kuten Androidia) tukevasta laitealustasta voi kehittää langattomia yhteyksiä ja erilaisia sensoreita käyttäviä laitteita, esimerkiksi terveysteknologian, koneiden välisen viestinnän ja teollisen internetin sovelluksiin. Alustan monipuolisuuden ansiosta se soveltuu hyvin myös puettaviin laitteisiin, kuten älykelloihin, älykoruihin ja hyvinvointirannekkeisiin.

Lisätietoja:
Jari Sankala
Myynti- ja markkinointijohtaja
EB:n Wireless-liiketoimintasegmentti
Puh. 040 344 3507
Email: sales.wireless(a)elektrobit.com

EB:n lehdistötiedotteet ovat osoitteessa www.elektrobit.com/uutta/porssi-_ja_lehdistotiedotteet .    

Jakelu:
Tärkeimmät tiedotusvälineet

Elektrobit Oyj (EB)
EB on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden vaativiin sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. EB kehittää edistyksellistä teknologiaa ja muuntaa sen rikastuttaviksi loppukäyttäjäkokemuksiksi. Vuoden 2014 liikevaihto oli 224,1 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 16,8 miljoonaa euroa. Elektrobit Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. www.elektrobit.com .

Elektrobit (EB) - Wireless
Wireless-liiketoimintasegmentissä EB tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja puolustus-, turvallisuus- ja muille viranomaismarkkinoille, IoT- markkinoille (Internet of Things) sekä teollisuuden käyttöön. Langattoman tietoliikenteen markkinoille ja muille yrityksille, jotka tarvitsevat langatonta yhteyttä laitteisiinsa, EB tarjoaa tuotekehityspalveluita perustuen uusimpiin langattomiin teknologioihin ja käyttösovelluksiin. Lisäksi EB tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin.

Wireless-liiketoimintasegmentin tuotteita ovat: vaativaan tietoturvallisuus- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu EB Tough Mobile LTE -älypuhelin, taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetut EB Tactical Wireless IP Network -järjestelmä ja EB Tough VoIP -tuotteet sekä EB Tactical LTE Access Point -liityntäratkaisu. EB:n tuotealustoja ovat EB Special Device Platform Android-pohjaisiin päätelaitteisiin ja EB IoT Device Platform langattomilla yhteyksillä ja erilaisilla sensoreilla varustettujen tuotteiden kehittämiseen. EB SafeMove -ohjelmisto mahdollistaa turvalliset ja saumattomat tietoliikenneyhteydet