Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
24. Helmikuuta 2017

Bittium esittelee uudistunutta Bittium Tough Mobile -älypuhelinta, sen laitehallinta- ja salausohjelmistoa ja IoT -kehityspalveluita MWC -messuilla

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 24.2.2017 kello 10.45

Bittium esittelee uudistunutta Bittium Tough Mobile -älypuhelinta, Bittium Secure Suite laitehallinta- ja salausohjelmistoa ja IoT -kehityspalveluita Mobile World Congress -messuilla

Oulu, 24.2.2017 – Bittium esittelee innovatiivisia tuotteitaan ja mobiiliratkaisujaan Mobile World Congress 2017 -messuilla, jotka järjestetään Barcelonassa, Espanjassa 27. helmikuuta – 2. maaliskuuta. Bittium esittelee tietoturvallisesta Bittium Tough Mobile -LTE-älypuhelimestaan uuden ohjelmistoversion Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmällä. Lisäksi Bittium Tough Mobilesta esitellään uutta Luottamuksellinen -suojaustasolle (Confidential) kehitettyä viranomaisversiota sekä siihen kuuluvaa Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja salausohjelmistoa.

Confidential-suojaustason ainutlaatuinen kaksoiskäyttöjärjestelmätoteutus eli ns. dual-boot-toiminnallisuus tekee Bittium Tough Mobilesta laitteen, jossa samalla laitteella toimii kaksi täysin erillistä käyttöjärjestelmää: Julkinen ja Luottamuksellinen. Suojaustasoltaan Julkinen -käyttöjärjestelmä on tarkoitettu henkilökohtaiseen viestintään ja siinä voi käyttää vapaasti esimerkiksi sosiaalisen median sovelluksia. Suojaustasoltaan Luottamuksellinen -käyttöjärjestelmä on puolestaan täysin eristetty ja tietoturvalliseen käyttöön kovennettu käyttöjärjestelmä ja se on tarkoitettu erittäin vaativaan tietoturva- ja viranomaiskäyttöön. Bittium Tough Mobilen tietoturvaratkaisut perustuvat laitteen ainutlaatuisen rautaratkaisun tiiviiseen integrointiin laitteen tietoturvaohjelmiston kanssa minkä johdosta Bittium Tough Mobilen tietoturvakokonaisuus on ainutlaatuinen. Se mahdollistaa käyttäjälle samalla laitteella puhumisen ja viestittelyn sekä henkilökohtaisissa asioissa että vaativassa tietoturvakäytössä ja siten kahden erillisen laitteen mukana kuljettamisen tarve häviää.

Bittium Secure Suite -ohjelmisto on kattava, tietoturvaluokiteltu kokonaisuus joka mahdollistaa mm. tehokkaan laitehallinnan ja yhteyksien salauksen. Uusin ohjelmistoversio pitää sisällään nyt myös Bittium SafeMove Analytics ominaisuudet, mikä mahdollistaa laitekannan visuaalisen ja reaaliaikaisen seurannan sekä sensoripohjaisen mittadatan keräämisen. Käyttäjien liikkeet näkyvät karttapohjalla ja ylläpitäjä pystyy luomaan laitteiden maantieteellisiin sijainteihin kohdistuvia hälytyksiä (Geo-Fence). Mittadata antaa arvokasta tietoa mm. mobiiliverkon toiminnasta ja siihen voidaan yhdistää monipuolista tilannekuvatietoa puhelimen lukuisista sensoreista.

Bittium esittelee messuilla myös ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon suunnattua puettavaa laitealustaa ”Bittium wearable platform for health monitoring”, joka mahdollistaa räätälöityjen tuotteiden ja palveluiden kehittämisen nopeasti ja kustannustehokkaasti, sekä sydämen etämonitorointiin tarkoitettuja Faros ECG Event ja Faros ECG Mobile -ohjelmistoratkaisuja, sekä 3-in-1 Faros ECG -tuoteperhettä.

Esiteltävät tuotteet:

  • Bittium Tough Mobile on tietoturvallinen ja lujatekoinen Android-pohjainen LTE-älypuhelin, jossa yhdistyvät viimeisimmät tietoturvaratkaisut ja kaupalliset laiteteknologiat. Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa on erikoiskomponenteilla toteutettu tietoturva-alusta, joka mahdollistaa sekä asiakkaiden omien että kolmansien osapuolien tietoturvasovellusten integroimisen puhelimeen. Alustan ominaisuudet ovat tärkeitä kerroksittaisen laite- ja ohjelmistotietoturvan rakentamiseen. Lisäksi Bittium Tough Mobile -älypuhelimen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa ohjelmoitava radiopuhelinpainike (PTT), viiden tuuman HD-kosketusnäyttö, jota on mahdollista käyttää myös käsineillä, IP67-tason veden- ja pölynkestävyys sekä MIL-STD-810G-tason iskunkestävyys.
  • Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salaista ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.
  • Bittium wearable platform for health monitoring on puettava laitealusta, johon on integroitu neljä sensoria: 3-akselinen kiihtyvyysanturi, optinen syke, ihon lämpötila sekä ihon sähkönjohtavuus. Näiden sensoreiden avulla voidaan mitata esimerkiksi henkilön stressitasoa, väsymystä sekä unen laatua. Laitealustan avulla voidaan helposti kehittää ja testata uusia terveydenhuoltoon ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluja, kuten esimerkiksi potilaiden etävalvontaa tai ammattiajoon liittyviä sovelluksia.
  • Faros ECG Event ja Faros ECG Mobile ovat ohjelmistoratkaisuja sydämen etämonitorointiin, jossa Faros laitteen sisäänrakennettujen rytmihäiriöiden tunnistusalgoritmien avulla tunnistetut sydämen rytmihäiriöt saadaan nopeasti ammattilaisten tutkittavaksi. Ratkaisut mahdollistavat potilaiden aikaisemman kotiuttamisen sekä entistäkin paremmat edellytykset reagoida mahdollisiin ilmeneviin rytmihäiriöihin nopeammin.

Lisätietoja Bittium tuotteista ja palveluista löytyy www-sivuiltamme osoitteesta: www.bittium.com

Bittiumin tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua messuilla Hallissa 5, osastolla 5E40.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: salesglobal1(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium
Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. 10.11.2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin jatkuvien toimintojen vuoden 2015 liikevaihto oli 56,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com