Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2023

Print Print this release
05. Joulukuuta 2023

Bittium kehittää Puolustusvoimille ohjelmistoreitittimen taktiseen tiedonsiirtoon

Bittium Oyj
Lehdistötiedote

Bittium kehittää Puolustusvoimille ohjelmistoreitittimen taktiseen tiedonsiirtoon

Ohjelmistoreititin tarjoaa joustavan tavan lisätä taktisiin tiedonsiirtoverkkoihin reitittimiä, mikä mahdollistaa entistä suurempien verkkokokonaisuuksien muodostamisen liikkuvien joukkojen tarpeisiin.

Bittium Oyj:n lehdistötiedote 5.12.2023 kello 15:30

Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun ohjelmistopohjaisen reitittimen kehittämisestä. Ohjelmistoreititin tulee täydentämään Puolustusvoimille toimitettujen taktisten tiedonsiirtoverkkojen reitittävien tuotteiden valikoimaa, johon tällä hetkellä lukeutuvat Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -järjestelmän Bittium TAC WIN Tactical Router, Bittium Tough SDR™ -radiot ja Bittium Tough Comnode™ -laite. Ohjelmistoreititin tarjoaa vaihtoehtoisen ja joustavan tavan lisätä verkkoon reitittimiä, kun käytettävissä on tarkoitukseen soveltuva virtuaalialusta. Tämä mahdollistaa entistä suurempien verkkokokonaisuuksien muodostamisen liikkuvien joukkojen taktisen tiedonsiirron tarpeisiin.

Ohjelmistoreititin mahdollistaa myös saman reititysalueen jatkamisen kiinteässä runkoverkossa yhdistäen useita taktisia verkkoja yhteen. Kun kaikilla laitteilla on käytössä yhteinen reititysprotokolla, verkko kykenee valitsemaan tiedonsiirrolle aina edullisimman reitin. Bittiumin tuotteilla rakennetut taktiset verkot yhdistetään kiinteään runkoverkkoon käyttäen reitityksessä esimerkiksi Bittiumin OLSR-protokollaa (Optimized Link State Routing). Protokolla mahdollistaa verkon reitittimille vapaan liikkuvuuden ilman, että käyttäjän on tarve konfiguroida verkkoa topologian tai yhteyksien laadun muuttuessa. Saumaton ja automatisoitu reititys tukee reaaliaikaista tilannetietoisuutta ja tehokasta joukkojen johtamista.

Tilauksen arvo on noin 4,4 miljoonaa euroa ja kehitystyö suoritetaan vuosien 2024 ja 2025 aikana.
 

Lisätietoja Bittiumin taktisen tiedonsiirron tuotteista ja järjestelmistä (sisältö englanniksi)

Bittium TAC WIN -järjestelmä: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tactical-wireless-ip-network
Bittium Tough SDR Handheld -radio: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tough-sdr-handheld
Bittium Tough SDR Vehicular -radio: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tough-sdr-vehicular
Bittium Tough Comnode -laite: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tough-comnode


Lisätietoja:

Tommi Kangas
Defense & Security -liiketoimintasegmentin johtaja
Puh. 040 344 2789 (konserniviestintä)
Sähköposti: [email protected]


Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2022 liikevaihto oli 82,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com