Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
22. Marraskuuta 2022

Bittium toimittaa lisää taktisia Bittium Tough SDR™ -ohjelmistoradioita Puolustusvoimille

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 22.11.2022 klo 15:00

Bittium toimittaa lisää taktisia Bittium Tough SDR™ -ohjelmistoradioita Puolustusvoimille

Oulussa 22.11.2022 – Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen taktisista Bittium Tough SDR™ -sotilas- ja ajoneuvoradioista. Tilaus on arvoltaan noin 4,3 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Kyseessä on 12.12.2018 solmitun hankintasopimuksen lisähankintavaraukseen liittyvä ensimmäinen lisähankinta. Nyt tilattujen radioiden toimitukset alkavat vuoden 2022 aikana. Tilaus ei muuta yhtiön tammi-syyskuun 2022 liiketoimintakatsauksessa 21.10.2022 julkistamaa vuotta 2022 koskevaa taloudellista ohjausta.

Bittium Tough SDR -sotilas- ja ajoneuvoradioilla korvataan vaiheittain Puolustusvoimien käytössä olevia analogisia kenttäradiota moderneilla ohjelmistoradiopohjaisilla, laajakaistaisen tiedonsiirron radioilla. Radioilla tuotetaan myös aikaisemman sukupolven digitaalisiin kenttäradioihin nähden merkittävästi parempaa suorituskykyä Puolustusvoimille. Tough SDR -radiot ovat yhteensopivia Puolustusvoimilla jo käytössä olevan Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa. Ohjelmistoradioissa osa suorituskyvystä luodaan radioissa käytettävien ohjelmistojen avulla. Näin radioiden suorituskykyä voidaan kehittää koko niiden elinkaaren ajan ohjelmistokehityksen avulla.

Bittium tiedotti Puolustusvoimien ja Bittiumin allekirjoittamasta hankintasopimuksesta 12.12.2018. Hankintasopimukseen sisältyy lisähankintavaraus, jonka mukaisesti Puolustusvoimilla on mahdollisuus hankkia lisää taktisia radioita ja niiden varusteita, koulutusta sekä järjestelmähallintaa Maa-, Ilma- ja Merivoimien käyttöön sopimuksen mukaisin hinnoin. Mikäli lisähankintavarauksen mukaiset hankinnat tehtäisiin täysimääräisinä, niiden arvonlisäveroton arvo olisi enintään noin 207 miljoonaa euroa (arvonlisäverollinen arvo 257 miljoonaa euroa).


Bittium Tough SDR -tuoteperhe

Taktisten Bittium Tough SDR -radioiden tuoteperhe koostuu yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Bittium Tough SDR Handheld™ -radiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Bittium Tough SDR Vehicular™ -radiosta. Tough SDR -radioiden avulla voidaan tuottaa ja jakaa johtamisjärjestelmien reaaliaikaista tilannekuvaa organisaation kaikilla tasoilla. Taktisten joukkojen suorituskyky kasvaa, toimintakyky paranee ja niiden johtaminen helpottuu ajantasaisen tilannekuvan ja luotettavampien yhteyksien avulla. Radioiden ainutlaatuisen laaja taajuusalue tuo taistelunkestävyyttä ja usean aaltomuodon käyttö, jopa yhtäaikaisesti, parantaa yhteensopivuutta ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen. Yhdessä laajakaistaisen, liikkuvan taktisen IP-runkoverkon muodostavan Bittium Tactical Wireless IP Network™ -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa mahdollistuu laajakaistainen tiedonsiirto ja puhe koko taistelukentän yli kaikille liikkuville joukoille prikaatitasolta aina yksittäiselle taistelijalle saakka.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -liiketoimintayksikön johtaja
Puh. 040 344 3507
Sähköposti: [email protected]


Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet
 

Bittium – Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com