Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
08. Huhtikuuta 2020

Bittium on aloittanut taktisten Bittium Tough SDR™ -käsiradioiden toimitukset Suomen Puolustusvoimille

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 8.4.2020, kello 15.15

Bittium on aloittanut taktisten Bittium Tough SDR™ -käsiradioiden toimitukset Suomen Puolustusvoimille

Oulussa, 8.4.2020 – Bittium Tough SDR -käsiradioiden volyymitoimitukset ovat alkaneet. Tuotetoimitukset perustuvat joulukuussa 2018 solmittuun hankintasopimukseen, jonka mukaisesti Bittium toimittaa Puolustusvoimille Tough SDR -käsi- ja ajoneuvoradioita sekä niiden lisävarusteita. Hankintasopimus on arvoltaan noin 10,5 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Bittium Tough SDR -ajoneuvoradioiden volyymitoimitusten arvioidaan alkavan tämän vuoden toisen vuosipuoliskon aikana.

Moderneilla ohjelmistoradiopohjaisilla, laajakaistaisen tiedonsiirron mahdollistavilla Tough SDR -radioilla tuetaan Puolustusvoimien uudistettua taistelutapaa. Tough SDR -radiot tulevat ensivaiheessa Maavoimien käyttöön ja niillä korvataan analogiset kenttäradiot vaiheittain. Ohjelmistoradioissa osa suorituskyvystä luodaan radiossa käytettävän aaltomuoto-ohjelmiston avulla. Näin radioiden suorituskykyä voidaan kehittää koko niiden elinkaaren ajan ohjelmistokehityksen avulla. Bittium Tough SDR -radiot ovat yhteensopivia Puolustusvoimilla jo käytössä olevan Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa.

Hankintasopimukseen sisältyy lisähankintavaraus, jonka mukaisesti Puolustusvoimilla on mahdollisuus hankkia lisää taktisia radioita ja niiden varusteita, koulutusta sekä järjestelmähallintaa Maa-, Ilma- ja Merivoimien käyttöön. Mikäli lisähankintavarauksen mukaiset hankinnat tehtäisiin täysimääräisinä, niiden arvo olisi enintään noin 207 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Näistä mahdollisista lisähankinnoista tullaan tekemään erilliset tilaukset.

 

Bittium Tough SDR™ -tuoteperhe

Taktisten Bittium Tough SDR -radioiden tuoteperhe koostuu yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Bittium Tough SDR Handheld™ -käsiradiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Bittium Tough SDR Vehicular™ -ajoneuvoradiosta. Bittium Tough SDR -radioiden avulla voidaan tuottaa ja jakaa johtamisjärjestelmien reaaliaikaista tilannekuvaa (paikkatieto, kuva, ääni, video, sensoridata) organisaation kaikilla tasoilla. Taktisten joukkojen suorituskyky kasvaa, toimintakyky paranee ja niiden johtaminen helpottuu ajantasaisen tilannekuvan ja luotettavamman yhteyden avulla. Radioiden ainutlaatuisen laaja taajuusalue tuo taistelunkestävyyttä ja usean aaltomuodon, kuten Bittium TAC WIN Waveform, Bittium Narrowband Waveform ja ESSOR High Data Rate Waveform, käyttö jopa yhtäaikaisesti, parantaa yhteensopivuutta ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen. Yhdessä laajakaistaisen, liikkuvan taktisen IP-runkoverkon muodostavan Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa mahdollistuu laajakaistainen tiedonsiirto ja puhe koko taistelukentän yli kaikille liikkuville joukoille prikaatitasolta aina yksittäiselle taistelijalle saakka.

Lisätietoa Bittium Tough SDR -radioista: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tough-sdr-handheld ja https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tough-sdr-vehicular .

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 30 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaite- ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

www.bittium.com