Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2019

Print Print this release
14. Marraskuuta 2019

Bittium ja Preventice vahvistavat strategista kumppanuuttaan Yhdysvaltain sydämen sähköisen toiminnan monitorointiin suunnatuilla markkinoilla

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 14.11.2019 klo 16.00

Bittium ja Preventice vahvistavat strategista kumppanuuttaan Yhdysvaltain sydämen sähköisen toiminnan monitorointiin suunnatuilla markkinoilla

Bittiumin edistyksellinen EKG-teknologia ja Preventicen asiantuntemus sydämen ympärivuorokautisista etämonitorointipalveluista sekä potilaskokemuksista luovat kumppanuudelle vahvan pohjan.

Oulu, Suomi ja Minnesota, Yhdysvallat 14.11.2019 – Bittium ja Preventice Solutions ovat kehittäneet vahvan kumppanuuden Yhdysvaltain EKG -seurantamarkkinoilla. Yhteistyössä Preventicen kanssa on Bittiumin edistyksellisen Faros-EKG-teknologian pohjalta kehitetty ratkaisu, joka parantaa sekä lääkärin että potilaan käyttökokemusta sydämen etämonitoroinnissa. Preventice Solutionsilla on Yhdysvalloissa jälleenmyyntisopimus yksinoikeudella Bittiumin EKG-laiteteknologiaan tässä markkinassa. BodyGuardian® MINI -nimellä tunnetun tuoteperheen EKG-sensorit mittaavat ja tallentavat kaikki jatkuvat EKG-aaltomuodot mahdollistaen sydämen sähköisen toiminnan pitkäkestoisen mittaamisen (Holter-mittaukset), sydämen poikkeavien tapahtumien seurannan (Cardiac Event Monitoring) ja sydämen etämonitoroinnin (Mobile Cardiac Telemetry). EKG-mittauksen tukena on 24/7-etämonitorointipalvelu. Rytmihäiriöt ilmenevät usein vain ajoittain, mikä vaikeuttaa niiden taltioimista. Tämä yhdessä kehitetty kokonaisvaltainen ratkaisu yhdistää potilaat terveydenhuoltopalveluiden tarjoajiin ja auttaa näitä diagnosoimaan rytmihäiriöille riskialttiita potilaita.

Bittiumin ja Preventice Solutionsin yhteistyö alkoi helmikuussa 2018, ja sen vahvuuteen perustuu yhdessä jatkokehitetty maailman ensimmäinen 16 vuorokauden tallennukseen kykenevä IP67-luokiteltu EKG-rytmihäiriömonitori, jonka puettavuus on erinomainen laitteen helppokäyttöisyyden ja käyttömukavuuden ansiosta. BodyGuardian® MINI –tuoteperheen sensorit ovat maailman pienimmät vesitiiviit ja uudelleen käytettävät sensorit, joita potilas voi siirtää ja kiinnittää uudelleen, mikä mahdollistaa päivittäiset toimet ilman keskeytyksiä. Toisin kuin monet muut etäluettavat sensorit, BodyGuardian® MINI käyttää Preventicen innovatiivista puettavaa tarraelektrodia, joka on suunniteltu käyttömukavuus edellä. Koska BodyGuardian® MINI on pienikokoinen ja kiinnitettävissä keskelle rintakehää, se pystyy taltioimaan P-aallon parhaalla mahdollisella tavalla ja oikean suhteisena.

"Olemme ylpeitä kumppanuudestamme Bittiumin kanssa ja yritystemme kyvystä yhdistää voimansa yhteisen strategisen edun tavoittelemiseksi", toteaa Preventice Solutionsin toimitusjohtaja Jon Otterstatter. "Kummankin yrityksen kyvyt tulevat hyödynnetyksi tuottaessamme innovatiivista, entistä helppokäyttöisempää teknologiaa, joka on potilaalle miellyttävää ja antaa lääkäreille mahdollisuuden tehdä oikea-aikaisia ja mittaustietoon perustuvia päätöksiä saumattomasti. Olemme varmoja, että yhteistyömme etenemisen myötä olemme jatkossakin sydämen etämonitoroinnin uranuurtajia."

 "Preventice Solutions on Yhdysvaltain suurimpia sydänmonitorointipalveluiden tarjoajia, ja kumppanuutemme on ollut hyvin hedelmällinen. Yhteistyömme on äärimmäisen tärkeää myös Faros-EKG-teknologiamme jatkokehityksen kannalta. Bittiumilla on yli 30 vuoden kokemus biosignaalien käsittelystä, minkä vuoksi kykenemme tarjoamaan kokonaisvaltaisen EKG-teknologiaratkaisun kevyessä, vesitiiviissä ja miellyttävästi muotoillussa laitteessa, jonka tuottaman signaalin laatu on erinomainen. Preventicen kanssa yhdessä voimme tarjota parhaan mahdollisen EKG-monitorointiratkaisun Yhdysvaltain terveydenhuoltomarkkinoille", toteaa Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Bittiumin ja Preventice Solutionsin yhteistyö julkistettiin helmikuussa 2018 (tutustu tiedotteeseen täällä ). Kummallakin yrityksellä on sama strateginen tavoite pitkästä kumppanuudesta ja yhteistyö jatkuu markkina-aseman vahvistamiseksi Yhdysvaltain EKG -monitorointiin suunnatuilla markkinoilla.

Lisätietoja:

Hannu Huttunen
toimitusjohtaja, Bittium Oyj
Puh. +358 (0)40 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2018 liikevaihto oli 62,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,8 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Preventice Solutions

Preventice Solutions on johtava mobiilien terveysratkaisujen ja etävalvontaratkaisujen kehittäjä, jonka tuotteilla sydämen rytmihäiriöistä kärsivät potilaat voidaan liittää valvontajärjestelmiin. Oivalluksista syntyy vallankumouksellista valvontateknologiaa, minkä mahdollistama palveluperustainen lähestymistapa voi pienentää hoitokustannuksia ja parantaa hoitotuloksia. Preventicen puettava tuotevalikoima koostuu PatientCare Platform –ympäristöstä ja BodyGuardian®-monitorituoteperheestä. Lisätietoja osoitteesta www.preventicesolutions.com .