Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2024

Print Print this release
05. Huhtikuuta 2024

Sisäpiiritieto: Suomen Puolustusministeriö päätti kumppanuussopimuksen solmimisesta Bittium Oyj:n tytäryhtiön Bittium Wireless Oy:n kanssa

Bittium Oyj
Sisäpiiritieto

Sisäpiiritieto: Suomen Puolustusministeriö päätti kumppanuussopimuksen solmimisesta Bittium Oyj:n tytäryhtiön Bittium Wireless Oy:n kanssa

Bittium Oyj:n pörssitiedote 5.4.2024 kello 16:00

Puolustusministeri Antti Häkkänen on valtuuttanut Puolustusvoimat allekirjoittamaan kumppanuussopimuksen Bittium Oyj:n tytäryhtiön Bittium Wireless Oy:n kanssa vuosille 2025–2036. Tavoitteena on allekirjoittaa sopimus vuoden 2024 aikana.

Kumppanuuden lähtökohtana on kansallisen puolustusvalmiuden ylläpito ja kehittäminen sekä normaali- että poikkeusolojen tarpeisiin. Kumppanuussopimuksen avulla turvataan Puolustusvoimille kriittisten Bittiumin toimittamien tuotteiden ja palveluiden saatavuus, suorituskyky ja käytettävyys kaikissa olosuhteissa. Kumppanuussopimus luo mekanismit poikkeusolojen toiminnan yhteiseen suunnitteluun, jonka avulla Bittium pystyy pitkäjänteisesti suunnittelemaan ja tuottamaan tuotteiden valmistamiseen, huoltoon, korjaukseen, ylläpitoon ja kehittämiseen liittyviä toimintojaan.

Kumppanuussopimuksen piiriin kuuluu kaikissa puolustushaaroissa käytettäviä johtamisjärjestelmäratkaisuja, kuten Bittiumin taktinen viestintäjärjestelmä ja siihen liittyvät tuotteet (Bittium Tactical Wireless IP Network™, Bittium Tough SDR™, Bittium Tough VoIP™). Sopimuksen tavoitteena on, että kumppanuus muodostuu kokonaismaanpuolustuksen kiinteäksi osaksi.

”Kumppanuussopimus mahdollistaa toteutuessaan yhteistyön systemaattisen suunnittelun ja toteuttamisen kustannustehokkaasti molempia osapuolia hyödyttävällä tavalla. Kumppanuus Puolustusvoimien kanssa lisäisi Bittiumin uskottavuutta luotettavana kumppanina myös kansainvälisillä markkinoilla”, toteaa toimitusjohtaja Johan Westermarck.

Sopimuksen rahallinen arvo tulisi riippumaan Puolustusvoimien eri hankkeiden vuotuisista varustelutarpeista ja rahoituksesta.


Oulussa, 5.4.2024

Bittium Oyj
Johan Westermarck
toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Tommi Kangas
Johtaja, Defense & Security -liiketoimintasegmentti
Puh: 040 344 2789 (konserniviestintä)


Jakelu

Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja yli 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian ja neurofysiologian osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2023 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liiketulos -4,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com

Tiedostot
Sisäpiiritieto: Suomen Puolustusministeriö päätti kumppanuussopimuksen solmimisesta Bittium Oyj:n tytäryhtiön Bittium Wireless Oy:n kanssa (wkr0006.pdf)