Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2023

Print Print this release
09. Marraskuuta 2023

Bittiumin ensiluokkaiset lääketieteen teknologiatuotteet ja tuotekehityspalvelut esittelyssä Medica 2023 -messuilla

Bittium Oyj
Lehdistötiedote

Bittiumin ensiluokkaiset lääketieteen teknologiatuotteet ja tuotekehityspalvelut esittelyssä Medica 2023 -messuilla

Bittium Oyj:n lehdistötiedote 9.11.2023 kello 14:00

Bittium esittelee edistyksellisiä etämonitoroinnin ratkaisuja sydämen sähköisen toiminnan seurantaan ja rytmihäiriöiden havaitsemiseen, tehohoidon potilaiden aivotoiminnan mittaamiseen ja uniapnean testaukseen sekä lääketieteen teknologiamarkkinoille suunnattuja tuotekehityspalvelujaan Medica 2023 -messuilla. Medica on yksi maailman suurimmista lääketieteen alan B2B-messuista ja se houkuttelee vuosittain yli 80 000 kävijää. Tapahtuma on Düsseldorfissa, Saksassa, 13.–16.11 2023.

Terveydenhuollon teknologiamarkkinoilla on käynnissä merkittävä muutos potilaiden hoidossa erityisesti sairaaloiden ulkopuolella. Sairauksien ja terveysongelmien ennaltaehkäisyyn panostetaan varhaisdiagnostiikan avulla yhä enemmän, ja potilaiden kotiuttamista tavoitellaan yhä aikaisemmassa vaiheessa sairaala- ja hoitopäivien vähentämiseksi. Nämä lisäävät merkittävästi tehokkuutta terveydenhuollon prosesseihin ja alentavat kustannuksia sekä parantavat hoitokokemusta. Sekä terveysongelmien ennaltaehkäisyn että varhaisen kotiuttamisen edellytyksenä on tarkan seurannan ja mittauksen mahdollistaminen kotiolosuhteissa etämonitoroinnin avulla.

Bittiumin asiantuntijat esittelevät tapahtumassa edistyksellisiä etämonitoroinnin ratkaisuja sydämen sähköisen toiminnan seurantaan ja rytmihäiriöiden havaitsemiseen, tehohoidon potilaiden aivotoiminnan mittaamiseen ja uniapnean testaukseen. Etämonitorointiratkaisut mahdollistavat potilaan nopeamman diagnoosin ja hoitoprosessin nopeuttamisen. Bittiumin kaikki mittaamisen kokonaisratkaisut toimivat pilvipohjaisissa taustajärjestelmissä, jotka mahdollistavat tietojen analysoinnin sijainnista riippumatta.

Uniapnea on perinteisesti diagnosoitu yöpolygrafiamittauksella, joka vaatii yön viettämisen unilaboratoriossa tehden tutkimuksesta potilaalle epämukavan ja kalliin. Tapahtumassa on esillä uniapnean testaus- ja analysointiratkaisu Bittium Respiro™, joka keskittyy kotona tehtävään yöpolygrafiamittaukseen. Ratkaisu tallentaa ja analysoi tyypillisiä unenaikaisia hengityshäiriöitä hyödyntäen tekoälyä analysointityön tehostamiseksi. Bittium Respiro™ esianalysoi kotirekisteröinnistä saadun mittaustiedon ja muuntaa sen visuaalisesti informatiiviseen muotoon. Tämä helpottaa ja nopeuttaa hoitohenkilökunnan työtä jatkoanalyysin ja diagnoosin tekemisessä. Bittium Respiro™ sai CE-hyväksynnän Euroopan unionin lääkinnällisten laitteiden asetuksen Medical Devices Regulationin (MDR) mukaisesti joulukuussa 2022 ja on yksi Euroopan ensimmäisistä uniapnean testauslaitteista, joka on saanut tämän sertifikaatin.

Bittiumin tuotekehityspalvelujen asiantuntijat esittelevät tapahtumassa huippuluokan osaamista, joka mahdollistaa muun muassa innovatiivisten, uusimpia teknologioita hyödyntävien langattomien laitteiden kehityksen sekä terveydenhoidon, että hyvinvoinnin alueille. Tuotekehityspalveluja käyttävät asiakasyritykset hyötyvät Bittiumin vahvasta osaamisesta ja kokemuksesta tuotekehityksen kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien monipuolinen laite- ja ohjelmisto-osaaminen, sekä erityisosaamisesta langattomassa tiedonsiirrossa ja tietoturvassa. Tuotekehitysprojektien laadun takaavat lääketieteen ISO 13485 -sertifikaatin mukaiset prosessit.

Tuotekehityspalvelutarjontaa täydentää Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisu, joka nopeuttaa ja helpottaa etäterveydenhoitoon ja hyvinvoinnin monitorointiin tarkoitettujen teknologiatuotteiden kehittämistä ja mahdollistaa langattoman tiedonsiirron mobiiliverkkojen yli suoraan pilvipalveluihin.

Medical-tuotteet ovat esillä osastolla 9/C15:

Kardiologian tuotteet ja ratkaisut:

 • Bittium Faros™ EKG-mittalaite sydämen rytmihäiriöiden havaitsemiseen
 • Bittium Cardiac Navigator™ -ohjelmistoratkaisu kliiniseen Holter EKG-tallennusten analysointiin
 • Bittium OmegaSnap™ EKG-elektrodien tuoteperheen kertakäyttöiset EKG-tarraelektrodit
 • Bittium HolterPlus™ -ratkaisu sydämen sähköisen toiminnan etämonitorointiin

Neurofysiologian tuotteet ja ratkaisut: 

 • Bittium Respiro ™ -tutkimuslaitteisto kotona suoritettavaan unenaikaisten hengityshäiriöiden rekisteröintiin (HSAT- Home Sleep Apnea Testing)
 • Bittium Respiro Analyst™ -ohjelmisto uniapneamittadatan analysointiin
 • Bittium BrainStatus™ EEG-järjestelmä kriittiseen hoitoon
 • Bittium BrainStatus™ ja Cerenion C-Trend käytännöllinen menetelmä tehohoidon potilaiden aivotoiminnan mittaamiseen
 • Bittium NeurOne™ EEG-mittalaite kliiniseen ja tutkimuskäyttöön

Lisätietoja Bittiumin tarjonnasta: https://www.bittium.com/medical .

Tuotekehityspalvelut ovat esittelyssä Wearable Technologies -paviljongissa 12/D33:

 • Langattomat ratkaisut - Bittiumin ydinosaamisalue on radio- ja antenniteknologiat ja niiden soveltaminen monipuolisesti erilaisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin. Bittiumin omat RF- ja antennitestauslaboratoriot tukevat kehitystyötä ja mahdollistavat kokonaisvaltaiset projektitoimitukset asiakkaille.
 • Innovatiiviset, virrankulutukseltaan optimoidut laitteet - Bittium on erikoistunut pienikokoisten, eri sensoreita sisältävien ja virrankulutukseltaan optimoitujen laitteiden kehittämiseen. Laiteosaaminen yhdistettynä vahvaan sulautettujen ohjelmistojen osaamiseen mahdollistaa erilaisten tuotteiden kehittämisen vaativaan käyttöön.
 • Standardien mukaiset palvelut - Bittiumin tuotekehityspalveluiden laadun takaa ISO 13485 -sertifikaatin mukaiset prosessit, ja tuotteiden laadun ja luotettavuuden todentamisessa hyödynnetään Bittiumin omia testilaboratorioita.

Lisätietoa tarjonnasta: https://www.bittium.com/engineering-services/medical-healthcare .


Lisätietoja:

Antti Näykki
Medical -liiketoimintasegmentin johtaja
Puh. 040 344 3507

Jari Inget
Engineering Services -liiketoimintasegmentin johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja yli 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian ja neurofysiologian osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2022 liikevaihto oli 82,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com