Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2023

Print Print this release
05. Kesäkuuta 2023

Bittium toimittaa lisää tietoturvallisia Tough Mobile™ 2 -älypuhelimia Ruotsin viranomaisille

Bittium Oyj
Lehdistötiedote

Bittium toimittaa lisää tietoturvallisia Tough Mobile™ 2 -älypuhelimia Ruotsin viranomaisille

Bittium Oyj:n lehdistötiedote 5.6.2023 kello 11:45

Ruotsalainen sertifioitujen verkkosalausratkaisujen asiantuntija Tutus on tehnyt lisätilauksen tietoturvallisista Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimista. Tilaus on jatkoa loppuvuonna 2022 tehdylle Bittium Tough Mobile 2 -laitetoimitukselle. Tutus Data AB on pääasiallinen Ruotsin valtion hyväksymien ja sertifioitujen IT-tietoturvatuotteiden toimittaja Ruotsissa. Bittiumin ja Tutuksen yhteistyö alkoi vuonna 2020, jonka myötä yhtiöt ovat yhteistyössä kehittäneet korkean tietoturvaluokan mobiiliratkaisun, jossa yhdistyy Bittiumin tietoturvallinen Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelinalusta ja Ruotsin valtion hyväksymä Tutuksen salausratkaisu. Tutus toimittaa nämä erityisesti kriittisen viestinnän välineeksi suunnitellut älypuhelimet merkittävälle ruotsalaiselle viranomaiselle. Laitteet toimitetaan loppuasiakkaalle vuoden 2023 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

"Yhteistyö Tutuksen kanssa on sujuvaa, sillä jaamme yhteisen tavoitteen tarjota asiakkaillemme kattavaa valtiollisen tason tietoturvaa. Nyt saatu lisätilaus on myös todiste siitä, että loppuasiakas on ollut tyytyväinen laitteisiimme ja kokonaisratkaisuumme”, kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -liiketoimintayksikön johtaja. ”Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin ja sitä tukevat ohjelmistoratkaisut muodostavat täydellisen kokonaisuuden korkeaa tietoturvaa vaativille asiakkaille.”

Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelin on täysin Suomessa suunniteltu ja valmistettu, ja Bittium takaa valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun asiakkaille. Myös puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa. Viranomaiskäyttöön suunnitellun puhelimen saatavuus ja käyttöikä ovat normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi. Puhelimen ainutlaatuisiin sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen ja tunnistukseen liittyvät ominaisuudet, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja heikentää sensoriherkkyyksiä.

Lisätietoja Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimesta: www.toughmobile2.bittium.com


Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -liiketoimintayksikön johtaja
Puh. 040 344 3507
Sähköposti: [email protected]


Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2022 liikevaihto oli 82,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Tutus

Tutus on yksityisomistuksessa oleva ruotsalainen yritys, joka on perustettu vuonna 1992. Siitä lähtien yritys on kehittänyt korkealaatuisia IT-sovelluksien verkkosalausratkaisuja armeijan, valtion ja yritysten käyttöön, jotka vaativat korkeinta luokitusta tietoturvalliseen viestintään. Tutuksen tuotevalikoima koostuu kolmesta päätuotteesta, joita ovat verkkoturvallisuus, tietoturvalliset älypuhelimet ja tiedostojen salaus. Itsenäisenä yrityksenä Tutus tekee yhteistyötä teollisuuden ja valtion virastojen kanssa tarjoten luotettavia ja kustannustehokkaita salausratkaisuja vastaamaan heidän turvallisuustarpeisiinsa. Kaikki Tutuksen tuotteet on hyväksytty Restricted/Restreint -luokitustasolla (EU ja kansallinen taso). www.tutus.se