Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2023

Print Print this release
19. Tammikuuta 2023

Bittiumin huipputeknologiaan perustuvat lääketieteen teknologiatuotteet esillä Arab Health 2023 -messuilla

Bittium Oyj
Lehdistötiedote

Bittiumin huipputeknologiaan perustuvat lääketieteen teknologiatuotteet esillä Arab Health 2023 -messuilla


Bittium Oyj:n lehdistötiedote 19.1.2023 kello 11:00

Bittiumin innovatiiviset kardiologian ja neurofysiologian tuotteet ja ratkaisut ovat esillä Arab Health -messuilla. Kyseessä on Lähin-idän suurin lääketieteen alan tapahtuma, joka järjestetään Dubaissa, Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, 30.1.–2.2.2023.

Bittiumin lääketieteen teknologia-asiantuntijat esittelevät tapahtumassa edistyksellisiä sydämen, unihäiriöiden ja aivojen monitorointiin kehitettyjä teknologiaratkaisuja, jotka mahdollistavat kehon sähköisen toiminnan ja unenaikaisten hengityshäiriöiden varhaisen havaitsemisen ja siten potilaan nopeamman diagnoosin ja hoitoprosessin nopeuttamisen. Bittiumin kaikki kardiologian ja neurofysiologian mittaamisen kokonaisratkaisut toimivat pilvipohjaisissa taustajärjestelmissä, jotka mahdollistavat tietojen analysoinnin sijainnista riippumatta.

Uusimpana lääketieteen teknologiatuotteena esillä on edistyksellinen kotikäyttöön tarkoitettu uniapnean testauksen ja analysoinnin kokonaisratkaisu (end-to-end) Bittium Respiro™, joka koostuu mittauslaitteesta, analyysiohjelmistosta, räätälöidyistä tarvikkeista ja palvelualustasta. Ratkaisu keskittyy kotona tehtävään yöpolygrafiamittaukseen ja sen tarkoituksena on tallentaa ja analysoida tyypillisiä unenaikaisia hengityshäiriöitä. Bittium Respiro™ hyödyntää tekoälyä analysointityön nopeuttamiseksi. Ratkaisu esianalysoi kotirekisteröinnistä saadun mittaustiedon ja muuntaa sen visuaaliseksi ja informatiiviseksi. Tämä helpottaa ja nopeuttaa hoitohenkilökunnan työtä jatkoanalyysin, diagnoosin ja lausunnon tekemisessä.

Bittiumin Medical Technologies -tiimi sijaitsee osastolla S1.BO1 ja esittelee seuraavia tuotteita ja ratkaisuja:

Kardiologian tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Faros™ EKG-mittalaite sydämen rytmihäiriöiden havaitsemiseen
  • Bittium Cardiac Navigator™ ohjelmistoratkaisu kliiniseen Holter EKG-tallennusten analysointiin
  • Bittium OmegaSnap™ -EKG-elektrodien tuoteperheen kertakäyttöiset EKG-tarraelektrodit
  • Bittium HolterPlus™ ratkaisu sydämen sähköisen toiminnan etämonitorointiin

Neurofysiologian tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Respiro™ -tutkimuslaitteisto kotona suoritettavaan unenaikaisten hengityshäiriöiden rekisteröintiin (HSAT- Home Sleep Apnea Testing)
  • Bittium Respiro Analyst™ -ohjelmisto uniapneamittadatan analysointiin
  • Bittium BrainStatus™ EEG-järjestelmä kriittiseen hoitoon
  • Bittium BrainStatus™ ja Cerenion C-Trend käytännöllinen menetelmä tehohoidon potilaiden aivotoiminnan mittaamiseen
  • Bittium NeurOne™ EEG-mittalaite kliiniseen ja tutkimuskäyttöön

Lisätietoja Bittiumin tarjonnasta: https://www.bittium.com/medical .

Lisätietoja:

Antti Näykki
Medical Technologies -liiketoimintayksikön johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Terveydenhuollonteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa ja urheilulääketieteessä. Lisäksi Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com