Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
21. Lokakuuta 2022

Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimia merkittävälle ruotsalaiselle viranomaiselle

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 21.10.2022, kello 15:00

Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimia merkittävälle ruotsalaiselle viranomaiselle

Oulu, 21. lokakuuta, 2022 – Bittium toimittaa ruotsalaiselle Tutukselle tietoturvallisia Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimia. Toimitus on jatkoa yritysten väliselle yhteistyölle, jonka myötä kehitettiin korkean tietoturvaluokan mobiiliratkaisu, jossa yhdistyy Bittiumin tietoturvallinen Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelinalusta ja Ruotsin valtion hyväksymä Tutuksen salausratkaisu. Tutus Data AB on sertifioitujen verkkosalausratkaisujen asiantuntija ja pääasiallinen Ruotsin valtion hyväksymien ja sertifioitujen IT-tietoturvatuotteiden toimittaja Ruotsissa. Tutus toimittaa tämän erityisesti kriittisen viestinnän välineeksi ja liikkuvaan ympäristöön suunnitellun mobiiliratkaisun merkittävälle ruotsalaiselle viranomaiselle. Laitteet toimitetaan loppuasiakkaalle vuoden 2022 aikana. Tilaus ei muuta yhtiön vuoden 2022 taloudellista näkymää.

"Tyypillisesti valtioilla on käytössä oman maansa hyväksymät salausratkaisut, ja Bittiumin tarjontaan kuuluu myös alustatason tietoturva partnereille. Tämä yhteistyö on loistava esimerkki siitä, kuinka kohdevaltion hyväksymä salausratkaisu yhdistetään Bittiumin tietoturvalliseen älypuhelinalustaan”, kertoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja. "Olemme ylpeitä kahden Pohjoismaan välisestä yhteistyöstä, joka mahdollistaa tämän innovatiivisen tietoturvaratkaisun kriittiseen viestintään."

”Olemme innoissamme ensimmäisestä asiakastoimituksesta ja yhteistyön jatkumisesta Bittiumin kanssa. Kehittyvä trendi on, että yleinen turvallisuus ja taktiset teknologiat lähestyvät, ja turvallisten sekä kestävien älypuhelimien kysyntä viranomaisten keskuudessa kasvaa”, kertoo Jens Bohlin, Tutuksen toimitusjohtaja.

Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelin on täysin Suomessa suunniteltu ja valmistettu, ja Bittium takaa valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun asiakkaille. Myös puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa. Viranomaiskäyttöön suunnitellun puhelimen saatavuus ja käyttöikä ovat normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi. Puhelimen ainutlaatuisiin sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen ja tunnistukseen liittyvät ominaisuudet, luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta sekä yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja heikentää sensoriherkkyyksiä.

Lisätietoja Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimesta: www.toughmobile2.bittium.com

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Sähköposti: [email protected]


Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Tutus

Tutus on yksityisomistuksessa oleva ruotsalainen yritys, joka on perustettu vuonna 1992. Siitä lähtien yritys on kehittänyt korkealaatuisia IT-sovelluksien verkkosalausratkaisuja armeijan, valtion ja yritysten käyttöön, jotka vaativat korkeinta luokitusta tietoturvalliseen viestintään. Tutuksen tuotevalikoima koostuu kolmesta päätuotteesta, joita ovat verkkoturvallisuus, tietoturvalliset älypuhelimet ja tiedostojen salaus. Itsenäisenä yrityksenä Tutus tekee yhteistyötä teollisuuden ja valtion virastojen kanssa tarjoten luotettavia ja kustannustehokkaita salausratkaisuja vastaamaan heidän turvallisuustarpeisiinsa. Kaikki Tutuksen tuotteet on hyväksytty Restricted/Restreint -luokitustasolla (EU ja kansallinen taso). www.tutus.se