Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
09. Kesäkuuta 2022

Uusi Bittium Tough Mobile™ 2 Tactical on kokonaisvaltainen ratkaisu sotilaan mobiilikommunikaatioon taistelukentällä

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 9.6.2022 klo 14.00

Uusi Bittium Tough Mobile™ 2 Tactical on kokonaisvaltainen ratkaisu sotilaan mobiilikommunikaatioon taistelukentällä

Uutta ratkaisua esitellään Eurosatory-messuilla 13.-17.6.2022 yhdessä muiden Bittiumin taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän tuotteiden ja ratkaisujen kanssa

Oulu, 9.6.2022 - Bittium, johtava taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän ratkaisujen toimittaja, täydentää tarjontaansa Bittium Tough Mobile™ 2 Tactical -ratkaisulla. Sotilaan mobiilikommunikaation mahdollistava kokonaisvaltainen ratkaisu perustuu tietoturvalliseen ja kestävään Bittium Tough Mobile™ 2 -älypuhelimeen, joka voidaan liittää joko Bittium Tough SDR Handheld™ -radioon tai kolmansien osapuolten taktisiin radioihin.

Ratkaisu on yhteensopiva eri taistelunjohtojärjestelmien kanssa, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen ja tehokkaan tilannetietoisuuden jakamisen taktisissa verkoissa. Tough Mobile 2 -älypuhelin tarjoaa sotilaalle isomman määrän sovelluksia käytettäväksi taktisissa verkoissa ja puhelimen iso näyttö mahdollistaa paremman käyttöliittymän verrattuna perinteisiin sotilasradioihin.

Ratkaisua täydentävät tietoturvallisen viestinnän ja tiedonsiirron mahdollistavat ohjelmistot ja sotilaskäyttöön suunnitellut lisävarusteet:

  • Bittium Secure Call™ -sovellus mahdollistaa päästä-päähän salatut puhelut, videopuhelut ja viestit liitteineen suljetuissa IP-verkoissa ilman riippuvuutta julkiseen internetiin tai pilvipalveluihin.
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet.
  • Bittium Tactical Power Pack™ -akkuyksikkö mahdollistaa älypuhelimen ja Tough SDR Handheld -radion yhdistelmälle keskeytymättömän kenttäkäytön.
  • Tough Mobile 2 -älypuhelimelle suunniteltu taktinen vahvennettu kotelo suojaa puhelinta ja mahdollistaa yhdessä erikoiskiinnikkeen (PALS/MOLLE) kanssa sen helpon käytön ja pukemisen sotilaan varusteisiin.

”Viimeaikaiset tapahtumat Euroopassa ovat jälleen korostaneet tietoturvan merkitystä sekä taistelukentällä että viranomaiskommunikaatiossa. Tough Mobile 2 -älypuhelin ja sen ohjelmistoratkaisut tarjoavat ainutlaatuisen, kerroksittain rakennetun tietoturvan ja puhelimen eri variantit mahdollistavat myös eri tietoturvatasoille sertifioidut ratkaisut,” sanoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja. ”Tough Mobile 2 Tactical -ratkaisu kokonaisuutena vastaa sekä tietoturvaltaan että lisävarusteiltaan taistelukentän eri haasteisiin ja mahdollistaa monipuolisen mobiilikommunikaation.”

Bittium esittelee Tough Mobile 2 Tactical -ratkaisua puolustus- ja turvallisuusalan Eurosatory -messuilla 13.-17.6.2022, osasto Hall 6 / H300.


Lisätietoja Tough Mobile 2 Tactical -ratkaisusta: https://www.bittium.com/tactical-communications/bittium-tough-mobile-2-tactical

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: defense(a)bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium – Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liiketulos 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.