Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
02. Helmikuuta 2022

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Ltd ja Preventice Solutions ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen EKG-seurantalaitteiden toimittamisesta

Pörssitiedote

Vapaa julkaistavaksi 2.2.2022 kello 08.30

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Ltd ja Preventice Solutions ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen EKG-seurantalaitteiden toimittamisesta

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Ltd ja Boston Scientificin täysin omistama tytäryhtiö Preventice Solutions, ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Bittium jatkaa sydämen rytmihäiriöitä monitoroivien BodyGuardian® MINI -laitteiden toimitussopimusta Preventice Solutionsille. Lisäksi sopimuksen mukaan osapuolet jatkavat yhteistyötä uuden Preventice Solutionsin käyttöön räätälöidyn EKG-teknologian kehittämisessä.

Sopimuksen mukaiseen yksinoikeuteen vaadittavien minimivolyymien toteutuessa tänään allekirjoitetun sopimuksen kokonaisarvo on noin 40–45 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria (noin 35–40 miljoonaa euroa 1.2.2022 valuuttakurssin mukaan), liikevaihdon kertyessä vuosien 2022, 2023, 2024 ja 2025 aikana. Kokonaisarvon lopulliseen määräytymiseen vaikuttavat pääosin eri tuotemallien ostomäärät.

Bittiumin ja Preventice Solutionsin yhteistyö langattomien EKG-mittalaitteiden kehittämisessä ja toimittamisessa alkoi helmikuussa 2018. Yhteistyön tuloksena kehitettiin maailman ensimmäinen 16 vuorokauden tallennukseen kykenevä IP67-luokiteltu BodyGuardian® MINI EL -holtermonitori, jonka puettavuus on erinomainen laitteen helppokäyttöisyyden ja käyttömukavuuden ansiosta. Yhteistyöstä tiedotettiin ensimmäisen kerran 13.2.2018 ja sen jatkumisesta 10.9.2020. Tänään allekirjoitettu sopimus korvaa syyskuussa 2020 allekirjoitetun vuosia 2021–2024 koskeneen jatkosopimuksen EKG-mittalaitteiden toimittamisesta.

”Olemme iloisia tämän strategisen yhteistyön vahvistamisesta tällä jatkosopimuksella. Preventice on markkinoilla yksi johtavista sydämen etämonitorointipalveluihin erikoistuneista yrityksistä ja Bittiumilla puolestaan on lähes 40 vuoden kokemus biosignaalien käsittelystä ja langattomista teknologioista. Yhteistyön avulla voimme tarjota markkinoille johtavia sydämen sähköisen seurannan ratkaisuja”, toteaa Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Näiden sopimusten puitteissa Bittium on neljän vuoden aikana toimittanut Preventice Solutionsille räätälöityjä langattomia EKG:n mittaus- ja monitorointilaitteita. Bittium tarjoaa huippuluokan EKG-teknologiaa, jota on yhdessä Preventice Solutionsin kanssa räätälöity ja jatkokehitetty lääkäreiden ja potilaiden käyttökokemusten parantamiseksi sydämen etämonitoroinnissa. Preventice Solutionsilla on maailmanlaajuinen yksinoikeus yhtiölle räätälöidyn langattoman BodyGuardian® MINI EL -EKG-laitteen käyttöön, jälleenmyyntiin ja markkinointiin osana etädiagnostiikkapalvelujaan, sekä Yhdysvaltain markkinat kattava yksinoikeus BodyGuardian MINI SL -EKG-laitteen käyttöön, jälleenmyyntiin ja markkinointiin. BodyGuardian® MINI -tuoteperheen EKG-anturit nauhoittavat ja tallentavat jatkuvasti elektrokardiografian aaltomuotoja ja tarjoavat useita käyttötapoja samalla laitteella, mukaan lukien lyhyt- ja pitkäkestoinen Holter-mittaus, automaattinen oire-EKG (CEM, cardiac event monitoring) ja mobiili telemetrinen sydämen mittaus (MCT, mobile cardiac telemetry).

”Olemme iloisia voidessamme jatkaa sopimusta Bittiumin kanssa varmistaaksemme, että terveydenhuollon ammattilaisilla ja heidän potilaillaan on edelleen käytettävissään BodyGuardian® MINI -laitteet, joiden avulla lääkärit voivat tehdä oikea-aikaisia ja tietoon perustuvia päätöksiä", sanoi Scott Olson, Boston Scientificin Cardiac Rhythm Management and Diagnostics -alueesta vastaava johtaja.

Oulussa, Suomessa, ja Minneapolisissa, Yhdysvalloissa,
2.2.2022

Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja
 

Lisätietoja:

Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja, Bittium Oyj
Puh. 040 344 3507


Jakelu:

NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja yli 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com

Preventice Solutions

Preventice Solutions on johtava mobiilien terveysratkaisujen ja etävalvontaratkaisujen kehittäjä, jonka tuotteilla sydämen rytmihäiriöistä kärsivät potilaat voidaan liittää valvontajärjestelmiin. Oivalluksista syntyy vallankumouksellista valvontateknologiaa, minkä mahdollistama palveluperustainen lähestymistapa voi pienentää hoitokustannuksia ja parantaa hoitotuloksia. Preventicen puettava tuotevalikoima koostuu PatientCare Platform –ympäristöstä ja BodyGuardian®-monitorituoteperheestä. www.preventicesolutions.com

Tiedostot
Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Ltd ja Preventice Solutions ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen EKG-seurantalaitteiden toimittamisesta (wkr0006.pdf)