Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
01. Syyskuuta 2021

Bittium laajentaa vähemmistöomistuksiaan eurooppalaisissa etäkardiologiapalveluja tarjoavissa yrityksissä

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 1.9.2021 klo 09.00

Bittium laajentaa vähemmistöomistuksiaan eurooppalaisissa etäkardiologiapalveluja tarjoavissa yrityksissä

Bittium ostaa 25 prosentin osuuden brittiläisen Technomed Limited:n osakekannasta

Oulu, 1.9.2021 – Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Oy ja brittiläinen EKG-diagnostiikkapalveluiden toimittaja Technomed Limited ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Bittium ostaa 25 prosentin osuuden Technomedin osakekannasta. Osakkuussopimus vahvistaa yhtiöiden välistä yhteistyötä sydämen sähköisen toiminnan mittaukseen suunnatun EKG-teknologian kehityksessä. Sopimuksen myötä Bittiumin teknologiayhteistyö eurooppalaisten etäkardiologiapalveluja tarjoavien yritysten kanssa laajenee. Bittiumilla on vähemmistöomistukset myös sveitsiläisestä lääketieteen etädiagnostiikkapalveluita tarjoavasta evismosta sekä suomalaisesta sydämen rytmihäiriöiden, uniapnean ja verenpainetaudin analyysipalveluita tarjoavasta Coronaria Analyysipalvelut Oy:sta.

Technomed Limited, jonka toiminimenä on ECG On-Demand™, on vuonna 2001 perustettu EKG-diagnostiikkapalveluita tarjoava yritys. Yhtiö on kasvanut yhdeksi suurimmista EKG-palveluiden tuottajista Isossa-Britanniassa. Technomedin asiakkaita ovat terveydenhuollon palveluita tarjoavat NHS (National Healthcare Service) -organisaatiot, yksityiset terveydenhuollon laitokset ja kardiologit. Technomed on jo usean vuoden ajan käyttänyt Bittium Faros™ -EKG-mittalaitteita palveluntarjonnassaan ja osapuolet ovat sopineet, että yhteistyötä tullaan tiivistämään myös muun Bittiumin terveysteknologian käyttöönotossa ECG ON-Demand™ -palvelun kautta.

”Olemme erittäin iloisia mahdollisuudesta syventää teknologiayhteistyötä pitkäaikaisen kumppanimme Technomedin kanssa. Technomedillä on erinomainen markkina-asema ja kasvava asiakaskunta lääketieteen palvelumarkkinalla Isossa-Britanniassa. Bittiumin tavoitteena on olla merkittävä kansainvälinen biosignaalien mittaamiseen ja analysointiin tarkoitettujen mittaus- ja etädiagnostiikkaratkaisujen teknologiatoimittaja ja tänään allekirjoitettu osakkuussopimus on osa strategisia toimenpiteitä kohti tätä tavoitetta. Osakkuussopimus yhdistettynä Bittiumin yli 35-vuotiseen tekniseen osaamiseen biosignaalien mittaamisessa ja monitoroinnissa ja analyysiohjelmistojen kehittämisessä luo meille hyvän pohjan lääketieteen palveluliiketoimintaan tarvittavan teknologian kehittämiseen yhdessä eteenpäin,” kertoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja.

“Bittium on meille tärkeä teknologiatoimittaja ja olemme iloisia siitä, että tämä kumppanuussopimus ja vahvistettu yhteistyö tuovat jatkuvuutta ja vakautta kaikille osapuolille, myös asiakkaillemme. ECG On-Demand™ on riippumaton, kannattava ja viranomaisten hyväksymä diagnostinen testauslaitos (IDTF, Independent Diagnostic Testing Facility), joka on erikoistunut hoitolaitoksissa ja kotona tehtäviin ambulatorisiin EKG Holter -mittauksiin ja 12-kanavaisen EKG:n etätulkintaan. Olemme myös yksi harvoista Isossa-Britanniassa toimivista EKG-Holter-monitorointipalveluista, jonka Yhdistyneen kuningaskunnan terveydenhuollon sääntelyviranomainen (Care Quality Commission) on tarkastanut ja arvioinut, ja jonka NHS Digital on hyväksynyt,” sanoo Technomedin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Hashemi.

Investointi toteutetaan osakeostolla, jossa Bittium ostaa 25 prosenttia Technomedin osakekannasta. Hankinta toteutetaan kaupan toteutumiseen sidottujen teknisten ehtojen täytyttyä. Osakekauppa ei muuta Bittium Oyj:n 6.8.2021 puolivuosikatsauksessaan julkistamaa vuoden 2021 taloudellista ohjausta. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. 040 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Technomed

Technomed on Yhdistyneen kuningaskunnan terveydenhuollon sääntelyviranomaisen (Care Quality Commission) tarkastama terveydenhuollon tarjoaja, joka käyttää hybridi-lähestymistapaa hyödyntäen tekoälyyn pohjautuvaa koneoppimista ja ihmisten asiantuntemusta korkealaatuisten rytmihäiriöiden diagnostiikkatestausten suorittamiseksi hoitolaitoksessa tai postimyynnin kautta. Ensimmäinen NHS Digitalin hyväksymä HSCN:ään (Health and Social Care Network) kytketty EKG-monitorointipalvelu, joka tarjoaa asiakkaille joustavia ja vaihdettavia palveluratkaisuja, jotka vastaavat diagnostiikan toimittamisen haasteisiin nykypäivän muuttuvassa terveydenhuollon ympäristössä. www.ecg-od.com