Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
22. Heinäkuuta 2021

Bittium jatkaa taktisen tiedonsiirron tuotteiden ja järjestelmien toimittamista Viron puolustusvoimille

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 22.7.2021 klo 10.00

Bittium jatkaa taktisen tiedonsiirron tuotteiden ja järjestelmien toimittamista Viron puolustusvoimille

Toimitukset perustuvat Bittiumin virolaisen yhteistyökumppanin Telegrupp AS:n ja Viron puolustusvoimien väliseen puitesopimukseen, johon liittyen Bittium on saanut ensimmäiset tilaukset

Oulu, 22.7.2021 – Bittium jatkaa taktisen tiedonsiirron tuotteiden ja järjestelmien toimittamista Viron puolustusvoimille. Tuotteilla ja järjestelmillä täydennetään Viron puolustusvoimille jo aiemmin toimitettua taktista tiedonsiirtojärjestelmää. Toimitettaviin tuotteisiin ja järjestelmiin lukeutuvat langattoman laajakaistaverkon muodostavan Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän tuotteet, Bittium Tough Comnode™ -laitteet, Bittium Tough VoIP™ -tuoteperheen tuotteet, Bittium Tactical Network Management™ -verkonhallintajärjestelmä, Bittium Tactical Power Pack™ -akkuyksiköt sekä järjestelmiin liittyvien ohjelmistojen ylläpito.

Toimitukset perustuvat Bittiumin virolaisen yhteistyökumppanin Telegrupp AS:n ja Viron puolustusvoimien väliseen puitesopimukseen, joka koskee vuosia 2021–2025. Puitesopimukseen liittyen Bittium on saanut ensimmäiset tilaukset, jotka ovat arvoltaan noin 1,4 miljoonaa euroa. Tilaukset sisältävät laitetoimituksia vuodelle 2021 ja ohjelmistojen ylläpidon vuosina 2021–2025. Telegrupp AS toimii Viron puolustusvoimille toimitettavien tuotteiden ja järjestelmien integraattorina ja osapuolten välisen puitesopimuksen puitteissa toimitetaan myös kolmansien osapuolten tuotteita.

Tuote- ja järjestelmätoimitukset jatkavat Viron maavoimien IP-tiedonsiirron kehittämiseen tähtäävää uudistusta, johon Bittiumilta on jo aiemmin tilattu Bittium TAC WIN -järjestelmään ja Bittium Tough VoIP-tuotteisiin perustuva taktinen tiedonsiirtojärjestelmä osaksi suurempaa järjestelmäkokonaisuutta. Bittiumin toimittamalla taktisella tiedonsiirtojärjestelmällä modernisoidaan Viron maavoimien IP-tiedonsiirtoa, parannetaan verkon suorituskykyä ja monipuolistetaan Viron puolustusvoimien kokonaisjärjestelmän langatonta sekä langallista liitettävyyttä.

Tilaukset eivät muuta Bittiumin 29.4.2021 liiketoimintakatsauksessaan julkistamaa vuotta 2021 koskevaa taloudellista ohjausta.

Lisätietoja tuotteista ja järjestelmistä:

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: [email protected]

Jakelu: Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium – Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com