Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
25. Maaliskuuta 2021

Bittium laajentaa tarjontaansa kotona tehtäviin uniapnean testausratkaisuihin

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 25.3.2021 klo 13.00

Bittium laajentaa tarjontaansa kotona tehtäviin uniapnean testausratkaisuihin

Bittium Respiro™ on nykyaikainen uniapnean testauslaite ja analyysipalveluratkaisu, joka on tarkoitettu unenaikaisten hengityshäiriöiden tutkimiseen ja analysointiin

Oulu, 25.3.2021 – Bittium, johtava turvallisen viestinnän, ja liitettävyys- sekä terveysteknologiaratkaisuiden asiantuntija, laajentaa tarjontaansa kotona tehtäviin uniapnean testausratkaisuihin (Home Sleep Apnea Testing, HSAT). Bittium Respiro™ on nykyaikainen uniapneatutkimuslaite- ja analyysipalveluratkaisu palveluntarjoajille, sairaaloille, klinikoille ja terveyskeskuksille. Ratkaisu keskittyy kotona tehtävään uniapnean testaamiseen ja sen tarkoituksena on tallentaa ja analysoida tyypillisiä uneen liittyviä hengityshäiriöitä (yöpolygrafia). Bittium Respiro™ on lääkinnällisiä laitteita koskevan asetuksen (MDR) mukainen ja on saatavilla markkinoille Q3/2021 aikana.

Uniapnea on vakava sairaus, ja sen hoitamatta jättämisellä voi olla monia haitallisia terveysvaikutuksia, mukaan lukien sydän- ja verisuonitaudit, aineenvaihdunnan häiriöt, diabetes, kognitiiviset häiriöt ja masennus. Yleisin unenaikainen hengityshäiriö on obstruktiivinen uniapnea (OSA). JCSM:n tutkimukseni mukaan uniapnean hoidon on osoitettu vähentävän kroonisten terveysvaikutusten riskiä, parantavan elämänlaatua ja alentavan moottoriajoneuvo-onnettomuuksien määrää. Uniapnean diagnosointi on usein kuitenkin haasteellista. Unilaboratoriot ovat toistaiseksi olleet usein ainoa vaihtoehto potilaille. Nykyaikaisen lääketieteen teknologian avulla näihin haasteisiin voidaan kuitenkin vastata.

"Bittiumilla on yli 35 vuoden kokemus biosignaalien mittaamisesta ja monitoroinnista kardiologian ja neurofysiologian osa-alueilla. Asiantuntemuksemme laajentaminen uusiin diagnostiikkaratkaisuihin on luonnollinen edistysaskel. Olemme panostaneet merkittävästi uniapnean testausratkaisun kehittämiseen, ja sen tuloksena ylpeinä ennakkoesittelemme Bittium Respiro™ -ratkaisun, joka on vaikuttava yhdistelmä mittauslaitteesta, analyysiohjelmistosta ja palvelualustasta", kertoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Uuden tason luotettavuutta, turvallisuutta ja käyttäjämukavuutta kotona tehtävään uniapnean testaamiseen

Bittium Respiron toiminnallisuus perustuu uusimpiin teknologioihin ja laajalti hyväksyttyihin ja tutkittuihin menetelmiin, kuten AASMin ohjeistuksiin (American Academy of Sleep Medicine, AASM)ii. Luotettavuus, tietoturva ja potilasturvallisuus ovat aina etusijalla ja myös Bittiumin ydinosaamista. Pieni koko, langaton liitettävyys ja vain yksi käyttöpainike tekevät laitteesta helppokäyttöisen ja miellyttävän potilaille. Mittausanturien ja laitteen välisessä sähköisessä kytkennässä on hyödynnetty modernia printattua elektroniikkaa. Tämä on myös hygieeninen ja potilasturvallinen ratkaisu.

Bittium Respiro Analyst™ -ohjelmisto tarjoaa web-pohjaisen intuitiivisen käyttöliittymän ja käyttää tekoälyä analysointityön nopeuttamiseksi. Ohjelmisto esianalysoi massiivisen määrän mittaustietoja ja muuntaa ne visuaalisempaan ja informatiivisempaan muotoon. Tämä helpottaa ja nopeuttaa hoitohenkilökunnan työtä jatkoanalyysin ja diagnoosin tekemisessä. Bittium MedicalSuite™ tarjoaa saman pilvipohjaisen taustajärjestelmän kaikille Bittiumin terveydenhuollon teknologiatuotteille ja -palveluille ja mahdollistaa tietojen analysoinnin sijainnista riippumatta.

Bittium Respiro™ tukee erilaisia liiketoimintamalleja ja mukautuu joustavasti vaihteleviin mittaustarpeisiin. Se soveltuu esimerkiksi nopeita analyysejä tekeville klinikoille, joissa mittauskohtaiset kustannukset ovat oleellinen tekijä. Laajempi mittaus tarjoaa unitutkijoille enemmän biosignaaleja vaativampaa analyysiä varten. Bittium Respiro -ratkaisu on AASM Type III -ohjeiden mukainen ja täyttää siten vakuutuskorvattavuuden määreet useimmissa maissaiii.

Lisätietoja Bittium Respiro -ratkaisusta: https://www.bittium.com/medical/bittium-respiro

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. 040 344 3507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

iJournal of Clinical Sleep Medicine, https://jcsm.aasm.org/doi/10.5664/jcsm.6506, julkaistu verkossa 15. maaliskuuta 2017
iiAmerican Academy of Sleep Medicine (AASM) -ohjeistukset
iiimaakohtaiset säännökset tarkistettava

Tiedostot
Release (wkr0006.pdf)

Kuvaliitteet
Bittium-Respiro-sideways Bittium-Respiro-askew Bittium-Respiro-side Bittium-Respiro-front