Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
20. Tammikuuta 2021

Uuden sukupolven Bittium OmegaSnap™ EKG -elektrodi mahdollistaa pitkäkestoiset EKG-mittaukset

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 20.1.2021 klo 10.00

Uuden sukupolven Bittium OmegaSnap™ EKG -elektrodi mahdollistaa pitkäkestoiset EKG-mittaukset

Oulu, 20.1.2021 – Bittium, johtava turvallisen viestinnän, ja liitettävyys- sekä terveysteknologiaratkaisuiden asiantuntija, lanseeraa uuden sukupolven Bittium OmegaSnap™ EKG -elektrodin Bittium Faros™ EKG-mittalaitteille. Bittium OmegaSnap™ on rintakehään asetettava, kertakäyttöinen tarraelektrodi, joka on suunniteltu erityisesti pitkäkestoisia EKG-mittauksia varten. Uuden elektrodin toiminta-ajatus perustuu suosittuun Bittium FastFix™ -elektrodiin, jota on jatkokehitetty käyttäjiltä saatujen palautteiden perusteella entistä käyttäjäystävällisempään muotoon, erinomaista signaalin laatua unohtamatta. Lisäksi sen suunnittelussa on huomioitu ympäristöystävällisyys vähentämällä elektrodin sisältämän muovin määrää.

Bittium OmegaSnap™ EKG-elektrodi ja Bittium Faros™ -laite yhdistetään toisiinsa uudella Bittium OmegaSnap™ -adapterilla. Kevyt ja käytössä huomaamaton OmegaSnap -adapteri helpottaa elektrodin asettamista potilaalle ilman siihen kiinnitettyä Faros-laitetta. Adapterin ansiosta laite voidaan myös tarvittaessa irrottaa elektrodista esimerkiksi latauksen ajaksi, mikä helpottaa laitteen pitkäaikaiskäyttöä muun muassa Bittium HolterPlus™ -etämonitorointiratkaisussa.

Uudessa Bittium OmegaSnap™ elektrodissa käytetyt materiaalit ja liimat ovat yleisesti käytettyjä terveydenhuollossa ja täysin biologisesti yhteensopivia. Materiaalivalinnat tekevät elektrodista erityisen sopivan pitkäaikaisiin, jopa seitsemän päivää kestäviin EKG-mittauksiin. Elektrodin rakenne on entistä joustavampi mahdollistaen yhä laajemmat rintakehän liikeradat, joten potilas voi liikkua vapaammin esimerkiksi nukkuessaan, suorittaessaan päivittäisiä askareitaan tai kuntoilun aikana.

"Olemme uudesta OmegaSnap-elektrodista erityisen ylpeitä", sanoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja. "Erinomainen anatominen istuvuus ja signaalin laatu, pitkä käyttöikä sekä parempi käytettävyys vievät EKG-mittaukset aivan uudelle tasolle."

Bittium OmegaSnap™ EKG -elektrodit ovat saatavilla ensimmäisen kvartaalin aikana 2021. Myyntipakkaus sisältää 50 Bittium OmegaSnap™ -elektrodia ja yhden Bittium OmegaSnap™ adapterin. Adaptereita on saatavilla erikseen myös tarvikkeina. Lisätietoja myynniltämme osoitteesta [email protected] tai www-sivujemme kautta www.bittium.com/medical .

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. +358 (0)40 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Kuvaliitteet
Faros 180 OmegaSnap adapter and electrode OmegaSnap-electrode-sticker-liners Faros 360 placed in OmegaSnap adapter and electrode