Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2020

Print Print this release
07. Toukokuuta 2020

Bittium BrainStatus™ -tuoteperhe sai lääkintälaitehyväksynnän Euroopassa

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 7.5.2020 klo 11:00

Bittium BrainStatus™ -tuoteperhe sai lääkintälaitehyväksynnän Euroopassa

Oulu, 7.5.2020 – Bittium BrainStatus™ -tuoteperhe on saanut lääkintälaitehyväksynnän Euroopassa (direktiivi 93/42/EEC). Bittium BrainStatus™ -tuoteperhe on langaton EEG-mittausjärjestelmä reaaliaikaiseen aivojen sähköisen toiminnan monitorointiin. Se on suunniteltu ensiapua sekä akuutti- ja tehohoitoa varten. Helppokäyttöisyyden ansiosta korkealaatuisten EEG-mittausten tekeminen luonnistuu helposti ja nopeasti sekä ensihoitajilta että lääkäreiltä.

Bittium BrainStatus™ -tuoteperhe koostuu langattomasta pienikokoisesta EEG-vahvistimesta, EEG-mittausohjelmistosta sekä kertakäyttöisestä, nopeasti potilaan hiusrajan alapuolelle puettavasta elektrodipannasta. Bittium BrainStatusta voidaan käyttää reaaliaikaiseen aivojen sähköisen toiminnan etämonitorointiin tajunnanhäiriöitä omaavilla potilailla, esimerkiksi epilepsiakohtauksien diagnosointiin ja aivojen hapenpuutteen aiheuttamien vaikutusten havaitsemiseen. Järjestelmä mahdollistaa nopeat mittaukset myös kenttäolosuhteissa. Etädiagnoosi voidaan tehdä riippumatta potilaan tai lääkärin sijainnista, mikä nopeuttaa potilaan hoitoprosessia.

Bittium BrainStatus™ laite on langaton, pienikokoinen ja ladattava EEG-vahvistin, joka on suunniteltu käytettäväksi yhdessä Bittium BrainStatus -elektrodin kanssa. Vahvistimen keveys, helppokäyttöisyys ja korkea signaalinlaatu mahdollistavat pitkäkestoiset EEG-mittaukset.

Bittium BrainStatus™ -elektrodi on uudenlainen EEG-elektrodi, joka on tehty helpottamaan diagnoosiongelmia hätätilanteissa ja muissa vastaavissa tilanteissa, jotka vaativat nopeita ja helppolukuisia EEG-lukemia. Bittium BrainStatus -elektrodi on kertakäyttöinen, ja toisin kuin muut pääpannat, se sijoitetaan potilaan pään karvattomalle alueelle. Tämä helpottaa ja nopeuttaa elektrodien asianmukaista asettelua potilaan päätä liikuttamatta.

Bittium BrainStatus™ -ohjelmisto on suunniteltu kosketusnäytöille, mikä tekee siitä erittäin helppokäyttöisen ja intuitiivisen, eikä näin ollen vaadi käyttäjiltä aikaisempaa kokemusta EEG-laitteista eikä ohjelmistoista. Se sisältää kuitenkin kaikki vakio-ominaisuudet, joita EEG-teknikot ja neurofysiologit edellyttävät. Ohjelmisto tallentaa EEG:n paikallisesti sekä mahdollistaa datan tarkastelun muista EEG-työasemista koko sairaalan alueella verkossa sijaitsevan tiedostopalvelimen avulla.

Bittium BrainStatus™ -palvelinohjelmiston tuomat etäkäyttöominaisuudet, mukaan lukien mobiiliverkkojen tuki ja keskitetty tallennuspaikka, parantavat joustavuutta ja mahdollistavat järjestelmän laajentamisen alueellisesti tai palveluntarjoajien käyttöön. BrainStatus tukee EEG-trendianalyysityökaluja järjestelmän lisäosina.

Ensimmäiset integraatiot tuetuista analyysimoduuleista julkaistaan lähitulevaisuudessa.

Lisätietoja tuotteesta löytyy www-sivuiltamme osoitteesta: https://www.bittium.com/medical/bittium-brainstatus

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. +358 (0)40 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2019 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 6,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com