Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2017

Print Print this release
08. Elokuuta 2017

Bittium laajentaa taktisen kommunikaation tuotevalikoimaansa taistelevien joukkojen taktisiin radioihin

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 8.8.2017, kello 15.01

Bittium laajentaa taktisen kommunikaation tuotevalikoimaansa taistelevien joukkojen taktisiin radioihin

Bittium julkaisee uuden ohjelmistoradiopohjaisen taktisten käsi- ja ajoneuvoradioiden Bittium Tough SDR™ -tuoteperheen, jossa on käytössä myös ESSOR HDRWF -aaltomuoto

Oulussa, 8.8.2017 – Bittium laajentaa taktisen kommunikaation tuotevalikoimaansa ohjelmistoradiopohjaisella taktisten radioiden Bittium Tough SDR -tuoteperheellä, johon kuuluvat yksittäisen sotilaan käyttöön tarkoitettu Bittium Tough SDR Handheld™ -käsiradio ja kiinteästi asennettava Bittium Tough SDR Vehicular™ -ajoneuvoradio. Uusi tuoteperhe laajentaa Bittiumin tuotevalikoiman nykyisestä laajakaistaisesta, liikkuvan taktisen IP-runkoverkon muodostavasta Bittium Tactical Wireles IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän laitteista nyt myös yksittäisen taistelijan ja ajoneuvotason radioihin. Tämä mahdollistaa laajakaistaisen tiedonsiirron ja puheen koko taistelukentän yli kaikille liikkuville joukoille prikaatitasolta aina yksittäiselle taistelijalle saakka.

Bittium Tough SDR -tuotteiden avulla voidaan tuottaa ja jakaa johtamisjärjestelmien reaaliaikaista tilannekuvaa (paikkatieto, kuva, ääni, video, sensoridata) organisaation kaikilla tasoilla. Taktisten joukkojen suorituskyky kasvaa, toimintakyky paranee ja niiden johtaminen helpottuu ajantasaisen tilannekuvan ja luotettavamman yhteyden avulla.

Bittium Tough SDR -tuotteissa voidaan käyttää aina joustavasti tarkoituksenmukaisinta, tilanteeseen ja tehtävään sopivaa aaltomuotoa. Radioiden ainutlaatuisen laaja taajuusalue tuo taistelunkestävyyttä ja mahdollistaa saman laitteen käytön eri maantieteellisillä alueilla. Usean aaltomuodon käyttö, jopa yhtäaikaisesti, parantaa yhteensopivuutta ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen.

  • Bittium TAC WIN Waveform™ -aaltomuoto liittää käyttäjän osaksi liikkuvaa taktista laajakaistaverkkoa, joka mahdollistaa puhelut, sanomat ja datan reaaliaikaisesti koko verkon alueella.
  • ESSOR HDRWF -aaltomuoto (European Secure Software defined Radio, High Data Rate Waveform) mahdollistaa laajakaistaisen tiedonsiirron, yhteistoiminnan ja suoran kommunikaation myös eri maiden joukkojen välillä jo partiotasolta alkaen kansainvälisissä operaatioissa.
  • Bittium Narrowband Waveform™ -aaltomuoto mahdollistaa komentoverkkojen puheen ja sanomien lähetyksen ja vastaanoton pitkilläkin yhteysetäisyyksillä ja ruuhkautuneissa verkoissa luotettavasti.

Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradioon voi asentaa myös LTE-moduulin, jolloin radion avulla voidaan liittyä myös kaupallisiin LTE-verkkoihin.

Pienikokoiset ja kustannustehokkaat radiot on suunniteltu kestämään vaativimmatkin olosuhteet ja niiden asennettavuus eri ympäristöihin on helppoa. Laitteiden käyttö on yksinkertaista ja ne tarjoavat monipuoliset liitynnät muiden laitteiden liittämiseen. Bittium Tough SDR -tuoteperheen kehityksessä on huomioitu tiukat tietoturvavaatimukset ja tuotteet ovat helposti räätälöitävissä kansallisilla salausalgoritmeilla.

”Uuden Bittium Tough SDR -taktisen ohjelmistoradioperheen myötä voimme tarjota laadukkaiden laajakaistaisten runkoverkkojen lisäksi myös käsi- ja ajoneuvoradioita ja näihin liittyviä kommunikaatio-ohjelmistoratkaisuja. Tämä lisäys kokonaistarjoomaamme vahvistaa asemaamme yhtenä maailman johtavista taktisten järjestelmien valmistajista”, kertoo Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Uusien tuotteiden julkaisu ja niihin liittyvät tuotekehitysinvestoinnit ovat osa Bittiumin 24.11.2016 julkistaman strategian mukaista tavoitetta laajentaa tuotevalikoimaa taktisessa kommunikaatiossa tekemällä merkittäviä investointeja omiin tuotteisiin ja ratkaisuihin vuonna 2017. Investoinnit on siten huomioitu yhtiön 20.2.2017 tilinpäätöstiedotteessaan julkaisemassa vuoden 2017 taloudellisessa näkymässä. Investoinnit tulevat tuottamaan pitkällä ajanjaksolla puolustus- ja viranomaismarkkinoiden luonteen mukaisesti, joten yhtiö suunnittelee aktivoivansa tuotekehityskulut valtaosiltaan taseeseen.

Bittium esittelee tuotteet ensimmäistä kertaa puolustusalan DSEI-messuilla Lontoossa 12.-15.9.2017.

Lisätietoja tuotteista: www.bittium.com/BittiumToughSDRHandheld ja www.bittium.com/BittiumToughSDRVehicular

Oulu, 8.8.2017
Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Marraskuusta 2016 alkaen Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2016 liikevaihto oli 64,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Kuvaliitteet
BittiumToughSDRVehicular BittiumToughSDRHandheld