Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2024

Print Print this release
17. Toukokuuta 2024

Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen uuden sukupolven Bittium Tough SDR™ -sotilas- ja ajoneuvoradioista

Bittium Oyj

Lehdistötiedote

Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen uuden sukupolven Bittium Tough SDR™ -sotilas- ja ajoneuvoradioista

Bittium Oyj:n lehdistötiedote 17.5.2024 kello 15.30

Bittium on saanut Puolustusvoimilta tilauksen taktisista Bittium Tough SDR™ -sotilas- ja ajoneuvoradioista. Kyseessä on 12.12.2018 solmitun hankintasopimuksen lisähankintavaraukseen liittyvä toinen lisähankinta. Tilaus on arvoltaan noin 3,5 miljoonaa euroa ja radiot toimitetaan vuoden 2024 aikana.

Bittium Tough SDR -sotilas- ja ajoneuvoradioilla korvataan vaiheittain Puolustusvoimien käytössä olevia analogisia kenttäradiota moderneilla ohjelmistoradiopohjaisilla, laajakaistaisen tiedonsiirron mahdollistavilla radioilla. Radioilla tuotetaan myös aikaisemman sukupolven digitaalisiin kenttäradioihin nähden merkittävästi parempaa suorituskykyä Puolustusvoimille. Radioiden kenttätestit ja käyttöönoton valmistelut jatkuvat suunnitelmien mukaan.

Tough SDR -radiot ovat yhteensopivia Puolustusvoimilla jo käytössä olevan Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa. Ohjelmistoradioissa osa suorituskyvystä luodaan radioissa käytettävien ohjelmistojen avulla. Näin radioiden suorituskykyä voidaan kehittää koko niiden elinkaaren ajan ohjelmistokehityksen avulla.

Bittium tiedotti Puolustusvoimien ja Bittiumin allekirjoittamasta Bittium Tough SDR -radioiden hankintasopimuksesta 12.12.2018. Hankintasopimukseen sisältyy lisähankintavaraus, jonka mukaisesti Puolustusvoimilla on mahdollisuus hankkia lisää taktisia radioita ja niiden varusteita, koulutusta sekä järjestelmähallintaa Maa-, Ilma- ja Merivoimien käyttöön sopimuksen mukaisin hinnoin.

 

Bittium Tough SDR™ -tuoteperhe

Taktisten Bittium Tough SDR -radioiden tuoteperhe koostuu yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Bittium Tough SDR Handheld™ -radiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta Bittium Tough SDR Vehicular™ -radiosta. Tough SDR -radioiden avulla voidaan tuottaa ja jakaa johtamisjärjestelmien reaaliaikaista tilannekuvaa organisaation kaikilla tasoilla. Taktisten joukkojen suorituskyky kasvaa, toimintakyky paranee ja niiden johtaminen helpottuu ajantasaisen tilannekuvan ja luotettavampien yhteyksien avulla. Radioiden ainutlaatuisen laaja taajuusalue tuo taistelunkestävyyttä, ja usean aaltomuodon käyttö, jopa yhtäaikaisesti, parantaa yhteensopivuutta ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen. Radiot ovat yhteensopivia Nato-standardisoidun ESSOR High Data Rate Waveform -aaltomuodon kanssa, joka mahdollistaa taktisen tiedonsiirron eri maiden joukkojen välillä. Yhdessä laajakaistaisen, liikkuvan taktisen IP-runkoverkon muodostavan Bittium Tactical Wireless IP Network™ -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa mahdollistuu laajakaistainen tiedonsiirto ja puhe koko taistelukentän yli kaikille liikkuville joukoille prikaatitasolta aina yksittäiselle taistelijalle saakka.

 

Lisätietoja:

Tommi Kangas
Defense & Security -liiketoimintasegmentin johtaja
Puh. 040 344 2789 (konserniviestintä)
Sähköposti: defense(a)bittium.com

 

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

 

Bittium – Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2023 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liiketulos -4,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com