Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2024

Print Print this release
13. Kesäkuuta 2024

Bittiumin taistelunkestävän taktisen tiedonsiirron mahdollistavat tuotteet ja järjestelmät sekä sertifioidut tietoturvallisen viestinnän ratkaisut esittelyssä puolustusalan Eurosatory-tapahtumassa

Bittium Oyj
Lehdistötiedote

Bittiumin taistelunkestävän taktisen tiedonsiirron mahdollistavat tuotteet ja järjestelmät sekä sertifioidut tietoturvallisen viestinnän ratkaisut esittelyssä puolustusalan Eurosatory-tapahtumassa

Bittium Oyj:n lehdistötiedote 13.6.2024 kello 10:00

Bittium esittelee saumattoman ja taistelunkestävän taktisen tiedonsiirron mahdollistavia tuotteita ja järjestelmiä sekä sertifioituja tietoturvallisen viestinnän ratkaisuja puolustus- ja turvallisuusalan Eurosatory-tapahtumassa Pariisissa, Ranskassa 17.-21.6.2024.

Uuden sukupolven taktisen tiedonsiirron tuotteet ja järjestelmät mahdollistavat laajakaistaisen IP-pohjaisen tiedonsiirron ja puheen koko taistelukentän kattavasti. Esimerkkinä tästä ovat Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmä ja Bittium Tough SDR™ -ohjelmistoradiot, joilla voi muodostaa taistelunkestäviä, modulaarisia ja skaalautuvia taktisia tiedonsiirtoverkkoja, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen tilannekuvan välittämisen etulinjan sotilailta prikaatitasolle asti.

Tough SDR -radiot käyttävät kolmea eri aaltomuotoa tiedonsiirtoon: Bittium TAC WIN Waveform™, Bittium Narrowband Waveform™ ja ESSOR High Data Rate Waveform. Yhdessä TAC WIN Waveform -aaltomuodon kanssa radiot toimivat samassa verkossa taktisen runkoverkon muodostavan TAC WIN -järjestelmän kanssa ja ESSOR High Data Rate Waveform on a4ESSOR-konsortion (Bittium, Indra, Leonardo, Radmor, Rohde & Schwarz, Thales) kehittämä aaltomuoto, joka mahdollistaa eri maiden puolustusvoimien välisen tiedonsiirron. Sotilasliitto Nato on hyväksynyt aaltomuodon taktisen tiedonsiirron yhteentoimivuuden standardiksi (STANAG 5651).

Tuotteet ja järjestelmät taktiseen tiedonsiirtoon:

  • Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) on tiedonsiirtojärjestelmä laajakaistaisen runkoverkon muodostamiseen liikkuvien puolustusvoimien erilaisiin käyttötapauksiin.
  • Taktiset Bittium Tough SDR Handheld™ - ja Bittium Tough SDR Vehicular™ -radiot mahdollistavat erinomaisen suorituskyvyn ja liitettävyyden tiedonsiirtoon sekä sotilas- että ajoneuvokäytössä.
  • Monipuolinen Bittium Tough Comnode™ -laite täyttää joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja kenttäparikaapelin toistimena.
  • Bittium Tough VoIP Field Phone™ 2 on uuden sukupolven VoIP-kenttäpuhelin, joka soveltuu monipuolisten liitettävyysominaisuuksiensa, lisävarusteidensa ja virransyöttövaihtoehtojensa ansiosta käytettäväksi niin taistelukentällä, ajoneuvoissa kuin komentopaikoillakin.
  • Hajautettu ja taistelunkestävä Bittium Tough VoIP Service™ -puhepalvelu täydentää kokonaisuutta yhdistämällä tiedonsiirtoverkkojen käyttäjät samaan puhepalveluverkkoon.

Tietoturvallisen viestinnän mahdollistaviin tuotteisiin ja ratkaisuihin lukeutuvat muun muassa erittäin tietoturvallinen ja kestävä Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin sekä Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto. Yhdessä Tough Mobile 2 C ja Secure Suite muodostavat älypuhelinratkaisun, joka on saanut Luottamuksellinen-suojaustason (Confidential) virallisen salaustuotehyväksynnän (NCSA-FI, TL III) ja se täyttää NATO Restricted -suojaustasolle asetetut kriteerit.

Tuotteet ja ratkaisut tietoturvalliseen viestintään:

  • Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin on tarkoitettu vaativaan tietoturvalliseen kommunikaatioon ja siinä yhdistyvät ennennäkemättömät laite- ja ohjelmistopohjaiset tietoturvaominaisuudet ja kestävyys, sekä kaksi täysin eriytettyä käyttöjärjestelmää.
  • Bittium Tough Mobile™ 2 Tactical on sotilaan mobiilikommunikaation mahdollistava kokonaisvaltainen ratkaisu, joka perustuu tietoturvalliseen ja kestävään Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimeen, joka voidaan liittää joko Bittium Tough SDR Handheld -radioon tai kolmansien osapuolten taktisiin radioihin.
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa Tough Mobile -älypuhelimien tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet.
  • Bittium Secure Call™ -sovelluksen tietoturva kattaa päästä-päähän salatut ääni- ja videopuhelut, ryhmäpuhelut, viestit liitteineen, ryhmäviestittelyn, ja push-to-talk -ääniviestit.

Kaikki Bittiumin tuotteet ovat keskenään yhteensopivia, niissä yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat ja ne tarjoavat monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmansien osapuolten laitteisiin ja järjestelmiin.

Tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua Bittiumin osastolla Hall 6 H144.


Lisätietoja:

Tommi Kangas
Defense & Security -liiketoimintasegmentin johtaja
Puh. 040 344 2789 (konserniviestintä)
Sähköposti: defense(a)bittium.com


Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium - Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2023 liikevaihto oli 75,2 miljoonaa euroa ja liiketulos -4,3 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com