Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
11. Marraskuuta 2022

Bittium esittelee innovatiivisia neurotieteiden tuotteitaan ja ratkaisujaan Neuroscience 2022 -konferenssissa

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 11.11.2022 klo 10.00

Bittium esittelee innovatiivisia neurotieteiden tuotteitaan ja ratkaisujaan Neuroscience 2022 -konferenssissa

Oulu, 11.11.2022 – Bittium esittelee innovatiivisia neurologian tuotteitaan ja ratkaisujaan Neuroscience 2022 -konferenssissa San Diegossa, Yhdysvalloissa 12.–16. marraskuuta 2022. Tapahtuman järjestäjänä toimii Society for Neuroscience, joka on maailman suurin aivojen ja hermoston tutkimukseen omistautunut tutkijoiden ja lääkärien järjestö. Bittiumilla on yli 10 vuoden kokemus neurofysiologisista sovelluksista, ja yhtiö on kehittänyt muun muassa aivosähkökäyrälaitteiston (EEG) erityisesti TMS-EEG- käyttöön (transkraniaalisen magneettistimulaation aikana käytettävä EEG) ja fMRI-EEG (magneettikuvauksen aikana käytettävä EEG) -sovelluksille.

Tapahtumassa Bittium esittelee aivojen sähköisen toiminnan mittaamiseen tarkoitettua Bittium NeurOne™ EEG/ERP-laitteistoa, sekä reaaliaikaiseen aivojen sähköisen toiminnan (EEG) monitorointiin tarkoitettua langatonta Bittium BrainStatus™ - EEG-vahvistinta ja elektrodipantaa. Lisäksi tapahtumassa on esillä sydämen sähköisen toiminnan mittaamiseen ja monitorointiin tarkoitettu Bittium Faros™ EKG-mittalaite.

Tapahtumassa esiteltäviä tuotteita ja ratkaisuja ovat:

  • Bittium NeurOne on tutkimuskäyttöön suunnattu EEG/ERP-laite, joka MDD-hyväksyntänsä ansiosta soveltuu myös potilastutkimusprojekteihin. Järjestelmä soveltuu käyttöön yhdessä transkraniaalisten magneettistimulaattoreiden kanssa (TMS-EEG) ja sen käyttö magneettikuvauksien aikana on mahdollista (fMRI-EEG). Reaaliaikaisen digitaalilähtönsä ansiosta streamattua EEG-dataa voidaan käyttää esim. TMS-stimulaation ajoittamiseen EEG-ilmiön esiintymisen suhteen millisekunnin tarkkuudella (”closed-loop -stimulaatio”).
  • Bittium BrainStatus on langaton pienikokoinen EEG-vahvistin, jota käytetään yhdessä kertakäyttöisen, helposti ja nopeasti potilaalle puettavan Bittium BrainStatus -elektrodipannan kanssa EEG-mittausten suorittamiseen teho-osastoilla. BrainStatus™ mahdollistaa EEG-mittauksen käynnistämisen vain muutamien minuuttien kuluessa hoitajien toimesta, tehden aidosti mahdolliseksi suuren teho-osastolla olevan potilasjoukon EEG-monitoroinnin, myös päivystysaikana.
  • Bittium Faros™ on monipuolinen, vesitiivis EKG-mittalaite, jota käytetään sydämen rytmihäiriöiden varhaiseen havaitsemiseen. Bittium Faros on erittäin pieni ja kevyt, ja se mahdollistaa tarkat pitkäkestoiset EKG-mittaukset ja -tallennukset, sydämen poikkeavien tapahtumien seurannan, sydämen etämonitoroinnin sekä autonomisen hermoston toiminnan arvioinnin. Bittium Faros -laitteen avohoidon seurantaratkaisut sisältävät useita ohjelmistovaihtoehtoja sydämen seurantaan. Faros-laitteen sisäänrakennettuja rytmihäiriöiden tunnistusalgoritmeja käytetään havaintojen tallentamiseen ja etämonitorointiin. Bittiumin ratkaisut mahdollistavat potilaiden aikaisemman kotiuttamisen sekä entistä paremmat edellytykset reagoida mahdollisiin ilmeneviin rytmihäiriöihin nopeasti.
  • Bittium OmegaSnap™ -tuoteperheeseen kuuluvat EKG-tarraelektrodit tukevat sekä yksi-, kaksi- että kolmekanavaisia EKG-mittauksia yhdessä Bittium Faros™ EKG-mittalaitteen kanssa. OmegaSnap-elektrodien suunnittelussa on panostettu erityisesti käyttömukavuuteen ja ne mahdollistavat erittäin potilasystävällisen tavan tehdä yhtäjaksoisesti jopa 7 päivää kestäviä EKG-mittauksia elektrodia vaihtamatta. Anatomisesti hyvin istuvia ja laadukasta signaalia tuottavia tarraelektrodeja on miellyttävä käyttää. Ne ovat kertakäyttöisyytensä ansiosta myös hygieenisiä ja mittaukset voidaan toteuttaa potilasturvallisesti myös epidemia-aikoina.

Bittiumin tuotteisiin voi tutustua messuosastolla 728.

Lisätietoja Bittiumin terveydenhuollon teknologian ratkaisuista löytyy osoitteesta www.bittium.com/medical tai ottamalla yhteyttä myyntiimme: https://www.bittium.com/contact-us

Tapahtumaan voi rekisteröityä osoitteessa: https://www.sfn.org/meetings/neuroscience-2022/registration


Lisätietoja:
 

Antti Näykki
Medical Technologies -liiketoiminta-alueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Terveydenhuollonteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa ja urheilulääketieteessä. Lisäksi Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com