Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
10. Marraskuuta 2022

Bittiumin huipputeknologiaan perustuvat lääketieteen teknologiatuotteet ja tuotekehityspalvelut esillä Medica 2022 -messuilla

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 10.11.2022 klo 14.15

Bittiumin huipputeknologiaan perustuvat lääketieteen teknologiatuotteet ja tuotekehityspalvelut esillä Medica 2022 -messuilla

Oulu, 10.11.2022 – Bittiumin innovatiiviset kardiologian ja neurofysiologian tuotteet ja ratkaisut sekä lääketieteen teknologiamarkkinoille suunnatut tuotekehityspalvelut ovat esillä Medica 2022 -messuilla. Kyseessä on maailman suurin lääketieteen alan tapahtuma, joka järjestetään Düsseldorfissa, Saksassa, 14.–17. marraskuuta 2022.

Bittiumin Medical Technologies -asiantuntijat esittelevät tapahtumassa edistyksellisiä sydämen, unihäiriöiden ja aivojen monitorointiin kehitettyjä huipputeknologiaratkaisuja, jotka mahdollistavat kehon sähköisen toiminnan ja unenaikaisten hengityshäiriöiden varhaisen havaitsemisen ja siten potilaan nopeamman diagnoosin ja hoitoprosessin nopeuttamisen. Bittiumin kaikki kardiologian ja neurofysiologian mittaamisen kokonaisratkaisut toimivat pilvipohjaisissa taustajärjestelmissä, jotka mahdollistavat tietojen analysoinnin sijainnista riippumatta.

Uusimpana lääketieteen teknologiatuotteiden tarjonnassa esillä on uniapnean testaus- ja analysointiratkaisu, joka koostuu mittauslaitteesta, analyysiohjelmistosta, räätälöidyistä tarvikkeista ja palvelualustasta. Tämä kokonaisratkaisu (end-to-end) hyödyntää tekoälyä analysointityön nopeuttamiseksi. Ratkaisu keskittyy kotona tehtävään uniapnean testaamiseen ja sen tarkoituksena on tallentaa ja analysoida tyypillisiä uneen liittyviä hengityshäiriöitä (yöpolygrafia). Kotona tehtävä unenaikaisten hengityshäiriöiden rekisteröinti on potilaan kannalta helppo, kustannustehokas ja nopea keino saada selville onko potilaalla unenaikainen hengityshäiriö, joka mahdollistaa tarvittaessa nopean pääsyn hoidon piiriin.

Bittiumin Connectivity Solutions -tuotekehityspalvelujen asiantuntijat esittelevät osaamista, joka mahdollistaa muun muassa innovatiivisten, uusimpia teknologioita hyödyntävien langattomien laitteiden kehityksen sekä terveydenhoidon että hyvinvoinnin alueille. Tuotekehityspalveluja käyttävät asiakasyritykset hyötyvät Bittiumin vahvasta osaamisesta ja kokemuksesta tuotekehityksen kaikilla osa-alueilla, mukaan lukien monipuolinen laite- ja ohjelmisto-osaaminen, sekä erityisosaamisesta langattomassa tiedonsiirrossa ja tietoturvassa. Tuotekehitysprojektien laadun takaavat lääketieteen ISO 13485 -sertifikaatin mukaiset prosessit.

Uusimpana tuotekehityspalvelujen tarjonnassa on Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisu, joka helpottaa etäterveydenhoitoon ja hyvinvoinnin monitorointiin tarkoitettujen teknologiatuotteiden kehittämistä ja mahdollistaa langattoman tiedonsiirron mobiiliverkkojen yli suoraan pilvipalveluihin. Ratkaisua demonstroidaan tuotekehityspalvelujen osastolla 12/D33.

Medica Connected Healthcare Forum

Bittiumilla on puheenvuoro Medica Connected Healthcare Forum -areenalla osastolla 12/E37. Puheenvuoron aiheena on lääketieteen teknologiatuotteiden langaton tiedonsiirto mobiiliverkkojen yli ja sen hyödyt erityisesti etäterveydenhoidossa ("Benefits of Cellular Connectivity in Remote Care"). Bittiumin puhujana on Anders Berghäll, Sales Director. Puheenvuoron ajankohta on maanantai 14. marraskuuta klo 12.35.

Medical Technologies -tiimi sijaitsee osastolla 9/C15 ja esittelee seuraavia tuotteita ja ratkaisuja:

Kardiologian tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Faros™ EKG-mittalaite sydämen rytmihäiriöiden havaitsemiseen
  • Bittium Cardiac Navigator™ -ohjelmistoratkaisu kliiniseen Holter EKG-tallennusten analysointiin
  • Bittium OmegaSnap™ EKG-elektrodien tuoteperheen kertakäyttöiset EKG-tarraelektrodit
  • Bittium HolterPlus™ -ratkaisu sydämen sähköisen toiminnan etämonitorointiin

Neurofysiologian tuotteet ja ratkaisut: 

  • Bittium Respiro ™ -tutkimuslaitteisto kotona suoritettavaan unenaikaisten hengityshäiriöiden rekisteröintiin (HSAT- Home Sleep Apnea Testing)
  • Bittium Respiro Analyst™ -ohjelmisto uniapneamittadatan analysointiin
  • Bittium BrainStatus™ EEG-järjestelmä kriittiseen hoitoon
  • Bittium BrainStatus™ ja Cerenion C-Trend käytännöllinen menetelmä tehohoidon potilaiden aivotoiminnan mittaamiseen
  • Bittium NeurOne™ EEG-mittalaite kliiniseen ja tutkimuskäyttöön

Lisätietoja Bittiumin tarjonnasta: https://www.bittium.com/medical .

Tuotekehityspalvelutiimi sijaitsee osastolla 12/D33 ja esittelee seuraavia palveluja:

  • Langattomat ratkaisut - Yksi Bittiumin ydinosaamisalueista on erilaisten radio- ja antenniteknologioiden hallitseminen ja niiden soveltaminen erilaisiin ratkaisuihin langattoman yhteyden avulla. Bittiumin omat RF- ja antennitestauslaboratoriot tukevat kehitystyötä ja mahdollistavat kokonaisvaltaiset projektitoimitukset asiakkaille.
  • Innovatiiviset, virrankulutukseltaan optimoidut laitteet - Bittium on erikoistunut pienikokoisten, eri sensoreita sisältävien ja virrankulutukseltaan optimoitujen laitteiden kehittämiseen. Laiteosaaminen yhdistettynä vahvaan sulautettujen ohjelmistojen osaamiseen mahdollistaa erilaisten kokonaisuuksien kehittämisen vaativiin ympäristöihin.
  • Standardien mukaiset palvelut - Bittiumin tuotekehityspalveluiden laadun takaa ISO 13485 -sertifikaatin mukaiset prosessit, ja tuotteiden laadun ja luotettavuuden todentamisessa hyödynnetään Bittiumin omia testilaboratorioita.

Lisätietoa tarjonnasta: https://www.bittium.com/rd-services/healthcare-medical .

Lisätietoja:

Antti Näykki
Medical Technologies -liiketoiminta-alueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Tommi Kangas
Connectivity Solutions -liiketoiminta-alueen johtaja
Puh. 040 344 3507

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja yli 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian ja neurofysiologian osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com