Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
19. Elokuuta 2022

Bittium esittelee akuutti- ja tehohoitoon suunnattua EEG-monitorointiratkaisua APICS 2022 -messuilla Singaporessa

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 19.8.2022 klo 14.00

Bittium esittelee akuutti- ja tehohoitoon suunnattua EEG-monitorointiratkaisua APICS 2022 -messuilla Singaporessa

Oulu, 19.8.2022 – Bittiumin edistyksellinen Bittium BrainStatus™ EEG-monitorointiratkaisu on esillä APICS 2022 -messuilla. APICS (Asia Pacific Intensive Care Symposium) on akuutti- ja tehohoitoon keskittyvä kansainvälinen kongressi, joka pidetään Singaporessa 20.—22.8.2022.

Perinteisesti teho-osastolla seurattavien elintoimintojen, mm. sydämen toiminnan, lämpötilan, happisaturaation, verenpaineen ja hengityksen tarkkailun ohella, on tarpeellista mitata myös potilaan aivoja. Aivojen sähköisen toiminnan tarkkailu auttaa esimerkiksi havaitsemaan potilaan aivoissa esiintyviä epileptisiä kohtauksia, joita ei pysty muulla tavoin nukutetun potilaan kohdalla havaitsemaan. Tällaisia piileviä kohtauksia esiintyy esim. nukutetuilla elvytetyillä sydänpysähdyspotilailla, ja ne voivat liian pitkään jatkuessaan aiheuttaa vakaviakin aivovaurioita tai potilaan menehtymisen.

Yhdysvaltalainen sydänjärjestö American Heart Association suosittelee (luokka 1 suositus), että kaikille nukutuksessa oleville elvytetyille sydänpysähdyspotilaille tehdään viipymättä EEG-mittaus, jotta potilaalla mahdollisesti esiintyvät piilevät epileptiset kohtaukset (NCSE, non-convulsive status epilepticus) voidaan havaita ja diagnosoida [1]. Nopealla kohtauksen hoidon aloituksella voidaan merkittävästi ehkäistä vakavan aivovaurion tai kuoleman riskiä. Kohtausten tunnistamisen lisäksi EEG-monitoroinnin avulla pystytään arvioimaan esimerkiksi mahdollisen aivovaurion vakavuutta ja sydänpysähdyspotilaan toipumisen mahdollisuuksia, tai sedaation jatkamisen tarvetta. EEG-mittauksen tekeminen nopeasti ja joustavasti useille teho-osastopotilaille on kuitenkin hankalaa, koska mittauksen tekeminen ja sen tulkinta vaativat usein EEG-erityisosaamista, ja pelkkä mittalaitteiden asennus potilaaseen vie merkittävästi aikaa.

Bittium BrainStatus™ on langaton pienikokoinen EEG-vahvistin, jota käytetään yhdessä kertakäyttöisen, helposti ja nopeasti potilaalle puettavan Bittium BrainStatus -elektrodipannan kanssa EEG-mittausten suorittamiseen teho-osastoilla. BrainStatus™ mahdollistaa EEG-mittauksen käynnistämisen vain muutamien minuuttien kuluessa hoitajien toimesta, tehden aidosti mahdolliseksi suuren teho-osastolla olevan potilasjoukon EEG-monitoroinnin, myös päivystysaikana. Bittium BrainStatus™ järjestelmään on integroitu Cerenion C-Trend® -analyysityökalu, joka mahdollistaa EEG-mittauksen nopean ja tehokkaan tulkinnan. Bittium BrainStatus™ ja Cerenion C-Trend® järjestelmillä on lääkintälaitehyväksyntä Euroopan Unionissa (EU). Cerenion C-Trend® -analyysin avulla aivojen tila esitetään yksinkertaisina ja helposti tulkittavina lukuarvoina hyödyntämällä kehittyneitä koneoppimisalgoritmeja ja tekoälyä. Ratkaisun tavoitteena on parantaa hoitoa sekä helpottaa hoitohenkilökunnan työtä teho-osastolla.

Bittiumin Medical Technologies -tiimi sijaitsee tapahtumassa osastolla B14.

Lisätietoja Bittiumin terveydenhuollon teknologian ratkaisuista löytyy osoitteesta www.bittium.com/medical tai ottamalla yhteyttä myyntiimme: www.bittium.com/contact-us

Tapahtumaan voi rekisteröityä osoitteessa: https://sg-apics.com/

Lisätietoja:

Antti Näykki

Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies

Puh. 040 3443507

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa ja urheilulääketieteessä. Lisäksi Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

[1] https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIR.0000000000000916