Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2022

Print Print this release
30. Toukokuuta 2022

Uusi Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisu tarjoaa IoT-laitteille suoran liitettävyyden pilvipalveluihin mobiiliverkkojen yli

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 30.5.2022 klo 9.45

Uusi Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisu tarjoaa IoT-laitteille suoran liitettävyyden pilvipalveluihin mobiiliverkkojen yli

Bittium esittelee ratkaisua Hannover Messe -tapahtumassa 30.5–2.6. ja Embedded World -tapahtumassa 21.–23.6.
 

Oulu, 30.5.2022 – Bittium, johtava tuotekehityspalveluiden toimittaja langattoman tietoliikenteen, teollisuuden, ja lääketieteen teknologian alueilla, lanseeraa uuden Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisun, joka tarjoaa IoT-laitteille suoran liitettävyyden pilvipalveluihin mobiiliverkkojen yli.

Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisulla voi päivittää jo markkinoilla olevien IoT-laitteiden 2G- tai 3G-liitettävyyden 4G- tai 5G-liitettävyyteen tai integroida 4G/5G-liitettävyyden uusiin kehitettäviin IoT-laitteisiin. Ratkaisun avulla voi poistaa myös tarpeen erilliselle IoT-laitteen ja pilvipalveluiden välissä olevalle yhdyskäytävälaitteelle (gateway), joka tyypillisesti tarjoaa liitynnän paikallisen langattoman tai langallisen yhteyden kautta.

Ratkaisu on modulaarinen ja toimii IoT-laitteen modeemimoduulin sisällä. Tämä minimoi itse IoT-laitteeseen vaadittavat muutokset, kun langaton liitettävyys päivitetään tai sisällytetään laitteeseen. Cellular IoT Solution -ratkaisun avulla IoT-laite pystytään yhdistämään pilvipalveluun. Pilvipalvelussa olevaa ohjelmistoa ja näin myös laitteen toimintaa pystytään nopeasti mukauttamaan ilman että tarvitsee muokata itse laitteen ohjelmistoa.

"Bittiumin vahva osaaminen ja pitkä kokemus langattomissa teknologioissa ja IoT-laitteiden tuotekehityksessä on mahdollistanut edistyksellisen ratkaisun kehittämisen. Sen avulla autamme asiakkaitamme tuomaan heidän IoT-laitteisiinsa helpomman ja kustannustehokkaamman liitettävyyden, ja tuotekehityskumppanina tuemme sekä laitteen että liitettävyyden kehittämisessä asiakkaan tarpeiden mukaisesti", kertoo Tommi Kangas, Bittiumin Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Demonstraatiot Hannover Messe- ja Embedded World -tapahtumissa

Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisua demonstroidaan Hannover Messe -tapahtumassa 30.5.–2.6. ja Embedded World -tapahtumassa 21.–23.6. Demonstraatioissa keskiössä ovat teollisuuden käyttötarkoitukset ennaltaehkäisevässä huollossa ja työturvallisuudessa. Näissä käyttötarkoituksissa Bittiumin Cellular IoT Solution -ratkaisu mahdollistaa tiedonsiirron suoraan pilvipalveluun ja sitä seuraavat toimenpiteet.

Demonstraatiossa Bittiumin partneriyrityksenä on Edge Impulse . Edge Impulse on luonut johtavan kehitysalustan sulautettujen laitteiden koneoppimiseen. Alusta mahdollistaa sensoripohjaisten koneoppimisratkaisujen helpon kouluttamisen ja käyttöönoton kehittäjille ja yrityksille.

“Olemme erittäin iloisia saadessamme tehdä yhteistyötä Bittiumin kanssa liittyen heidän uuteen Cellular IoT Solution -ratkaisuunsa,” sanoo Zach Shelby, Edge Impulsen toimitusjohtaja ja yksi perustajista. ”Demonstrointi, kuinka kustomoidut sulautetut koneoppimisen toiminnot, kuten herätesanan tunnistus ja automaatio, voivat hyödyntää edistynyttä IoT-liitettävyyttä ja näin kasvattaa työn tuottavuutta ja turvallisuutta, on vasta alkua useille mahdollisuuksille, joita yhteisratkaisu voi tarjota.”

Lisätietoja Bittium Cellular IoT Solution -ratkaisusta: https://www.bittium.com/rd-services/bittium-cellular-iot-solution

Lisätietoja:

Tommi Kangas
Connectivity Solutions tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja yli 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian ja neurofysiologian osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2021 liikevaihto oli 86,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,2 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com