Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
12. Marraskuuta 2021

Bittium esittelee edistyksellisiä taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän tuotteitaan puolustus- ja turvallisuusalan NEDS-messuilla Hollannissa

Lehdistötiedote

Vapaa julkaistavaksi 12.11.2021, kello 12.00

Bittium esittelee edistyksellisiä taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän tuotteitaan puolustus- ja turvallisuusalan NEDS-messuilla Hollannissa

Oulussa, 12.11.2021 – Bittium esittelee edistyksellisiä taktisen tiedonsiirron ja tietoturvallisen viestinnän tuotteitaan ja ratkaisujaan sotilas- ja viranomaiskommunikaatioon NEDS-messuilla. Tämä puolustus- ja turvallisuusalan tapahtuma järjestetään 18. marraskuuta Rotterdamissa, Hollannissa.

Tapahtumassa esiteltävä taktisen tiedonsiirron tuotevalikoima koostuu laajakaistaiseen IP-pohjaiseen tiedonsiirtoon tarkoitetuista tuotteista, mukaan lukien Bittium Tactical Wireless IP Network™ -ohjelmistoradiojärjestelmä ja Bittium Tough SDR™ -ohjelmistoradiot. Tuotteet toimivat itsenäisesti tai niillä voi muodostaa taktisia tiedonsiirtojärjestelmiä, jotka ovat taistelunkestäviä ja mahdollistavat koko taistelukentän kattavan tilannekuvan.

NEDS-messuilla on esittelyssä myös tietoturvallinen ja kestävä Bittium Tough Mobile™ 2 C -älypuhelin ja siihen liittyvä Bittium Secure Suite™ -taustajärjestelmä. Näytteillä on myös erilaisia Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimelle tarkoitettuja erikoislisävarusteita, jotka on suunniteltu vaativaan viranomais- ja sotilaskäyttöön.

Kaikki tuotteet ovat keskenään yhteensopivia, niissä yhdistyvät viimeisimmät ohjelmisto- ja laiteteknologiat ja ne mahdollistavat kattavan laajakaistaisen tiedonsiirron ja IP-puhelut. Tuotteet tarjoavat monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin.

Esiteltävät tuotteet ja ratkaisut:

  • Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) on ohjelmistoradiotekniikkaan perustuva sotilas- ja viranomaiskäyttöön tarkoitettu langaton laajakaistaverkko. Se mahdollistaa MANET (Mobile Ad Hoc Network)-, linkki- ja liityntäverkkojen muodostamisen, sekä kytkee verkot yhdeksi loogiseksi IP-verkoksi nopeasti paikasta riippumatta. Bittium TAC WIN on erinomainen tiedonsiirtoratkaisu esimerkiksi asejärjestelmiin ja miehittämättömiin ajoneuvoalustoihin verkon liikkuvuuden, alhaisen tiedonsiirtoviiveen ja korkean kaistanleveyden johdosta.
  • Bittium Tough SDR™ -tuoteperhe koostuu yksittäisten sotilaiden käyttöön tarkoitetusta Bittium Tough SDR Handheld™ -käsiradiosta ja ajoneuvoihin asennettavasta kaksikanavaisesta Bittium Tough SDR Vehicular™ -ajoneuvoradiosta. Radioiden ainutlaatuisen laaja taajuusalue tuo taistelunkestävyyttä ja usean aaltomuodon käyttö, jopa yhtäaikaisesti, parantaa yhteensopivuutta ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen.
  • Bittium Tough Comnode™ -laite täyttää liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeet toimimalla muun muassa VoIP-puhelimena, IP-reitittimenä ja SHDSL-toistimena. Lisäksi Bittium Tough Comnode -laite mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP). 
  • Bittium Tough Mobile™ 2 C  -älypuhelin Bittium Secure Suite -taustajärjestelmineen on tarkoitettu viranomaistason vaativaan tietoturvalliseen kommunikaatioon. Älypuhelimessa yhdistyvät ennennäkemättömät laite- ja ohjelmistopohjaiset tietoturvaominaisuudet ja kestävyys, sekä kaksi täysin eritettyä käyttöjärjestelmää; yksityinen ja luottamuksellinen käyttöjärjestelmä, joiden tietoturvatasoa ja muita parametreja on mahdollista muokata Bittium Secure Suite -hallintaohjelmiston avulla käyttäjätarpeiden mukaan. Valvottu ja turvallinen toimitusketju takaa luotettavan ja tietoturvallisen tietojen käsittelyn ja kommunikaation.  
  • Bittium Secure Suite™ -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmisto mahdollistaa puhelimen tietoturvaominaisuuksien tehokkaimman mahdollisen hyödyntämisen, laitteen luotettavan etähallinnan ja ohjelmiston eheyden varmennuksen, sekä salaa laitteen käyttämät datayhteydet. Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin ja Bittium Secure Suite -ohjelmisto muodostavat yhdessä ainutlaatuisen käyttövarman järjestelmän, jolla voidaan turvallisesti käsitellä salattua ja luottamuksellista aineistoa sekä turvata kriittinen kommunikaatio.
  • Bittium Secure Call™ -kommunikaatiosovelluksen tietoturva kattaa päästä päähän salatut ääni- ja videopuhelut, ryhmäpuhelut, viestit liitteineen, ryhmäviestittelyn, Push-to-talk -ääniviestit ja ennalta määritellyn ajan jälkeen tuhoutuvan viesti -ominaisuuden. Bittium Secure Call -kommunikaatiosovellus on saatavilla Bittiumin tietoturvallisiin älypuhelimiin, Android-laitteisiin ja Windows-työasemiin. Käyttäjäorganisaatio voi integroida Bittiumin tietoturvallisen kokonaisratkaisun helposti omaan taustajärjestelmäänsä pitäen päätelaitteet ja niiden välisen viestinnän omassa hallinnassaan.

Tuotteisiin ja ratkaisuihin voi tutustua Bittiumin messuosastolla G 3.0.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Sähköposti: defense@bittium.com

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium – Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Android on Google LLC.:n tuotemerkki.