Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
30. Syyskuuta 2021

Bittium OmegaSnap™ -tuoteperhe täydentyy uusilla EKG-elektrodeilla

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 30.9.2021 klo 09.00

Bittium OmegaSnap™ -tuoteperhe täydentyy uusilla EKG-elektrodeilla

Uuden sukupolven elektrodit parantavat käyttömukavuutta pitkäkestoisissa EKG-mittauksissa

Oulu, 30.9.2021 – Bittium, johtava turvallisen viestinnän, ja liitettävyys- sekä terveysteknologiaratkaisuiden asiantuntija, laajentaa uuden sukupolven EKG-elektrodien valikoimaansa. Uudet Bittium OmegaSnap™ -tuoteperheeseen kuuluvat EKG-tarraelektrodit tukevat sekä yksi-, kaksi- että kolmekanavaisia EKG-mittauksia yhdessä Bittium Faros™ EKG-mittalaitteen kanssa. OmegaSnap-elektrodien suunnittelussa on panostettu erityisesti käyttömukavuuteen ja ne mahdollistavat erittäin potilasystävällisen tavan tehdä yhtäjaksoisesti jopa 7 päivää kestäviä EKG-mittauksia elektrodia vaihtamatta. Anatomisesti hyvin istuvia ja laadukasta signaalia tuottavia tarraelektrodeja on erittäin miellyttävä käyttää. Ne ovat kertakäyttöisyytensä ansiosta myös hygieenisiä ja mittaukset voidaan toteuttaa potilasturvallisesti myös epidemia-aikoina.

Useiden lääketieteellisten tutkimusten mukaan diagnostinen saanto on pitkäkestoisissa mittauksissa huomattavasti korkeampi kuin lyhytkestoisissa mittauksissa. On aina olemassa riski, että potilaan oireet eivät ilmesty lyhytkestoisen mittauksen aikana, mikä tarkoittaa sitä, että lääkäri ei voi tehdä asianmukaista diagnoosia tai aloittaa sopivaa hoitoa. Pidennetty, jopa 14 päivän mittausaika on siis välttämätön monien rytmihäiriöoireiden havaitsemiseksi, joita ei voida tunnistaa 24 tunnin Holter-seurannalla.1

Tähän asti pitkäkestoiset seurannat ovat olleet potilaille usein epämiellyttäviä monimutkaisten johtimien ja isokokoisten laitteiden vuoksi ja elektrodien vaihtaminen on vaatinut usein tapaamisia hoitohenkilökunnan kanssa. Tämä nostaa myös kustannuksia. Uuden sukupolven EKG-laitteet ja helposti puettavat elektrodit, joita voidaan pitää useita päiviä myös urheillessa ja suihkussa käydessä, tekee pitkäkestoisista mittauksista luotettavampia, kustannustehokkaampia ja helpompia sekä potilaille että hoitohenkilökunnalle.

Bittium OmegaSnap™ -tuoteperhe:

Bittium OmegaSnap™ 1-CH ECG Electrode (julkaistu tammikuussa 2021) - yksikanavainen Bittium OmegaSnap™ EKG-elektrodi on luotettava ja kustannustehokas tarraelektrodi pitkäkestoisiin EKG-mittauksiin. Se soveltuu myös sydämen sykevälivaihtelua mittaaviin HRV-sovelluksiin (Heart Rate Variability) ja aivoinfarktipotilaiden sydämen seurantaan.

Bittium MiniSnap™ Sensitive 1-CH ECG Electrode - yksikanavainen Bittium MiniSnap™ Sensitive EKG-elektrodi soveltuu parhaiten 24 tuntia kestäviin EKG-mittauksiin pienikokoisilla aikuisilla ja lapsilla.  

Bittium OmegaSnap™ 2-CH ECG Electrode - kaksikanavainen Bittium OmegaSnap™ EKG-elektrodi on paras vaihtoehto silloin kun halutaan maksimoida käyttömukavuus, mutta mittaukseen tarvitaan enemmän kuin yksi kanava kattavampaa rytmihäiriöanalyysiä varten.

Bittium OmegaSnap™ 3-CH ECG Electrode - kolmekanavainen Bittium OmegaSnap™ EKG-elektrodi on käyttömukavuudeltaan paras vaihtoehto pitkäaikaisiin kolmekanavaisiin Holter-tutkimuksiin.  

Bittium OmegaSnap™ 1-CH Adapter ja Bittium OmegaSnap™ Multi-CH Adapter - Bittium OmegaSnap™ EKG-elektrodi ja Bittium Faros™ -laite yhdistetään toisiinsa kevyellä ja käytössä huomaamattomalla Bittium OmegaSnap™ -adapterilla. Adapterin ansiosta laite voidaan myös tarvittaessa irrottaa elektrodista esimerkiksi latauksen ajaksi, mikä helpottaa saman elektrodin pitkäaikaiskäyttöä muun muassa Bittium HolterPlus™ -etämonitorointiratkaisussa. Adapterista on saatavilla kaksi eri versiota. Bittium OmegaSnap 1-CH Adapter on suunniteltu yksikanavaisia elektrodeja varten ja Bittium OmegaSnap Multi-CH Adapter on tarkoitettu kaksi- ja kolmekanavaisille elektrodeille.

“Olemme erittäin iloisia uudesta laajennetusta OmegaSnap-tuoteperheestä. Elektrodien innovatiivinen ja käyttäjäystävällinen muotoilu mahdollistaa optimaalisen vaihtoehdon valinnan potilaan tarpeiden mukaan,” sanoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja. “Lisäksi muotonsa ansiosta ne pysyvät hyvin paikoillaan, mikä vähentää lihas- ja liikehäiriöitä, jotka voivat vääristää mitattua EKG-signaalia. Luotettavammat tulokset takaavat erinomaisen diagnostisen saannon.”

Lisätietoja myynniltämme osoitteesta medical@bittium.com tai www-sivujemme kautta https://www.bittium.com/medical/bittium-ecg-electrodes .

Huomio: Kaksikanavaisen Bittium OmegaSnap™ -elektrodin käyttö edellyttää Bittium Faros™ -laitteesta laiteohjelmistoversiota 3.7.2 tai uudempaa. Faros-laitteen laiteohjelmisto voidaan päivittää Bittium Faros Manager™ -sovelluksella. Jos asiasta on kysyttävää, ota yhteyttä osoitteeseen medical.support@bittium.com.

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. +358 (0)40 3443507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 78.4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2.1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

______________________________________
1 https://www.biolab.com.sg/content/uploads/Int.-J.-Cardiology-Enhanced-detection-of-cardiac-arrhythmias-14-day-continuous-ECG-monitoring.pdf

Kuvaliitteet
MiniSnap-Sensitive-1CH OmegaSnap-3CH OmegaSnap-1CH OmegaSnap-2CH