Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
13. Toukokuuta 2021

a4ESSOR on saanut hyväksynnän ESSOR HDR Base Waveform -aaltomuodolle

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 13.5.2021 klo 12.00

a4ESSOR on saanut hyväksynnän ESSOR HDR Base Waveform -aaltomuodolle

Tämä askel seuraa kahden ja puolen vuoden kehitystyötä ja on avainroolissa mentäessä kohti eurooppalaisten puolustusvoimien välisen tiedonsiirron yhteentoimivuutta.

Oulu, 13.5.2021 – a4ESSOR S.A.S. (Alliance for ESSOR), monikansallinen yhteistyritys, joka kehittää eurooppalaista tietoturvallista ohjelmistoradioteknologiaa, on saanut virallisen hyväksynnän High Data Rate (HDR) Base Waveform -aaltomuodolle, joka on kehitetty ESSOR OC1 -sopimuksen (European Secure SOftware defined Radio - Operational Capability 1) alaisuudessa. Sopimus on tehty ESSOR-hankkeeseen osallistuvia maita edustavan OCCAR-organisaation (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’ARmement) kanssa.

ESSOR High Data Rate Base Waveform -aaltomuodon virallinen hyväksyntä seuraa menestyksekkäitä hyväksymistestejä Leonardon laboratorioissa Italian Pisassa viime marraskuussa ja virallista laadun hyväksyntää. Hyväksyntä on tulos kahden ja puolen vuoden kehitystyöstä, jossa ovat olleet osallisina kaikki ESSOR-hankkeen teolliset kumppanit.

a4ESSORin kumppanit tulevat sovittamaan ESSOR HDR Base Waveform -aaltomuodon omiin ohjelmistoradioihinsa osana projektin seuraavaa vaihetta. Lopulliset yhteentoimivuustestit kumppaneiden radioiden välillä tulevat päättämään ESSOR OC1 -projektin, samalla kun parannetut, ajan tasalla olevat ja eri radioihin sovitetut ESSOR-aaltomuodot julkaistaan valmiina operatiivista käyttöä varten.

Saavutus ei ainoastaan vahvista ESSOR-teknologian kypsyyttä vaan myös osoittaa, että yhteistyö eri maiden ja yritysten välillä on avaintekijä eurooppalaisten tuotteiden ja teollisuuden kilpailukyvylle globaalissa tiedonsiirtomarkkinassa.

a4ESSOR on yhteisyritys, jonka yhtiökumppanit ovat Bittium (Suomi), Indra (Espanja), Leonardo (Italia), Radmor (Puola), Rohde & Schwarz (Saksa) ja Thales (Ranska). Yhteisyritys on vastuussa teollisten toimenpiteiden johtamisesta ja kumppaneiden työn koordinoinnista ESSOR-hankkeen alaisuudessa.

ESSOR-hanke lanseerattiin vuonna 2009 Euroopan puolustusviraston alaisuudessa. Hankkeen tavoitteena on kehittää ohjelmistoradioarkkitehtuuri ja uusi ESSOR HDR WF -koalitioaaltomuoto mahdollistamaan yhteentoimivuus Euroopan puolustusvoimien kesken.

ESSOR

ESSOR-hankkeen tavoitteena on kehittää yleiseurooppalaista ohjelmistoradioteknologiaa ja siten parantaa puolustusvoimien yhteistyötä maiden välisissä yhteistoimintaoperaatioissa. Hanke aloitettiin Euroopan puolustusviraston alaisuudessa vuonna 2009 ja hanketta rahoittavat tällä hetkellä Suomen, Ranskan, Saksan, Italian, Puolan ja Espanjan valtiot. Teollisuutta edustavien osapuolten konsortiota johtaa Alliance for ESSOR -yhteisyritys (a4ESSOR S.A.S), jolle vastuun on antanut OCCAR-organisaatio (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’ARmement). Teollisuutta edustavien osapuolten konsortioon kuuluvat Bittium Suomesta, Indra Espanjasta, Leonardo Italiasta, Radmor Puolasta, Rohde & Schwarz Saksasta ja Thales Ranskasta. Eurooppalaisen laajakaistaisen aaltomuodon lisäksi hanke on tuottanut määrittelyn eurooppalaiselle ohjelmistoradioarkkitehtuurille, joka on sovitettu ja todettu toimivaksi kuudessa eri eurooppalaisessa radioalustassa. Aaltomuodon yhteentoimivuuden etuja demonstroidaan säännöllisesti verkkotesteissä, joissa on mukana eri kansallisia radioalustoja.

Lisätietoja:

Jari Sankala
Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja
Puh. 040 344 3507
Email: [email protected]

Jakelu: Keskeiset tiedotusvälineet

 

a4ESSOR SAS

a4ESSOR S.A.S on kuuden EU-alueen johtavan, taktisia tiedonsiirtojärjestelmiä tarjoavan yrityksen (Bittium Wireless Oy, Indra, Leonardo S.p.a, Radmor S.A., Rohde & Schwarz Gmbh & Co. KG ja Thales Communications & Security S.A.S) muodostama yhteisyritys, joka on perustettu ja toimii Ranskan lakien alaisuudessa. Yritys on perustettu hallinnoimaan OCCAR-EA:n myöntämää ESSOR-ohjelmistoradiosopimusta (European Secure SOftware defined Radio) ja edistämään ESSOR-tuotteiden tunnettuutta ohjelmistoradioiden parissa toimivalle yhteisölle.
Toimitusjohtaja - Lino Laganà - +33 (0)1 4613 2730 - [email protected]

Bittium – Defense & Security

Bittium on luotettava suomalainen yritys, jolla on yli 35 vuoden kokemus edistyksellisistä radioviestintäteknologioista. Puolustus- ja turvallisuusmarkkinoille Bittium tarjoaa moderneimmat ja suorituskykyisimmät tuotteet ja ratkaisut taktiseen tiedonsiirtoon ja tietoturvalliseen viestintään. Taktisen tiedonsiirron tuotteet ja ratkaisut mahdollistavat laajakaistaisen puheen ja tiedonsiirron kaikille joukoille taistelukentällä. Tietoturvalliseen viestintään Bittium tarjoaa luotettavat ja sertifioidut mobiililaitteet ja kyberturvallisuusratkaisut aina LUOTTAMUKSELLINEN-tasolle asti. Bittiumin vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com

Indra

Indra on yksi johtavista globaaleista teknologia- ja konsultointiyrityksistä, ja teknologiapartneri asiakkaidensa ydinliiketoiminnoissa maailmanlaajuisesti. Yritys on maailman johtava ratkaisujen toimittaja tietyillä kuljetus- ja puolustusmarkkinoiden segmenteillä, ja johtava yritys digitaalisen muutoksen konsultaatiossa ja informaatioteknologioissa Espanjassa ja Latinalaisessa Amerikassa tytäryhtiönsä Minsaitin kautta. Yrityksen liiketoimintamalli perustuu kattavaan valikoimaan tuotteita, joissa fokus on lisäarvon ja innovaatioiden tuomisessa. Vuonna 2020 Indran liikevaihto oli 3,043 miljardia euroa, yritys työllisti lähes 48 000 henkilöä, oli edustettuna 46 maassa ja liiketoimintaa oli yli 140 maassa. www.indracompany.com
Lehdistökontakti: +34 91 480 71 12 - [email protected]   

Leonardo

Leonardo, maailmanlaajuisesti toimiva teknologiayritys, on maailman kymmenen johtavan yrityksen joukossa ilmailu-, puolustus- ja turvallisuusmarkkinoilla, ja Italian tärkein teollinen yritys. Yritys on jakautunut viiteen liiketoimintayksikköön ja sillä on merkittävä teollinen läsnäolo Italiassa, Isossa-Britanniassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa, jossa se toimii myös tytäryhtiöidensä, kuten Leonardo DRS (defense electronics, puolustusalan elektroniikka), ja yhteisyritysten ja kumppanuuksien kautta: ATR, MBDA, Telespazio, Thales Alenia Space ja Avio. Leonardo toimii tärkeimmillä kansainvälisillä markkinoilla hyödyntäen johtajuuttaan eri teknologialueilla ja tuotteissa (Helicopters, Aircraft, Aerostructures, Electronics, Cyber Security and Space). Milanon pörssissä listattu Leonardo (LDO) saavutti vuonna 2019 konsernitasolla 13,8 miljardin euron liikevaihdon ja investoi 1,5 miljardia euroa tutkimus- ja kehitystyöhön. Konserni on ollut osa kestävän kehityksen Dow Jones Sustainability Index -indeksiä (DJSI) vuodesta 2010 asti ja yritys on nimetty vuonna 2020 DJSI-indeksin kestävän kehityksen johtavaksi toimijaksi ilmailu- ja puolustussektorilla toista vuotta peräkkäin. www.leonardocompany.com
Lehdistökontakti: Flavia Negretti - +39 334 6378422 - [email protected]    

Radmor

RADMOR S.A. on osa WB Groupia, joka on suurin puolalainen yksityinen pääomasijoittaja puolustusteollisuuden parissa. RADMOR suunnittelee, valmistaa ja toimittaa nykyaikaisia radioviestintäratkaisuja armeijalle ja siviilihallinnolle. Yritys harjoittaa puolustus- ja turvallisuustoimintaa Puolan valtiolle valmistamalla sotilasradioita ja välittämällä siviiliradioita. RADMORin insinöörit keskittyvät nykyaikaisten radioviestintäjärjestelmien, laitteiden (HF/VHF/UHF ja 2.4 GHz taajuuskaistojen käsi-, ajoneuvo- ja kannettavat radiot), aaltomuotojen ja erikoisohjelmistojen (esimerkiksi SCA, SCIP, NINE) tutkimus- ja kehitystyöhön. Kaikkia näitä toimintoja tukee oma valtuutettu laboratorio (ympäristöaltistus, sähkömagneettinen yhteensopivuus) ja tuotantolinja. RADMOR yhdessä WB Groupin jäsenten kanssa toimittavat kokonaisvaltaisia sotilaallisia järjestelmiä useille armeijoille maailmassa. www.radmor.com.pl/eng
Lehdistökontakti: Tomasz Gil - +48 58 76 55 610 / +48 603 993 390 - [email protected]        

Rohde & Schwarz

Rohde & Schwarz on johtava ratkaisutoimittaja testauksessa ja mittauksessa, mediassa sekä radio- ja tv-lähetyksissä, ilmailussa, puolustusalalla, turvallisuudessa sekä verkoissa ja kyberturvallisuudessa. Teknologiakonsernin innovatiiviset viestintä-, informaatio- ja turvallisuustuotteet auttavat teollisuuden ja valtionhallinnon asiakkaita varmistamaan turvallisemman ja yhteenliitetymmän maailman. Kesäkuun 30. päivä 2020, Rohde & Schwarz työllisti yhteensä noin 12 300 työntekijää maailmanlaajuisesti. Budjettivuonna 2019/2020 (heinäkuusta kesäkuuhun) itsenäinen konserni saavutti 2,58 miljardin euron nettotuoton. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Münchenissä, Saksassa ja yrityksellä on tytäryhtiöitä yli 70 maassa, sekä alueelliset keskukset Aasiassa ja Amerikassa. Rohde & Schwarz on Saksan puolustusvoimien (Bundeswehr) yhteisen radiojärjestelmän (SVFuA, sarjan nimi: SOVERON D) päätoimittaja. www.rohde-schwarz.com
Lehdistökontakti: Dennis-P. Merklinghaus - +49 89 4129 15671 - [email protected]     

Thales

Thales (Euronext Paris: HO) on maailmanlaajuinen teknologiajohtaja, joka muovaa huomisen maailmaa jo tänään. Konserni toimittaa ratkaisuja, palveluja ja tuotteita asiakkaille ilmailu-, avaruus-, kuljetus-, puolustus- ja turvallisuusmarkkinoilla. Thalesilla on 80 000 työntekijää 68 maassa, ja Thalesin liikevaihto vuonna 2018 oli 19 miljardia euroa. Thales investoi tiettyihin digitaalisiin innovaatioihin - kuten liitettävyys, Big Data, tekoäly ja kyberturvallisuus - teknologioihin, jotka tukevat yrityksiä, organisaatioita ja valtionhallintoja niille kriittisissä tilanteissa.
Lehdistökontakti: Faïza Zaroual - +33 (0)7 64 25 99 31 - [email protected]