Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
24. Maaliskuuta 2021

Bittium Oyj:n maksuton suunnattu osakeanti osakepohjaisen kannustinjärjestelmän toteuttamiseksi

Pörssitiedote

Vapaa julkaistavaksi 24.3.2021 klo 16.00

Bittium Oyj:n maksuton suunnattu osakeanti osakepohjaisen kannustinjärjestelmän toteuttamiseksi

Bittium Oyj:n ("Yhtiö") hallitus on tänään 24.3.2021 päättänyt suunnatusta maksuttomasta osakeannista Yhtiön osakepohjaisen kannustinjärjestelmän osakepalkkioiden maksamista varten Yhtiön johtohenkilöille ("Osakeanti"). Osakepohjainen kannustinjärjestelmä koostuu kolmesta suoritusperusteisesta osakepalkkio-ohjelmasta (Performance Share Plan, "PSP"). Tänään päätetyssä suunnatussa maksuttomassa osakeannissa on kyse kannustinjärjestelmän ensimmäisestä osakepalkkio-ohjelmasta (PSP 2020-2022). Kannustinjärjestelmä perustettiin ja tiedotettiin alun perin maaliskuussa 2020.

Osakeannissa annetaan osakepalkkioon oikeutetuille johtohenkilöille vastikkeetta  9098 kappaletta Yhtiön uusia osakkeita kannustinjärjestelmää koskevien ehtojen mukaisesti. Osakeannissa palkkionsaajina on yhdeksän Yhtiön johtoryhmään kuuluvaa henkilöä. Annettavat osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin arviolta 29.3.2021 ja otetaan kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsingin pörssilistalle arviolta 30.3.2021.

Päätös suunnatusta maksuttomasta osakeannista perustuu Yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen 15.6.2020 hallitukselle antamaan valtuutukseen.

Osakeannin tarkoituksena on yhdistää osakkeenomistajien ja johtohenkilöiden tavoitteet ja edut Yhtiön pitkän tähtäimen arvon kasvattamiseksi sekä sitouttaa johto Yhtiöön ja sen strategisiin tavoitteisiin edistäen pitkän aikavälin suorituskulttuuria Yhtiössä. Osakeannille on siten erityisen painava taloudellinen syy.

Oulussa, 24.3.2021
Bittium Oyj
Hallitus

Lisätietoja:

Hannu Huttunen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 344 5258

Jakelu

NASDAQ Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja yli 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin. Bittium tarjoaa asiakkailleen myös terveydenhuollon teknologian tuotteita ja palveluita biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla. Bittiumin vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu NASDAQ Helsingissä. www.bittium.com

Tiedostot
Release (wkr0006.pdf)