Pörssi- ja lehdistötiedotteet 2021

Print Print this release
08. Maaliskuuta 2021

DGKN virtuaalikongressi 2021: Bittium esittelee akuutti- ja tehohoitoon suunnattua uuden sukupolven jatkuvaa EEG-monitorointiratkaisua

Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa 8.3.2021 klo 13.00

DGKN virtuaalikongressi 2021: Bittium esittelee akuutti- ja tehohoitoon suunnattua uuden sukupolven jatkuvaa EEG-monitorointiratkaisua

Oulu, 8.3.2021 – Bittium osallistuu DGKN-konferenssiin (German Society for Clinical Neurophysiology and Functional Imaging), joka järjestetään 10.–12. maaliskuuta 2021. Virtuaalikonferenssissa Bittium esittelee akuutti- ja tehohoitoon suunnattua uuden sukupolven jatkuvaa aivojen sähköisen toiminnan (cEEG) monitorointiratkaisua. Ratkaisu on Bittium BrainStatus™- ja Cerenion C-TrendŽ -tuotteiden muodostama langaton EEG-mittausjärjestelmä ja analyysityökalu, jolla on lääkintälaitehyväksyntä Euroopan Unionissa (EU). Bittium BrainStatus™ EEG-laite mittaa ja monitoroi aivojen sähkökäyrää. Cerenion C-TrendŽ -analyysin avulla aivojen tila esitetään yksinkertaisina ja helposti tulkittavina lukuarvoina hyödyntämällä kehittyneitä koneoppimisalgoritmeja ja tekoälyä. Ratkaisun tavoitteena on parantaa hoitoa sekä helpottaa hoitohenkilökunnan työtä teho-osastolla.

Aivoihin liittyvät vammat ja toimintahäiriöt aiheuttavat yhteiskunnalle korkeita kustannuksia. Jatkuva aivojen sähköisen toiminnan seuranta on tärkeä menetelmä tajunnan tilan arvioimiseksi. Se auttaa havaitsemaan reaaliajassa esimerkiksi kouristamattomat kohtaukset, lukinkalvonalaisen verenvuodon (subaraknoidaalivuoto), turvotuksen ja hapenpuutteen. Neurologisissa hätätilanteissa hoidon nopea aloittaminen on ensiarvoisen tärkeää mahdollisten pysyvien haittojen ehkäisemiseksi.

"Potilaiden hoitoon ja pysyvien terveysvaurioiden ehkäisyyn liittyvä päätöksenteko edellyttää aivosähkökäyrän nopeaa ja tarkkaa rekisteröintiä ja arviointia. Siitä huolimatta aivojen seuranta on sairaalaympäristössä edelleen huomattavan rajoitettua johtuen elektrodien asettamisen vaikeudesta, teknisistä haasteista, sekä EEG-datan analysoinnin monimutkaisuudesta", kertoo Arto Pietilä, Bittiumin Medical Technologies -tuote- ja palvelualueen johtaja. "Olemme vastanneet näihin haasteisiin suunnittelemalla nopean ja helppokäyttöisen langattoman EEG-mittausjärjestelmän. Nopeasti puettavan kertakäyttöisen elektrodipääpannan ja C-Trend-analyysityökalun avulla järjestelmä tukee jatkuvaa seurantaa ja antaa näkymän aivotoimintoihin yhdellä silmäyksellä pitkien tarkkailujaksojen aikana. Biosignaalien analysoinnin ja lääketieteellisen teknologian osaamisalueiden yhdistäminen mobiilitekniikkaan ja tekoälyyn voi auttaa ratkaisemaan haasteita, joiden kanssa lääketieteen ammattilaiset ovat kamppailleet jo pitkään", Pietilä jatkaa.

Innovators Symposium

Bittiumilla on esitys tapahtuman Innovators Symposiumissa. Esityksen aiheena on jatkuva EEG-seuranta teho-osastolla käyttäen BrainStatusta ja C-Trendiä, ja esimerkkitapaus ennusteesta sydänpysähdyksen jälkeen ("Continuous EEG monitoring in ICU using BrainStatus/C-Trend - An example with prognostication after cardiac arrest"). Puhuja, Jukka Kortelainen, on dosentti ja akatemiatutkija Oulun yliopistosta ja Cerenion Oy:n toimitusjohtaja. Esitys on keskiviikkona 10. maaliskuuta klo 12:30–12:40.

Tapahtumaan voi rekisteröityä osoitteessa: https://www.dgkn-kongress.de/en/contact   

Lisätietoja Bittiumin tarjonnasta neurotieteiden ja neurofysiologian osalta löytyy osoitteesta: https://www.bittium.com/medical/neuroscience-neurophysiology tai ottamalla yhteyttä myyntiimme: https://www.bittium.com/contact-us .  

Lisätietoja:

Arto Pietilä
Tuote- ja palvelualueen johtaja, Medical Technologies
Puh. 040 344 3507
 

Jakelu:

Tärkeimmät tiedotusvälineet

Bittium

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 35 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja sekä tuotekehityspalveluita. Terveydenhuoltoteknologian alalla Bittium tarjoaa ratkaisuja biosignaalien mittaukseen ja valvontaan kardiologiassa, neurofysiologiassa, kuntoutuksessa, työterveydessä ja urheilulääketieteessä. Vuoden 2020 liikevaihto oli 78,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,1 miljoonaa euroa. Bittium Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä. www.bittium.com